Mladšie žiačky tretie na turnaji v Starej Turej

07.09.2020 01:46

Dievčatá z Basketbalového klubu mládeže v Závodí sa zúčastnili na basketbalovom turnaji v Starej Turej pre hráčky narodené v roku 2008 a mladšie, kde odohrali 5 kvalitných zápasov. V konečnom hodnotení obsadili po 3 víťazstvách a 2 prehrách konečné 3.miesto zo šiestich zúčastnených družstiev.

Konečné poradie družstiev:
1.MBK Stará Turá
2.BKM Junior UKF Nitra
3.BKM Žilina-Závodie
4.ŠŠK BASKET Stará Ľubovňa
5.BK Piešťanské Čajočky
6.BK AŠK Slávia Trnava

Výsledky:
BKM Žilina - Závodie - BK AŠK Slávia Trnava 58 : 18
MBK Stará Turá - BKM Žilina - Závodie 95 : 37
BKM Žilina - Závodie - Piešťanské Čajočky 52 : 37
BKM Žilina - Závodie - ŠŠK BASKET Stará Ľubovňa 66 : 56
BKM Žilina - Závodie - BKM Junior UKF Nitra 32 : 42

Strelci:
Šmihovská – 56, Pjataková – 44, Koristová – 37, Šlosárová – 33, Ondrašinová - 26, Rzeszotová – 26, Korenková – 15,  Vavricová – 2, Molčíková – 2, Dupkalová – 2, Mühlbergerová – 2, Reková, Červencová

Fauly:            
ZA – 67, súperi - 70                          

TH:
ZA – 80/28 – 35%, súperi – 63/18 – 29%

Hodnotenie trénera:
„ S týmto družstvom sme okrem M-SR len na 2.turnaji, zatiaľ sa nám vždy podarilo vybojovať 3.miesto. Tentoraz sme s tým vôbec nepočítali, lebo kvôli „korone“ trénujeme len vo veľmi improvizovaných podmienkach. S výnimkou sústredenia sme už pol roka prakticky neboli v telocvični a nehrali žiadny zápas. Navyše nám chýbalo viacero opôr – ako Katka, Sofia, Mirka a Terka hrala kvôli zraneniu len pár minút. Z tohto pohľadu dievčatá veľmi príjemne prekvapili. Opory si siahli určite až na dno fyzických síl a bol som rád, že sme vydržali bez vážnejšieho zranenia až do konca turnaja.

Tento turnaj bol pre nás špecificky tým, že oproti minulej sezóne sa zmenili niektoré pravidlá, a mali sme problém si zvykať v hre na niektoré nové veci. Stará Turá nás napr. zaskočila dobre nacvičenými clonami a zdvojovaním, na čo sme vôbec neboli pripravení, pretože v minulej sezóne to ešte bolo zakázané. TH sa tiež už hádžu z väčšej vzdialenosti. To sme však už na sústredení nacvičili a za súpermi sme nezaostávali.

 V prvom zápase sme boli ešte plní síl a Trnavu sme doslova zmietli. V druhom zápase sme narazili na domáceho favorita zo Starej Turej, na ktorého spôsob hry sme boli absolútne nepripravení. Utrpeli sme poriadny debakel. Určite budeme musieť popracovať na obrane clon a rozohrávke proti zónovému pressingu. Tretí (PN) a štvrtý zápas (SL) mali veľmi podobný priebeh. Na polčase sme ešte prehrávali, ale zlepšeným výkonom v druhom polčase sme oba zápasy dostali pod kontrolu, a v závere nepripustili žiadnu drámu.

Podobný vývoj mal spočiatku aj posledný zápas s Nitrou o 2.miesto. Na polčase sme ešte prehrávali o 14 bodov, ale pár minút pred koncom sme to stiahli na 6 bodov. Bohužiaľ sa nám tentoraz už obrat nepodaril. V závere nám veľmi chýbala vyfaulovaná Lenka. Kľúčové hráčky boli preťažené a na lavičke sme za ne nemali rovnocennú náhradu. Celý 2.polčas sme odohrali prakticky bez striedania. Verím, že v plnej zostave by sme tohto súpera zdolali. Súper hral dosť tvrdo a nečisto, čo rozhodcovia nie dostatočne trestali. A keď aj trestali, my sme TH v tomto zápase hádzali doslova tragicky (19/2), pre porovnanie v zápase predtým to bolo 10/6. To bol zrejme tiež dôsledok chýbajúcich síl, lebo sme spravidla hádzali na prednú obruč.

Celkovo som so športovou úrovňou turnaja veľmi spokojný. Zohrali sme 5 kvalitných zápasov, kde sme museli siahnuť až na dno vlastných síl a možností. Veľa nám to dalo. Dievčatá si určite odniesli veľa krásnych zážitkov, skúseností a silnú motiváciu do ďalšieho tréningu. Verím, že to bola veľmi dobrá príprava na sezónu. Turnaj bol zorganizovaný na vysokej úrovni, len škoda, že sa nenašli prostriedky na medaily pre dievčatá. Boli z toho veľmi sklamané.

Jednotlivcov by som tentoraz nechcel hodnotiť, dievčatá bojovali ako tím, a každý bojoval zo všetkých síl. Som rád, že sa podarilo skórovať aj viacerým novým hráčkam, ktoré ešte atmosféru takéhoto turnaja nezažili. Bude to pre ne iste veľká motivácia do budúcnosti.

Na záver by som sa ešte chcel poďakovať rodičom, ktorí pomohli s dopravou (p.Šmihovský, p.Červenec, p.Korenko, p.Mühlberger).“

Fotky našich
(zdroj p.Šmihovský)

Fotogaléria z turnaja
(zdroj www.mbkstaratura.sk)

(PG)

 

Späť