Nedohrané zápasy starších minižiačok v Martine

30.03.2014 21:20

Naše staršie minižioačky nastúpili na predposledný dvojzápas slovenskej regionálnej súťaže v Martine. V domácich zápasoch súpera zdolali po vyrovnanom priebehu, takže sa očakávali 2 ťažké zápasy. Zápasy už nemali vplyv na náš postup na majstrovstvá. Chceli sme ich použiť ako dobrú prípravu na majstrovstvá Slovenska.
Súperove hráčky sú staršie, takže hrajú súťaž bez nároku na postup. Bohužiaľ nasadili aj hráčku staršiu minimálne o 2 roky, ktorá predtým u nás doma nehrala. Pokiaľ je uvedená na súpiske pravidlá súťaže to umožňujú. Hráčka bola navyše aj na svoj vek fyzicky veľmi vyspelá. Hrala tvrdo a agresívne. Z obavy o zdravie našich hráčok sme radšej zápasy predčasne ukončili a prehrali sme kontumačne.

BK Slávia Medic Martin - BKM Žilina Závodie 31:16 - nedohrané
BK Slávia Medic Martin - BKM Žilina Závodie 20:00 - kontumačne

Hodnotenie trénera:
„Mrzí ma veľmi, že to takto dopadlo, ale zdravie našich hráčok musí byť na 1.mieste. Keď som pred zápasom videl predmetnú súperovu hráčku, myslel som, že nemôže predsa nastúpiť. Bola od našej najvyššej hráčky ešte o hlavu vyššia a o 20 kg ťažšia.

Išiel som za trénerom a žiadal som ho, aby ju nepostavil, že to je pre naše hráčky nebezpečné. Nesúhlasil a tvrdil, že ona nehrá agresívne. Tak sme to skúsili, ale keď vinou jej  agresivity vznikla 3-krát situácia, pri ktorej som sa bál zranenia našej hráčky, radšej sme zápasy ukončili.

Navyše rozhodcovia takúto hru vôbec netrestali, čím len prilievali olej do ohňa.

Dostaneme určite nejakú pokutu, ale rád ju zaplatím z vlastného vrecka. Teraz určite nepotrebujeme zranenie žiadnej hráčky.

Zo športového hľadiska je to škoda, pretože sme mohli zahrať dva dobré vyrovnané zápasy.

Zároveň sa obrátime na riadiaci orgán súťaže, že proti družstvám hrajúcim mimo súťaž so staršími hráčkami ako jeden rok v budúcnosti nenastúpime, a pokiaľ nás budú pokutovať odhlásime sa zo súťaže a radšej budeme hrať len turnaje.

(PGE)

Späť