Novoročné zápasy starších minižiačok

09.01.2016 16:49

V sobotu odohrali staršie mini prvý dvojzápas v roku 2016. V domacom prostredí v odvete proti Havířovu prehrali oba zápasy a pripísali si len 2 body do tabuľky za 2 prehry.

BKM Žilina - BK Havířov 14:76 (00:16,06:14,02:26,06:20)
Frolová a Pallová po 4b, Dubielová S., Dubielová V. a Koniarová po 2b, Kavacká, Koňaříková, Vrždáková 
Fauly: 4 - 11   TH: ZA 2/0 - HA 2/0

BKM Žilina - BK Havířov 20:68 (06:14,08:25,00:25,06:04)
Frolová 8, Pallová 4, Dubielová V., Kavacká, Koniarová, Koňaříková po 2b, Dubielová S., Vrždáková
Fauly: 5 - 2    TH: ZA 2/0 - HAV 8/4
 

Hodnotenie trénera:
"Hrali sme dobre. Čo sa týka fyzických a kondičných predpokladov, na hranici svojich možností. Po vianočných prázdninách sme nemali problém dostať sa do zápasov. Stále nám chýbajú strelci v útoku, ktorí by to potiahli aspoň na 40 bodov v zápase. V Havířove to vyšperkovala Iva, Terka a Lucia Hrbáňová. Vrodené fyzické predpoklady našich súperov a väčší počet tréningových jednotiek + viac mesiacov trénovania, to sa jednoducho nedá ovplyvniť. A nemá zmysel trénovať s babami len kondičku. Naša hra na moje prekvapenie mala celkom slušnú basketbalovú myšlienku. V útoku sme sa videli. Vedeli sme si prihrať aj v pätici medzi sebou. Hráčky plnili pokyny pri rozohrávke, keď sa netlačili do rohov a ku čiaram, ale snažili sa predriblovať loptu stredom ihriska. Dokázali sme si vytvoriť aj dostatočný počet streleckých pokusov. Bohužiaľ premenili sme len zopár. V obrane to občas škrípalo. Hlavne vtedy, keď sme už nevládali, lebo nás bolo 8. Avšak, aj keď sme vládali, občas sme zaspali. Späť môžeme až po zápasoch v pohodlí domova. Hráčka s číslom 7, kapitánka Havířova Válková opäť podržala svoj tím. Hrala dobre a fyzicky na ňu nikto nemal. V prvom zápase nám strelila 32 bodov a v druhom 22 bodov. Aj preto sme prehrali tak vysoko.
Ďakujem Sarah Dubielovej, ktorá nám prišla pomôcť. V obrane hrala dobre, na ihrisku sa nestratila a dala aj kôš. Bolo trochu vidieť, že jej chýbala súhra s našimi babami. Avšak, vie sa rýchlo prispôsobiť každej situácií, a to jej dáva veľkú šancu do budúcnosti byť špičkovou basketbalistkou. Victoria hrala svoj štandardný výkon, očakávam od nej viac doskočených lôpt v obrane. Kto iný by mal mať najviac doskokov v obrane ak nie ona. V útoku by si ju mali rozohrávačky začať viac všímať a využívať jej výškovú prevahu. Veľmi dobre zahrala aj Iva Vrždáková. Slušný výkon v obrane, doplnený o kvalitné uvoľňovanie sa pre loptu a rozohrávku oveľa prehľadnejšiu ako v predchádzajúcich zápasoch. Netreba sa báť častejšie používaj ľavú ruku. Soňa bohužiaľ nemala svoj deň. Veľmi chcela, ale nešlo to. Myslím si, že by jej prospel ešte oddych. Ale nemôže za to. Nemôžem však povedať, že by sa chcela ulievať. Niektoré faktory v živote sa proste nedajú ovplyvniť prílišnou snahou len časom. Terka opäť minula veľa fyzických síl. Či už v obrane alebo v útoku. Je dosť vyťažená, avšak čakal som od nej viac bodov. Na druhej strane ju súper veľmi dobre a bojovne bránil. Bola viackrát faulovaná. Nepremenila ani jeden trestný hod, čo je škoda. Nehrala zle, ale videl som ju hrať aj oveľa lepšie zápasy. Ak vedie najkratšia cesta do koša cez ľavý dvojtakt, treba zvoliť túto možnosť. Sima hrala na svojej pozícií svoj štandardný výkon. Bojovala o každú loptu, ktorú mohla získať. Prihrávala spoluhráčkam a celkom úspešne pomohla aj pri vyvážaní lopty. Tiež od nej očakávam vytvorenie a premenenie viacerých streleckých pozícií. Nie na silu, ale prirodzene sledovaním vývoja hry na ihrisku a čítaním pohybu brániacej hráčky. Práve klamaním obrancu môže byť útočiaci hráč v basketbale úspešný. V zápasoch v tejto kategórií už môžeme vidieť, že jednoduchý dvojtakt z pravej strany bez obrancu sa takmer nevyskytuje. Rebecca dala kôš. To ma veľmi potešilo. Má najväčší prehľad pri vyhadzovaní lopty z autu, a preto ju bude vyhadzovať aj v ďalších zápasoch najčastejšie ona. Monika zahrala dobre po všetkých stránkach. Kondične, takticky, jednoducho v útoku a bojovne v obrane. Rád si niekedy pozriem zápas, keď bude hrať proti svojim rovesníčkam a uštedrí im poriadnu lekciu basketbalového umenia, ktoré sa naučila v zápasoch proti súperkám roč. 2004.
Ďakujem rodičom, že sa prišli pozrieť na druhý zápas a teší ma, že pokračujete v podporovaní svojich dcér aj v roku 2016. O pár rokov z nich určite vyrastú inteligentné a úspešné slečny, kvalitne pripravené do života.
Touto cestou chcem ešte pozdraviť Elišku, konkrétnejšie jej členok a popriať mu veľa šťastia a skoré uzdravenie. Budúci týždeň v nedeľu 17.01 odohráme dvojzápas v Ružomberku a ak vycestujeme v plnej zostave, máme veľkú šancu priniesť odtiaľ 2 víťazstvá. Je to súper nášho rangu. "

(SIM)

Späť