Nové skúsenosti starších mini žiačok v 1. kole proti Banskej Bystrici

17.10.2015 18:42

Dievčatá r. 2004 a ml. z tímu BKM Žilina Závodie odštartovali prvé súťažné zápasy v stredoslovenskej oblastnej súťaži, kde ich privítal početne kvalitný tím BK ŠKP 08 Banská Bystrica. Dievčatá prehrali v oboch zápasoch, ale nabrali ďalšie veľmi dôležité skúsenosti.

BK ŠKP 08 Banská Bystrica - BKM Žilina-Závodie 73:05 (24:00,16:03,18:02,15:00)
Hrbáňová 2b, Pallová 2b, Valachová 1b, Baran-Tomíková, Horváthová, Kavacká, Koniarová, Koňaříková, Michaličková, Milcová, Polkorábová, Vrždáková
Fauly: 5 -13   TH: BB 45 % (11/5) - ZA 25% (4/1)

BK ŠKP 08 Banská Bystrica - BKM Žilina-Závodie 100:08 (36:00,16:06,24:02,24:00)
Vrždáková 4b, Baran-Tomíková 2b, Koniarová 2b, Hrbáňová, Horváthová, Kavacká, Koňaříková, Michaličková, Milcová, Pallová, Polkorábová, Valachová
Fauly: 8 -18   TH: BB 56 % (16/9) - ZA 0% (2/0)

Hodnotenie trénera: 
„V skoré sobotné októbrové jesenné ráno sme s 12 hráčkami vycestovali vlakom na zápasy proti súperovi silného kalibru, ktorý je ašpirantom na medailu v tejto kategórii. Ich výhodou je šírka kádra. Celkom 22 hráčok roč. 2004.
Išli sme dobre naladení, po 90 min. ceste vlakom sme sa vyviezli zo stanice na sídlisko ku telocvični s cieľom odohrať čo najlepšie zápasy a ukázať, čo v nás je. Po predzápasovom príhovore a kvalitnej rozcvičke sme začali hrať.
Bystrica vstúpila do zápasu rovnako dobre sústredená a dala jednoduché koše. Počas zápasu baby prehrávali, avšak snažili sa dodržať to, čo som od nich chcel, kým vládali. V každej štvrtine nám veľmi pomohli oddychové časy. Problém nastal, keď sme si začali zavadzať a stáť 4 hráčky na jednom mieste. Vtedy sme strácali lopty a ak sme prešli do útoku, nevedeli sme dať kôš. Žiadna tragédia. Na to, koľko tréningov majú baby odtrénovaných, sme hrali dobrý basketbal, ale nemôžeme sa s týmto faktom uspokojiť. Dlhodobým cieľom je postupnými krokmi sa zlepšovať a dobiehať súperov v našej kategórii. To sa nám podarí trpezlivosťou, dobrou dochádzkou na tréning, dodržovaním rád a sústredením sa na každý detail. A samozrejme, doplnením ďalších dievčat roč. 2004, o čo sa momentálne usilujeme už 2 mesiace.
Druhý zápas sa niesol v podobnom duchu. V 1/4 sme zaspali a prehrali sme ju 36:0. Takýto výkon neakceptujem a nechcem, aby sa opakoval. Každá hráčka hrala v zápase spolu 2 x 8 minút, niektoré menej. Každým ďalším zápasom naberieme viac kondície a skúseností.
Chválim všetky baby za výkon v zápase: Lucku, Danku, Soňu, Simu, Barboru, Ivanu (pokiaľ bránila a nebola v ofsajde), druhú Simu, Moniku, Rebeccu, Katku, Števku aj Elišku, ktorá hrala len chvíľu so sebazaprením (bolesť kolena). Najmladšia na palubovke Števka skoro dala kôš a dobre bránila. Má prehľad v hre. Soňa ma veľmi prekvapila. Dvakrát nastala situácia v zápase (chcela striedať, keď nevládala, ale nemal som ju za koho vystriedať a 2 nespravodlivé fauly odpískané rozhodcom), kde by som sa ja osobne ako hráč určite nahneval, ale ona si dokázala udržať chladnú hlavu. Klobúk dole. Barbore a Sime z Tepličky nad Váhom, aj im rodičom a pánovi trénerovi Liškovi ďakujem za to, že so mnou spolupracovali tak, aby baby mohli hrať za klub BKM Žilina. Myslím si, že to pre nich bola veľká česť a nová skúsenosť. Som rád, že sa dozvedeli o basketbale zase o kúsok viac. Rád ich niekedy znovu zapojím do nášho tímu, pokiaľ bude možnosť a budú to všetci spomenutí chcieť. Osobne sa vyjadrím k výkonu každej hráčky na najbližšom tréningu.
Ďakujem Vám, že ste si našli čas a prečítali tento článok. Aj Vy ste súčasťou BKM Žilina a spoločne tvoríme jeden tím. Dúfam, že sa vidíme na našich najbližších zápasoch, ktoré odohráme prvý-krát v tejto sezóne na domácej palubovke v telocvični ZŠ Závodie v sobotu 31.10.2015 proti českému družstvu TJ Loko Krnov so začiatkom o 12:00 hod. a verím, že príde prvé víťazstvo. Bol by to pre mňa pekný darček k narodeninám. Srdečne Vás všetkých pozývam.“

(SIM)

Späť