Náročné súboje starších mini pod Tatrami

27.03.2022 06:24

Staršie minižiačky (roč.2010) z Basketbalového klubu mládeže odohrali pod Tatrami dohrávané zápasy regionálnej súťaže. Pred mesiacom mladé Žilinčanky doma súpera zaskočili a vysoko oba zápasy vyhrali. V sobotu sa v Poprade v odvetných zápasoch museli na víťazstvá riadne vytrápiť a siahnúť si až na dno svojich síl.

BAM Poprad - BKM Žilina 37:48 (06:06,10:17,08:09,13:16)
Rumanová 18, Koscelníková 9, Šmihovská 6, Harantová 4, Kubelová 3, Adamíková, Klimková, Papajová a Vavreková po 2, Koporcová, Krššáková, Lipovská, Macúchová, Syneková, Trnovcová
Fauly: 7 - 5   TH: PP 25% (1/4) - ZA 44% (4/9)
VIDEOZÁZNAM 

BAM Poprad - BKM Žilina 44:54 (10:09,13:21,06:09,15:15)
Rumanová 24, Koscelníková a Papajová po 10, Kubelová 4, Harantová, Trnovcová a Šmihovská po 2, Adamíková, Koporcová, Klimková, Krššáková, Lipovská, Macúchová, Syneková, Vavreková
Fauly: 3 - 0   TH: PP 0% (0/0) - ZA 67% (4/6)
VIDEOZÁZNAM 

FOTOGALÉRIA

Hodnotenie trénera:
Do Popradu sme cestovali s rešpektom aj napriek tomu, že sme Popradčanky doma pred mesiacom vysoko zdolali. Poznáme dievčatá spod Tatier, hrali sme s nimi veľa vyrovnaných zápasov. Chýbali nám 4 hráčky, ktoré v zápasoch nemohli nastúpiť, takže sme boli nútení zobrať aj dievčatá, ktoré mali dlhšie tréningové výpadky zapríčinené ochorením, karanténou alebo zranením a neboli úplne fit. Zároveň sme doplnili zostavu o 3 dievčatá z mladšieho družstva.
Domáce dievčatá potrebovali zápasy s nami vyhrať a tak k tomu aj pristúpili. Boli húževnaté, behavé, bojovali o každú loptu a nič nám nedali zadarmo. Hrali rýchlo dopredu po získaní lopty, čo nám robilo veľké problémy. Naše baby nehrali výslovne zle. Všetky sa snažili makať , väčšina až na pokraj svojich síl. Bojovali sme o loptu, nebáli sme sa driblovať a ísť do zakončenia. Našim problémom bolo včas zaujať správne obranné postavenie a dôslednejšie si brániť svoju hráčku. My sme sa na kôš často nadreli a vzápätí sme kôš ľahko dostali. Nechávali sme veľa priestoru domácim hráčkam, za ktorými sme x-krát dobiehali, čo nás stálo veľa,veľa  síl. Dovolili sme domácim dievčatám obstreľovať náš kôš a prizerali sme sa už len na letiacu loptu smerom do kôša. Oba zápasy sme sa s týmto problémom trápili a nedokázali sme ho eliminovať. Mali sme zároveň veľké šťastie, že súperova úspešnosť zakončenia nebola tak vysoká, inak by sme odchádzali s výpraskom. Nás držala v prvom zápase výborná úspešnosť 63%, v druhom zas strojnásobený počet útočných doskokov oproti prvému zápasu, kedy sme sa k doskoku ani nestihli dostať. Teší ma a vypláca sa nám to práve v takýchto zápasoch, že si už dlhodobo udržujeme slušnú úspešnosť streľby z dvojzápasov cez 40%. Oba zápasy boli pre tím veľmi náročné z hľadiska fyzických síl, hralo sa často dlhšie bez prerušení hore – dole. Ešte, že máme timeouty. Niektoré dievčatá do tohto tempa nezapadli, iné si to zas poriadne odmakali. V oboch zápasoch sme mali aj veľa zbytočných strát po driblingu alebo zlej nahrávke.
Takéto vyrovnané a behavé zápasy sú pre tím prospešné. Každým takýmto zápasom sa učíme na našich chybách a zbierame skúsenosti. Dievčatám gratulujem k vydretým víťazstvám. Aj keď dnes bojovali všetky, musím spomenúť výborný výkon Kiky, ktorá zahrala najlepšie zápasy v sezóne a spolu s Dadou boli našimi najlepšími hráčmi aj v útoku aj v obrane. V útoku veľmi dobre zahrala Mari z družstva r.2011 a v druhom zápase sa prebudila aj Dominika, ktorej doskoky a koše sme nutne potrebovali. Obe však majú veľké rezervy práve v obrane. Gratuljem aj Ele k prvým minútam v súťaži a dokonca aj k prvému strelenému košu, čo nás teší.
Najbližšie nás čaká náročný víkend, kedy ukončíme základnú časť súťaže dvojzápasom v sobotu doma s Bardejovom a v nedeľu doma s Young Angels Košice. Aj keď sme si dnešnými víťazstvami upevnili prvé miesto v tabuľke, Ružomberok je nám stále v pätách a stále je o čo hrať.

Hodnotenie asistentky trénera:
Na sobotňajšom dvojzápase v Poprade si dievčatá zmerali sily s dosť vyrovnaným superom, aj keď na posledných zápasoch v u nás v Žiline to tak nevyzeralo. Bolo to náročné vyhrať, ale teší ma, že sa nám to podarilo. Výkon dievčat bol priemerný, čo kopírovalo výkon v Bardejove. Počet obranných doskokov bol rovnaky tak v prvom ako aj druhom zápase. Kdežto pri útočných doskokoch sme sa zobudili, či skôr konečne prebrali, až v druhom zápase. V získaných a stratených loptách sme sa držali narovnako v oboch zápasoch a stratené lopty stále prevyšujú tie získané. Ak aj niektorá stratila loptu, jej úlohou bolo ju znova vybojovať späť a chybu napraviť. To sme však u niektorých dievčat nevideli, čo nás mrzí. Je potrebné, aby sa dievčatá naučili čítať hru, tzn. mať hlavu hore počas driblingu a vidieť, a aj vedieť ktorej spoluhráčke nahrať. Rovnako sa aj správne postaviť na svoju pozíciu pri vyhadzovaniach z autu, čo však vyzeralo práve naopak, chaoticky. Miesto toho vo veľa prípadoch mali hlavu dole a nahravky šli za " zvukom" nie za "obrazom".
Dievčatá znova dostali na začiatku zápasov výzvu, ktorú dokázali splniť. Skórovať na 50 bodov. Rovnako bojovali ako tím aj za Maťku, ktorej držíme palce a želáme skoré uzdravenie. Teším sa, že Ela sa nebála ísť na kôš a aj skórovala. Dala svoj prvý kôš. Gratulujem! Tak ako v každom zápase, tak aj tu boli ťahúňi. Tentokrát to bola Kika a Dada. Verím, že keby iné dievčatá neboli zranené, po chorobe, alebo sa viac vložili do zápasu, tak podajú perfektný výkon všetky.
S odstupom času výkon družstva hodnotím ako dobrý s tým, že ďalej makáme na našom zlepšovaní. Z víťazstiev sa teším spolu s dievčatami!

(LKO, ZKU)

Späť