Náročné zápasy žiačok vo Zvolene

10.11.2013 17:03

Naše žiačky zavítali v 3.dvojkole regionálnej súťaže žiačok (roč.2000) na palubovku favorizovaného Zvolena a odniesli si odtiaľ 2 jasné prehry. Zvolen hrá však mimo súťaž, pretože zaň nastupujú aj dievčatá roč.1999.

BK ZS Zvolen-BKM Žilina    96:30 (20:8,28:6,20:8,28:8)
Gondová 6b, Belčíková, Dúcka a Jamborová 4b, Ďurneková, Fatrsíková, Michalcová, Muráňová, Skaličanová a Škorvánková po 2b, Kothajová
BK ZS Zvolen-BKM Žilina    90:26 (12:10,23:10,32:2,23:4)
Belčíková 8b, Gondová 6b, Ďurneková 4b, Fatrsíková, Jamborová, Michalcová a Skaličanová po 2b
, Dúcka, Kothajová, Muráňová, Škorvánková

Hodnotenie trénera:
„Vedeli sme, že budeme hrať proti silnému súperovi, ktorý mal prevahu fyzickú, vyplývajúcu z veku ako aj a hernú, vyplývajúcu z väčších zápasových a tréningových skúseností.
Potešiteľné je, že sme konečne nastúpili v kompletnom zložení. Mohli sme pravidelne striedať 2 kompletné päťky. Dievčatá sa postupne zohrávajú a výkon sa postupne zlepšuje. Dievčatá samé vidia, že proti starším a silnejším súperom musia hrať plne koncentrovane celý zápas a všetky činnosti prevádzať podstatne rýchlejšie a presnejšie, ako boli doteraz zvyknuté. Väčšinu košov sme dostali po bleskových protiútokoch súpera.
Keďže pravidelnú súťaž hráme len 2.rok, každý takýto zápas so silným súperom je pre nás veľkou školou. Modus súťaže nám umožňuje postaviť jednu hráčku až v 3.štvrtinách, ale my to nevyužívame, striedame celé 2 päťky, aby sme dali možnosť viacerým hráčkam a to aj napriek tomu, že by sme možno uhrali lepší výsledok. V tomto veku nepovažujeme výsledok za rozhodujúci, skôr sa zameriavame na individuálny rast jednotlivcov. “
Hodnotenie asistenta trénera:
"Silu ako aj niektoré hráčky súpera som osobne poznal. Vedeli sme, že zvolenčanky budú mať navrh najmä po stránke väčších zápasových a tréningových skúseností. Našim cieľom bolo zahrať oba zápasy dôstojne a čo najlepšie a využívať to, čo sa učíme na tréningoch. V druhom zápase sme Zvolen trochu zaskočili výmenou päťiek a do polovice druhej štvrtiny sme hrali prekvapujúco 16:16. Potom sa na dievčatách prejavila vyčerpanosť a prestali sme si súpera brániť, čím nám Zvolen výrazne bodovo ušiel. Dievčatá odohrali náročné zápasy, ktoré dievčatá po kondičnej stránke v závere druhého zápasu nezvládli, ale určite si každá jedna zaslúži pochvalu. Väčšina dievčat bojovala na pokraji svojich možných síl!"

(PGE,LKO)
 

Späť