Obetavé výkony žiačok v Liptovskej Osade

21.01.2014 08:41

V sobotu 18.01.2014 v poobedňajších hodinách zavítali naše žiačky v 5.dvojkole regionálnej súťaže žiačok (roč.2000) na palubovku favorizovanej Liptovskej Osady a zaknihovali 2 prehry. Liptovská Osada hrá však mimo súťaž, pretože zaň nastupujú aj dievčatá roč.1999, príp. 1998. Keďže my máme takmer polovicu družstva 2001, súper bol v priemere o rok starší.

BK Liptovská Osada - BKM Žilina 40:26 (06:11,12:05,13:00,09:10)
Skaličanová-6, Belčíková-6, Fatrsíková-4, Gondová-4, Škorvánková-2, Jamborová-2, Michalcová-2, Straková

BK Liptovská Osada - BKM Žilina 42:17 (14:09,10:02,04:04,14:02)
Gondová-8, Michalcová-3, Fatrsíková-2, Belčíková-2, Škorvánková-2, Skaličanová, Jamborová, Straková

Hodnotenie trénera:
„Vedeli sme, že budeme hrať proti silnému súperovi, ktorý mal prevahu fyzickú, vyplývajúcu z veku ako aj a hernú, vyplývajúcu z väčších zápasových a tréningových skúseností.
Potešiteľné je, že sme dlho kládli tuhý odpor a zohrali sme 2 relatívne vyrovnané zápasy. V basketbale je v zápasoch mládeže s vekovým hendikepom prehra o 15 resp. 25 bodov veľmi prijateľná. Dá sa povedať, že sme prehrali so cťou a to aj napriek tomu, že sme nastúpili zďaleka nie v najsilnejšom zložení. Zo zdravotných dôvodov nám chýbali až 3 hráčky základného kádra a naša najlepšia strelkyňa Barča Gondová nastúpila po 2-týždennej maródke. Verím, že doma v plnom zložení dokážeme tohto súpera potrápiť ešte viac.
V prvom zápase sme viedli takmer celý 1.polčas a ešte na polčase sme prehrávali len o 2 body, potom nám už začali ubúdať sily, pretože sme hrali len s ôsmimi hráčkami. Záver patril súperovi, ktorý pravidelne striedal 12 vyrovnaných hráčok. Druhý zápas mal už súper od začiatku pod kontrolou, ale nevzdávali sme sa a nakoniec uhrali čestný výsledok.
Veľmi ma potešilo, že sme úspešne dokázali realizovať niekoľko nacvičených kombinácii a neraz sme súpera dobrou kombináciou zaskočili. Nie všetko sa vydarilo, ako to nacvičujeme, ale videl som veľký pokrok.
Z jednotlivcov tentoraz nikto výrazne nevyčnieval, ale cením si, že Julka Straková po takmer jednoročnom tréningovom výpadku nebojácne nastúpila a pomohla nám. Všetky hráčky si zaslúžia pochvalu za obetavý výkon proti fyzicky lepšie disponovanému súperovi, proti ktorému museli hrať len s ôsmimi hráčkami, čo pri veľkej telocvični s rýchlym a behavým súperom bolo nesmierne náročné.
Najbližšie hráme v Ostrave s lídrom regionálnej moravskej Ostravou B. Doma sme 2x s nimi prehrali, takže nemáme veľké oči, ale myslím, že sme sa medzitým posunuli dopredu. Záleží veľa od zdravotného stavu našich hráčok, ale verím, že zabojujeme a súperovi nič nedáme zadarmo.“

(PGE)
 

Späť