Najmladšie nádeje zabojovali v Příbore

22.03.2016 21:26

V prvý jarný deň vycestovalo naše najmladšie družstvo do Příboru, kde odohrali zápasy v rámci 11. kola severomoravskej súťaže. Hoci dievčatá bojovali čo to šlo, na súpera sme boli prikrátky.

TOROLA Basket Team Příbor - BKM Žilina 67:33 (16:10,15:10,18:08,18:05)
Muhlbergerová 22, Michaličková 4, Chytilová 3, Stroková 2, Šelingová 2, Hlávková, Hulmanová, Maliarová, Milecová
Fauly: 9 – 4    TH: 1/8 – 1/7

TOROLA Basket Team Příbor - BKM Žilina 63:22 (24:14,12:06,13:02,14:00)
Muhlbergerová 9, Michaličková 6, Stroková 4, Maliarová 2, Chytilová 1, Hlávková, Hulmanová, Milecová, Šelingová
Fauly: 7 – 5    TH: 1/10 – 2/7

Hodnotenie trénerky:
"Do Příboru sme vycestovali s 9 hráčkami, čo sa výrazne podpísalo pod konečné výsledky oboch zápasov. Nemôžem povedať, že súper by bol o toľko lepší, ako to naznačuje výsledné skóre. Často sa však v obrane prezentoval hrou, ktorá do najmladšej kategórie nepatrí.
Prvý polčas prvého zápasu hrali naše baby naozaj výborne. Súper ale stiahol svoju obranu pod svoj kôš a naše dievčatá, ak sa chceli presadiť, museli voliť strely z väčšej vzdialenosti. Nebyť tohto spôsobu hry, vývoj zápasu mohol byť iný. Cez polčasovú prestávku prišlo pre dievčatá rozptýlenie v podobe miestnej TV, ktoré robilo rozhovor s domácimi, ale aj našimi dievčatami. Pre baby zážitok, ale obávam sa, že sa to trochu podpísalo pod ich ďalší výkon. V druhom polčase nám chýbala koncentrácia a postupne bol badať aj úbytok síl.
Do druhého zápasu sme nevstúpili zle, v 3. minúte sme sa dokonca prvýkrát ujali vedenia. Potom však prišla slabšia chvíľka a súper razom odskočil na rozdiel 11 bodov. Do polčasu sa nám potom ešte podarilo zohrať so súperom vyrovnanú partiu, ale v druhom polčase nám úplne došli sily, častejšie nám viazlo rozohrávanie lopty z autu, nestíhali sme sa vracať do obrany a bolo vidno, že dievčatá toho majú dosť. Veľmi nám dnes chýbala 10. hráčka, vďaka ktorej by sme mohli točiť dve päťky a dievčatá by stíhali oddychovať. Neprispel k tomu ani pán rozhodca, ktorý nepískal takmer žiadne fauly ani na jednej strane, púšťal tiež veľa technických priestupkov, čím sa hra niekedy takmer neprerušovala a pre dievčatá tak nebol čas sa aspoň trochu vydýchať.
Napriek prehrám musím dievčatá za dnešný výkon pochváliť. Konečne sme v útoku začali využívať „roztiahnutie“ hráčok, za čo nás pochválila aj trénerka súpera. Vďaka tomu sa dievčatám podarilo niekoľko pekných individuálnych zakončení. V obrane, až na novšie dievčatá, ktoré stále zbierajú cenné skúsenosti, odvádzali baby tiež veľmi dobrú robotu. Hoci mali súperky výškovú prevahu, podarilo sa nám niekoľko blokov, dievčatá sa dnes veľmi snažili aj na doskoku. Ďakujem všetkým deviatim bojovníčkam, že na palubovke nechali srdiečko a pre viaceré z nich to bol najlepší výkon kariéry. Ďakujem i rodičom za pomoc s dopravou, ale aj za neúnavné povzbudzovanie a vytvorenie dobrej atmosféry."

(ICO)

Späť