Play off mladších žiačok proti Bystričankám

20.04.2015 22:41

Dievčatá roč.2002 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí privítali na svoje palubovke v play off zápase o 1.miesto v regióne Stred suverénneho lídra súťaže, dievčatá z Banskej Bystrice. Podľa očakávania oba zápasy hladko prehrali. V prvom sa držali dobre a utrpeli najnižšiu prehru s týmto súperom v tohtoročnej sezóne v pomere 27:59. V druhom zápase už im došli sily a utrpeli debakel 10:76. Pod túto prehru sa podpísali aj 2 chýbajúce hráčky základnej zostavy.

BKM Žilina – ŠKP 08 B.Bystrica  27:59 (02:15,09:14,09:16,07:14)
Gašpieriková-7, Gažiová–7, Rajčanová-6, Ďuranová-4, Tadesse-2, Buryová-1, Tomiczková, Káčerová, Chovancová, Derkitsová
Fauly: 9/14      TH: ZA – 9/3 , BB – 12/7

BKM Žilina – ŠKP 08 B.Bystrica  12:76 (01:30,02:16,02:18,07:12)
Ďuranová-4, Tadesse-4, Chovancová-2, Rajčanová-2, Buryová, Tomiczková, Káčerová, Gažiová, Derkitsová, Vanessa G.
Fauly: 6/13      TH: ZA – 13/4 , BB – 2/2

Hodnotenie trénera:
„V tejto sezóne nás dlhodobo prenasledujú zranenia. Výrazne nám na rozohrávke chýbala hlavne Saška, ktorá sa trápi s bolesťami v kolenách. Napriek tomu sme 1.zápas solídne vzdorovali favorizovanému súperovi, ktorý je najväčším kandidátom na majstrovský titul. V druhom zápase sme už boli aj bez podkošovej opory Vanessy G., ktorá si narazila prst a pre zranenú ruku nedohrala 2.zápas ani veľká bojovníčka Evka. Súper striedal 16 vyrovnaných hráčok, my sme v závere dohrávali už len 8. Udržiaval vysoké tempo hry a to sa postupom času prejavilo tým, že naše hráčky pod veľkým fyzickým tlakom súpera kondične odišli.
Výrazne sa to prejavilo aj na úspešnosti streľby. V prvom zápase sme mali aj solídnu streľbu z poľa – 27%, v druhom vplyvom dochádzajúcich síl už len už len 11%. Pričom treba povedať, že to bola zväčša streľba zo stredných vzdialeností a pod tlakom.
Pochvalu za bojovné srdce si zaslúžia hlavne Táňa, Sima, Vanesa T. a Evka, ktoré stratený druhý zápas nevzdali, išli stále naplno a až do konca bojovali, o čo najčestnejší výsledok. Naše kľúčové hráčky Betka s Natáliou boli veľmi tesne a agresívne bránené, odviedli veľký kus práce pri vyvážaní lopty a neostávali im už sily na úspešné zakončenie akcií. Solídny štandard zahrala Miška s Alex. V druhom zápase sa zlepšila Adel. Do zranenia robila súperovi pod košom veľké problémy Vaness.
Napriek debaklu v 2.zápase pozitíva vidím v tom, sme silného súpera prinútili aktívnou hrou k mnohým faulom. Málokedy sa stáva, že so silným súperom máme menej faulov ako súper. Okrem toho sme dostali v 1. zápase najmenej bodov v porovnaní s ostatnými zápasmi s ním v tejto sezóne. Dá sa povedať, že sme predsa len zlepšili obranu a nestrácali loptu až tak ľahko pri rozohrávke pod vlastným košom. Najväčšie nedostatky však vidím stále v obrane. Neskoro pristupujeme k hráčkam, nízka agresivita pri napádaní, nestíhame sa vracať do obrany. Súvisí to samozrejme aj s kondíciou. V posledných mesiacoch kvôli chorobám a zraneniam máme 50-60% účasť na tréningoch, samozrejme, že to potom chýba.
Bola to však výborná príprava na majstrovstvá, súper nám ukázal, kde nás topánka najviac tlačí. Na majstrovstvách sa nehrajú 2 zápasy bezprostredne za sebou, takže si myslím, že kondične by sme to mali zvládnuť a ukázať aj naše basketbalové prednosti.
Najbližší víkend hráme posledné kolo severomoravskej regionálnej súťaže v Bruntále, kde môžeme ešte stále obhájiť vlaňajšie 2.miesto. O týždeň na to hráme odvetu v Banskej Bystrici a potom už nás čakajú len  majstrovstvá Slovenska 15.-17.5.2015, ktoré sa pravdepodobne uskutočnia opäť v Starej Turej. Súperi sa kvalifikovali tí istí ako vlani, takže sa budeme môcť porovnať, čo sme za rok dokázali. Pred majstrovstvami som optimistom, verím, že pokiaľ budú hráčky zdravé, máme na to, aby sme zlepšili vlaňajšie 5.miesto. Bojím sa len zranení a chorôb, lebo máme veľmi úzky káder.“

(PGE)

Späť