Najmladšie nádeje na MINIBASKETSHOW

11.05.2022 22:09

Naše začínajúce basketbalové nádeje sa v stredu 11.mája zúčastnili na skvelom a výborne zorganizovanom projekte SBA – MINIBASKETSHOW, do ktorého sa náš klub prihlásil v začiatku sezóny v spolupráci so ZŠ Hájik.
V dôsledku viacerých okolnosti sme sa prihlásili na regionálny turnaj až do Spišskej Novej Vsi s 15 dievčatami. Trénerské duo, Zuzka a Ľudo, v spolupráci s pani učiteľkou ZŠ Hájik Sylviou, postupne pripravovali dievčatá na basketbalové disciplíny, ktoré boli súčasťou športového podujatia. Na akcii sme sa stretli hlavne s družstvami, ktoré tvorili len chlapci, alebo mix chlapcov a dievčat. Jedine Žilinu a Starú Ľubovňu tvoril čisto dievčenský tím. Naše zverenkyne, pre ktoré to bola prvá súťažná skúsenosť, sa však nedali zahanbiť, nebáli sa a svojou bojovnosťou ukázali, že aj chlapcov vedia potrápiť. Dievčatá chlapcov porazili vo viacerých súťažiach, dominovali sme hlavne v súťažiach v zakončení, ale aj v driblingovej súťaži. Taktiež sa nám v každom basketbalovom mini zápase podarilo vyhrať 2 časti z piatich možných. V zápase o konečné 5.miesto sme dokonca vyhrávali nad Svitom 6:0 a chýbal nám jediný bod do celkovej výhry, avšak sami sme si to pokazili predčasnou radosťou v eufórii, keď sme zabudli odbehnúť posledné koliečko v člnkovom behu. V poslednej basketbalovej časti, za stavu 6:6, v ktorej sa malo rozhodnúť o víťazovi sme dostali smolný kôš za stavu 2:2 dve sekundy pre koncom. Ale to nevadí! Doležitým bolo zúčastniť sa, získať prvé skúsenosti a zasúťažiť si s inými tímami.
Viaceré dievčatá milo prekvapili a ukázali, čo sa v nich skrýva. Súboje medzi všetkými družstvami boli veľmi tesné, rozhodovali maličkosti a väčšie skúsenosti. Mnohé dievčatá boli prvýkrát na takejto skvelej akcii a aj vďaka výborne zorganizovanému turnaju si odnášame nielen cenné skúsenosti a pekné zážitky, ale veríme, že nám to pomôže obohatiť našu basketbalovú základňu o nové dievčatá. Dievčatám sa veľmi páčilo a veríme, že táto nová skúsenosť ich motivovala a spolu sa postupne budeme posúvať vpred. Určite sa tešíme na ďalšie akcie tohto druhu.

FOTOGALÉRIA

(LKO,ZKU,STU)

 

Späť