Mladšie žiačky opäť nestačili na Havířov

01.02.2016 13:56

Dievčatá roč.2003 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí privítali v severomoravskej regionálnej súťaži doteraz neporazené dievčatá z Havířova, vedúce družstvo tabuľky.  Súper bol jasne lepší, domáce dievčatá síce bojovali, ale 2 jasné prehry odvrátiť nedokázali.

BKM Žilina - BK Havířov  24:61 (07:23,03:09,10:14,04:15)
Váňová-7, Tarabiková-4, Strážovcová-4, Káčerová-4, Šubertová-2, Horváthová-2, Derkitsová-1, Michnáčová,  Machárová, Košťálová, Halamová, Pekárová
Fauly: 17 - 11      TH: ZA 4/2 – 33%,   Hav  28/7 – 25%

BKM Žilina - BK Havířov  28:65 (04:22,05:17,08:14,12:12)
Váňová-12, Tarabiková-5, Káčerová-4, Strážovcová-2, Šubertová-2, Machárová-2, Pekárová-1, Horváthová, Derkitsová, Košťálová, Halamová
Fauly: 9/13         TH: ZA 14/4 – 29%,   Hav  11/3 – 27%

Hodnotenie trénera:
„Stretli sme sa s basketbalovo a fyzicky vyspelým súperom s jasnou výškovou prevahou, ktorý nás ničil hlavne rýchlymi protiútokmi. Bolo poučné sledovať dlhé a obdivuhodne presné prihrávky do pohybu, prebratie lopty v plnom behu a takmer bezchybné zakončenie, prepracované clony, a pod. Bolo dobré vidno, kde nás topánka najviac tlačí.
Z výsledkov by celkovo som až takú vedu nerobil, boli podstatne lepšie ako vonku v Havířove. Budujeme nový systém hry, viaceré hráčky naskočili do rozbehnutého vlaku, učia sa za pochodu. Pozitívne je, že sme mali konečne 10 hráčok nar. 2003 na zápase, čo je v tomto kalendárnom roku rekord. Pokiaľ dosiahneme tento stav aj na tréningoch, verím, že sa naša hra bude výrazne zlepšovať, bez toho to určite nepôjde.
Potešiteľné je, že dievčatá začínajú chápať, čo od nich chcem. Sem-tam sa nám aj darí zrealizovať niektoré nacvičené veci. Zaujímavé bolo, že sme súpera prevýšili v úspešnosti TH. Celkovo som bol spokojný aj s početnosťou aj úspešnosťou streľby z hry ako aj útočným doskakovaním. Problémy máme predovšetkým v bránení rýchleho protiútoku, pri bránení útoku po clonách a často aj pri vyvážaní lopty spod vlastného koša.
Naším jasne najlepším hráčom bola Lucia, ťahala nás strelecky aj na doskoku, nedostatky má hlavne v pomalom návrate do obrany. Obrovskú prácu odviedla pri vyvážaní lopty Peťa T., klobúk dole koľko toho nabehala. Bola zároveň našou najlepšie doskakujúcou a najviac faulovanou hráčkou. Zároveň zaznamenala svoju 1.kariérnu trojku, ako aj jediný blok nášho tímu v oboch zápasoch. Najviac získaných lôpt mala Tamarka K., asistenciami sa blysli Emma H., Peťa H. a Ema P., v obrannom doskoku kráľovala Sima. Iva toho úžasne veľa nabehala, ale herne to nebol práve jej deň. Evka pomohla hlavne pri vynášaní lopty a ukázala veľmi dobrú úspešnosť streľby. Emma po dlhom výpadku podala solídny výkon, chcelo by to ešte viac sebavedomia a odvahy. Nikol zahrala veľmi dobrý zápas, bola naším druhým najlepšie doskakujúcim hráčom v útoku. Denisa, Peťa H. aj Baja bojovali dobre v obrane, ale musia pridať v útoku, chýba väčšia odvaha pri streľbe a túžba presadiť sa individálne. Baja to však proti robustnejším a vyšším hráčkam súpera mala objektívne veľmi ťažké.
Najbližšie hráme v sobotu 6.2. v B.Bystrici, potom v 13.2. v Ostrave a na ďalšiu sobotu 20.2. doma s Ružomberkom. Cez veľkonočné prázdniny plánujeme účasť na nejakom turnaji, pokiaľ však nebude aspoň 10 hráčok k dispozícii, nemá zmysel sa kamkoľvek prihlasovať, nesmie sa už opakovať situácia z Tepličky. Verím, že si každý dokáže prispôsobiť rodinný program tak, aby družstvo mohlo samostatne existovať. A nemuseli nás sústavne zachraňovať dievčatá z iných tímov.“

(PGE)

Späť