Nedarilo sa ani "najmladším" v mikrolige 16.03.2013

17.03.2013 01:23

Aj naše najmladšie basketbalistky si dnes 16.03.2013 zahrali basketbal.

Štvrtým kolom pokračovala basketbalová fatranská mikroliga turnajom na ZŠ Limbova, v ktorom si naše dievčatá postupne zmerali sily s chlapcami zo ZŠ Rozkvet (Považská Bystrica) a ZŠ Zaymusa (Žilina).

BKM Žilina Závodie : ZŠ Rozkvet P.Bystrica (chlapci)   14 : 79   (08:39)

Strelkyne:  Košťálová – 6, Gavláková, Jamborová, Papajčíková a Vojtušová – 2

Bergerová, Buchelová, Čerepová, Derkitsová, Ďuranová, Gábrišová, Chovancová, Kubíková, Sedláčková, Strážovcová

BKM Žilina Závodie : ZŠ Zaymusa Žilina (chlapci)   14 : 38 (02:21)

Strelkyne:  Gábrišová a Gavláková – 4, Bergerová,Čerepová a Vojtušová – 2

Buchelová, Derkitsová, Ďuranová, Chovancová, Jamborová, Košťálová, Kubíková, Papajčíková, Sedláčková, Strážovcová

"V prvom zápase sme narazili na súpera, ktorého dievčatá veľmi dobre poznajú. V prvej fáze súťaže sme sa s ním už stretli trikrát a zápasy prehrali. Výhru nad týmto súperom som určite neočakával. Pred zápasom som dievčatám prízvukoval a od nich chcel, aby sme tento zápas odohrali čo najlepšie a so cťou!  Aj napriek snahe dievčat nás súper do veľa šancí nepúšťal. Dievčatá boli dosť dezorientované a robili sme veľmi veľa chýb najmä v obrane a svojich hráčov sme si nebránili tak, ako sme sa to učili. Opäť sme zbytočne strácali veľa lôpt, nedoskakovali pod košom a báli sa driblovať! 

Aj počas time-outov, aj po prvom zápase sme si povedali, čo robíme zle, ako zle bránime a aké chyby musíme odstrániť. Bohužiaľ sme do druhého zápasu so značne prijateľnejším súperom opäť vkročili veľmi zbrklo a zabúdali na "zadné vrátka". Opäť chýbal pohyb hráčok, uvoľňovanie sa dievčat najmä pri rozohrávke a bojovnosť! Státím za chrbtom hráča sme zbytočne strácali lopty a často sme čakali, "že nám lopta padne priamo do ruky". Tešiť ma môže, že po polčase sa naša hra trošku zlepšila a dievčatám som dal cieľ, dať aspoň 16b (mali sme len 2b). Bolo badať zlepšenie útočného doskoku, viac šancí skórovať najmä spod koša, ale najviac ma potešili posledné tri minúty zápasu, kedy sme konečne začali hrať to, na čo sme boli zvyknutí. Jednoduché vynesenie lopty po krídle so zakončením, pár pekných útočných akcií a najmä pohyb hráčok na ihrisku.

Niektoré dievčatá veľmi bojovali, ďalšie sa snažili, ale nešlo im to, iným sa zas chcelo menej ... Chýbal nám POHYB, DRAVOSŤ, BOJOVNOSŤ. Veľký problém nám robil prechod z útočnej hry do obrannej, ale hlavne sme dnes zlyhali ako jeden TEAM !

Nevadí dievčatá, už je to za nami ... Prehry nás len posúvajú dopredu a ukazujú nám naše chyby, ktoré sa budeme snažiť do najbližšieho turnaja odstrániť a byť najmä chlapcom zo ZŠ Zaymusa vyrovnaným súperom! "

Kvôli zdravotným problémom sa bohužiaľ baby zase ešte pár dní neuvidíme, ale po Veľkej noci sa opäť na Vás veľmi teším !

"PAMATAJ, ŽE AJ POSLEDNÝ MOŽE BYŤ PRVÝ !"

Tréner (LKO)

Fotogaléria tu:

Späť