Mladšie žiačky podľahli Startu Havířov

23.11.2015 15:13

Naše mladšie žiačky privítali súpera z Havířova, s ktorým mali priaznovú bilanciu  víťazstvá a jednu prehru. V Závodí sa hrali vyrovnané bojovné zápasy, v ktorých sa na koniec z víťazstiev tešili súperky.

BKM Žilina - TJ Start Havířov  48:52 (12:20,09:06,13:16,14:10)
Kubíková 11b, Váňová 8b, Frolová 7b, Horváthová 6b, Bergerová 5b, Machárová a Michnáčová po 4b, Tarabiková 3b, Košťálová, Pekárová, Strážovcová, Šubertová
Fauly: 16 -16   TH: ZA 50% (14/7) - HA 31%(16/5)

BKM Žilina - TJ Start Havířov  46:59 (23:12,05:09,10:14,08:24)
Váňová 8b, Frolová a Kubíková po 7b, Horváthová a Machárová po 6b, Košťálová 5b, Strážovcová 4b, Bergerová 2b, Michnáčová 1b, Pekárová, Tarabiková, Šubertová
Fauly: 28 -19   TH: ZA 26% (23/6) - HA 38%(39/15)

Hodnoteie trénera:
"Zápasy s Havířovom sa niesli vo vyrovnanom duchu. Na oboch stranách sa hral rýchly, bojovný basketbal a obe družstvá chceli vyhrať. Súper mal jednu hráčku staršiu, ale nebezpečnou bola rovesníčka, ktorá nám robila problémy v oboch zápasoch a bolo ťažké ju s loptou zastaviť. V prvom zápase nám dala 32b a v druhom 21b! Vďaka nej si Havířov v prvej časti spravil mierny náskok, ktorý sa ukázal ako rozhodujúci. Aj keď sme sa snažili zabojovať a náskok stiahnuť, prišla tretia časť hry a dominancia hráčky s číslom 11, ktorá nastrieľala všetky body súpera v štvrtina. Naše baby sa nevzdávali, bojovali až do konca a nebyť nepremenených čistých šancí spod koša, dokázali by sme to. Navyše sa nám v závere zranila Peťa, čo určite ovplyvnilo ďalší priebeh hry. S hrou dievčat som bol v tomto zápase spokojný, snažili sa hrať to, čo od nich chcem! Vyšlo nám pár pekných akcií, zapájali sa do hry všetky hráčky. Menej spokojný som bol v prvom polčase s obranou, kde sme neskoro reagovali na unikajúcu hráčku a nevypomáhali si.
Do druhého zápasu sme vstúpili tak, ako sme v prvom zápase skončili. Bojovne sa tlačili do koša a nie od neho, dobre bránili súperovú najlepšiu hráčku, ktorá nám dala len 6b (z toho len jeden z hry), doskakovali sme dobre a vytvorili si dostatočný náskok na to, aby sme zápas doviedli do víťazného konca. Škoda len, že v druhom polčase nám začali dochádzať sily, pomáhali sme si radšej faulovaním a dovolili súperovi sa približovať. To malo na dievčatá aj psychický dopad, keď sme poslednú časť hry nezvládli v hlavách, spod koša zahodili vyložené šance, snažili sa strieľať z nemožných pozícií len preto, že musím vystreliť a tak sa húževnatý súper naštartoval k peknému finišu.
Aj napriek prehrám som s hrou dievčat spokojný a zaslúžia si pochvalu za ich bojovnosť a chuť dotiahnúť sa na súpera. Som rád, že sa nám zobúdza Emmka, ktorá odohrala opäť dobré zápasy a robí to, čo vie a čo je jej úlohou. Na obrane však ešte musíme viac popracovať. Keď trošku pridali na pohybe, presadili sa aj Deniska s Bajou, škoda len tých nepremenených šancí. Tamarka K. počúvla, nevzdala sa a prestala sa ťahať do rohov, zabrala v druhom zápase a presadila sa. Lenka nabehala najviac, doskakovala, čo sa dalo, Ivka zabojovala tiež. Rýchlo sa zaraďuje do družstva, viac si verí, len pri streľbe si musí vytvoriť vhodnú pozíciu a tak strieľať. Taktiež musí popracovať viac na obrane a sústrediť sa stále na svoju hráčku. Nikol s Emkou sa snažili tiež, aj keď sa nepresadili, taktiež si musia dávať pozor na svoju hráčku v obrane a hneď po strate lopty sa rýchlo zorientovať. Naviac bojovnou bola Terka. Aj keď je mladšia, nebála sa staršieho súpera, len pri driblovaní musíme zdvíhať hlavu. Peťka odohrala dobré zápasy, prajeme jej skoré udzravenie. Tamarka B. sa snažila, s prehľadom vynášala loptu, dobre bránila svoju hráčku, len pri vniku na kôš sa musí naučiť nezlaknúť sa a dvojtakty nezakončovať ďaleko od koša. Lucka podala dobrý výkon pod košom, problémom je obrana, kde sa otáčame chrbtom k súperovi. "

(LKO)

Späť