Mladšie žiačky ukončili sezónu víťazstvami s Trnavou

21.06.2015 17:23

Dievčatá roč.2002 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí privítali na svojej palubovke na záver sezóny v priateľskom zápase dievčatá z Trnavy.

BKM Žilina 2002 - AŠK Slávia Trnava 2001   53:45 (14:12, 12:5,12:15, 15:13)
Fauly: 7/15
MVP 1.zápasu: Ema Vavrová

BKM Žilina 2002 - AŠK Slávia Trnava 2002   73:35 (14:10, 22:8, 21:12, 16:05)
Fauly: 7/8
MVP 2.zápasu: Táňa Ďuranová

Hodnotenie trénera:
„Trnava prišla s 15 hráčkami, ktoré boli narodené 2001 a 2002. Súper hral 1.zápas s hráčkami narodenými 2001 a druhý zápas s hráčkami nar. 2002. Bol to pre nás úplne neznámy súper. Pôvodne sme nemali už záujem hrať po dlhej sezóne (70 zápasov) ešte ďalší priateľský zápas, ale vyhoveli sme prianiu súpera zahrať si s nami aj keď súperky boli staršie. Za odmenu sme pozvaní na turnaj v Trnave, ktorý sa uskutoční 4.-6.septembra.
Boli sme zvedaví ako zohráme zápasy so staršími dievčatami, tak sme so zápasmi súhlasili. Navyše sme 1-krát hrali so šestkami loptami, lebo celú túto sezónu sme hrali ešte s päťkami. Sám som bol zvedavý ako to zvládneme, ale nakoniec nám to na moje prekvapenie žiadne väčšie problémy nerobilo. Väčšie problémy nám robila skôr stiahnutá obrana súpera, proti ktorej sme sa ťažko presadzovali. 
Bohužiaľ sme z nášho 12-členného kádra mohli z rôznych dôvodov počítať len so 6 hráčkami. Našťastie nám prišli vypomôcť 2 dievčatá z Prievidze. Dobre do tímu zapadli a Ema bola vyhlásená v 1.zápase dokonca za najlepšiu hráčku zápasu za náš tím. V druhom zápase sa táto pocta ušla Táni.
Výrazne nám na rozohrávke chýbali obidve rozohrávačky Saška G. a Natália. Dobre ich však nahradila Ema s Adel. Mišku pod košom zase dobre zastúpila Soňa. V poli nám chýbali bojovníčky Sima s Evkou.
Presadzovali sme sa svojimi basketbalovými prednosťami, hlavne útočným doskakovaním streľbou a dobre nacvičenými štandardnými situáciami. Využili sme, že súper nás nepoznal a viackrát sme skórovali po nacvičených signáloch, ktoré súper nedokázal účinne brániť. Teší ma, že aj naše posily z PD postupne prenikajú do nášho systému hry a stávajú sa platnými hráčkami. Na moje veľké prekvapenie ani streľba TH, napriek tomu, že sme hrali 1-krát so šestkou loptou nebola horšia ako inokedy.
Slabinu stále vidím v obrane. Často dostávame lacné koše po prečíslení, lebo neskoro napádame prenikajúcich hráčov. Zbytočné fauly robíme pri blokovaní nesprávnou rukou.
Z jednotlivcov podala výborný výkon v obrane Ema, v útoku to bol kolektívny výkon celého tímu.
Zároveň chcem poďakovať všetkým hráčkam za celú vydarenú sezónu. Opäť sme sa posunuli o kúsok dopredu. Verím, že dievčatá budú na sebe pracovať aj cez prázdniny. Plávanie, bicyklovanie, behanie, korčuľovanie a pod. sú iste veľmi vhodné doplnkové aktivity pre prípravu na novú sezónu.“

Pohľad zo strany rozhodcu: T. Šimčák:
„Hráčky BKM Žilina sa počas oboch zápasov plnohodnotne sústredili na svoju hru a nekomentovali môj výkon, napriek tomu, že mi jedna dve situácie ušli a mohol som ich rozhodnúť inak. Ak sa budú v každom zápase takto sústrediť na hru a nebudú reagovať ako trnavská hráčka príp. trnavský tréner, kt. nezvládol emócie (čo patrí k basketbalu), to čo sa naučili na tréningoch budú o to lepšie vedieť použiť v zápase. Je to všetko o 100 % koncentrácií na konkrétny moment.“

(PGE)

Späť