Mladšie žiačky štvrté na turnaji v Klatovách

06.04.2015 01:09

Dievčatá z Basketbalového klubu mládeže v Závodí sa zúčastnili na veľkom medzinárodnom turnaji v Klatovách pre hráčky narodené v roku 2002, kde odohrali v jednej skupine 6 zápasov so zahraničnými súpermi. V konečnom hodnotení obsadili po 3 víťazstvách a 3 prehrách konečné 4.miesto zo siedmich zúčastnených družstiev.

Výsledky :
BKM Žilina - Závodie - Thüringen (Nem.)  103 : 14
BKM Žilina - Závodie - Kralupy (ČR)            34 : 69
BKM Žilina - Závodie - Rivnenščina (Ukr.)   18 : 35
BKM Žilina - Závodie - Klatovy (ČR)             69 : 31
BKM Žilina - Závodie - Sokolov (ČR)            40 : 27
BKM Žilina - Závodie - Jičín (ČR)                 30 : 62

Strelci : Gažiová – 89, Ďuranová – 40, Soliarová – 32, Gašpieriková - 24, Gavláková – 23, Buryová – 21,  Rajčanová – 19, Chovancová – 16, Vavrová – 14, Tomiczková – 8, Derkitsová – 4, Káčerová – 2

Hodnotenie trénera:
„ S týmto družstvom sme už na 5.medzinárodnom turnaji, bohužiaľ z toho bola zase len tá tradičná zemiaková medaila. Tentoraz sme však na medailu jednoducho nemali, turnaj mal výborné obsadenie. Pred nami skončili výrazne lepšie družstvá, s ktorými sme sa doteraz nikdy nestretli – 1.Kralupy, 2.Jičín a 3.Rivnenščina.
Kralupy a Jičín nemali možno individuálne vyspelejšie hráčky, zdolali nás predovšetkým veľmi dobre nacvičeným zónovým pressingom. Síce sme sa na to pripravovali, ale nestačilo to. Dievčatám nemožno uprieť snahu, veľmi obetavo bojovali, ukázali veľké odhodlanie a túžbu po víťazstve. Technicky ani strelecky nezaostávali. Jednoducho musíme proti takýmto súperom častejšie hrať. Niektoré veci sa na tréningu nacvičiť nedajú. Napr. výber ukrajinskej oblasti Rivno mal individuálne asi najlepšie pripravené hráčky, technicky aj pohybovo vynikali, ale s českým zónovým pressingom si tiež poradiť nevedeli.
Potešilo ma, že sme po dvoch porážkach konečne zdolali Klatovy, dokonca na ich domácej pôde a rovnako ako v Plzni sme opäť zdolali Sokolov. Nemecké družstvo bolo zložené z hráčok roč.2003.
Celkovo som so športovou úrovňou turnaja veľmi spokojný. Zohrali sme 5 vyrovnaných zápasov, kde sme museli siahnúť až na dno vlastných síl a možností, len 1 zápas bol jednoznačný.  Dosiahli sme v priemere 39% streľbu z poľa a 33% streľbu trestných hodov, čo sú v tejto kategórii celkom solídne parametre. Veľa nám to dalo. Dievčatá si určite odniesli veľa krásnych zážitkov, skúseností a silnú motiváciu do ďalšieho tréningu. Turnaj bol zorganizovaný na vysokej úrovni. Verím, že to bola veľmi dobrá príprava na majstrovstvá Slovenska.
Z jednotlivcov zahrala výborný turnaj Natal, ktorá sa dostala aj do najlepšej päťky turnaja (All Stars), výborne dirigovala našu hru a ťahala nás aj v obrane. V útoku sa už tradične najviac presadzovala Betka. Najviac lôpt doskočila napriek problémom s členkom Miška. Spoľahlivé a vyrovnané výkony podávala ako vždy Táňa. Saška pokiaľ vládala, dobre dirigovala hru 1.päťky. Možno svoj najlepší turnaj odohrala Alex, ukázala aj veľké zlepšenie v obrane. Adel ako najmenšia hráčka prekvapila obrannými doskokmi. Evka, Sima a Vaness veľmi pomohli v obrane. Nestratili sa ani naše posily z Prievidze. Dobre do tímu zapadli a boli pre tím prospešné, Soňa na doskoku a Ema prihrávkami a získanými loptami. Na Evke a Miške bolo vidno, že zranenia im ešte nedovolili podať optimálne výkony. Všetky dievčatá si však zaslúžia pochvalu za to ako reprezentovali nielen Žilinu, ale aj svoju krajinu. Viaceré nastúpili po dlhšej chorobe, ale všetky chceli hrať a bojovať o čo najlepší výsledok.“

(PGE)

Späť