Po ťažkom boji víťazstvo minižiačok v Ostrave

29.10.2018 16:23

Dievčatá roč. 2008 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí zohrali v severomoravskej regionálnej súťaži na palubovke dievčat z Basketu Ostrava dva náročné zápasy. Po tuhom boji si nakoniec každý tím odniesol jedno víťazstvo.

Basket Ostrava – BKM Žilina 34:21 (16:04, 06:09, 06:04, 06:04)
Fauly: 5/3, TH: OV2/0 – ZA 6/3
Šmihovská - 9, Šlosárová – 6, Kubicová – 2, Vecchio - 2, Ochodničanová - 2, Korenková, Lalinská, Muščíková, Ondrašinová, Pjataková, Vavricová

Basket Ostrava – BKM Žilina 26:38 (00:14, 12:02, 03:19, 11:03)
Fauly: 10/10, TH: OV12/2 – ZA 12/6
Vecchio - 16, Šlosárová – 11, Kubicová – 6, Šmihovská - 3, Ochodničanová - 2, Korenková, Lalinská, Muščíková, Ondrašinová,Pjataková,Vavricová

Hodnotenie trénera:

„Zohrali sme dva úplne rozdielne zápasy. V prvom nás súper v prvej štvrtine zaskočil veľmi nečistým bránením, ktoré 2 mladé rozhodkyne takmer vôbec netrestali. Navyše sme len veľmi slabo bránili. Bolo vidno, že nám chýba herná prax. Po prehratej prvej štvrtine sme sa trochu spamätali, ale na zvrat to nestačilo.

V druhom zápase sme naopak mi zaskočili súpera zlepšenou obranou a v prvej štvrtine nedal ani bod (0:14). Potom to už bolo ako na hojdačke. Súper síce náš náskok prechodne stiahol, ale zvrat sme už nepripustili.

Česká súťaž sa hrá podstatne agresívnejšie ako u nás, rozhodcovia púšťajú tvrdšiu hru. často si súperky pomáhajú pri bránení nedovolene rukami. Nie sme na to zvyknutí, ale je to pre nás dobrá škola. Opäť sme mali problém s rýchlosťou rozohrávky súpera, často sme ani nestihli zaujať obranné postavenie a súper už rozohral. Prepnutie obrana-útok a reakcia na rozhodcu je pre nás momentálne asi najväčší problém.

Obidva zápasy boli opäť veľmi bojovné, celkovo sme stratili až 53 lôpt. Potešilo ma, že sme mnoho košov dosiahli po nacvičených rozohrávkach. Teda, že sme dokázali preniesť do zápasu to, čo nacvičujeme na tréningu.Opäť síce poniektorí sem-tam nevedeli, na ktorý kôš útočíme, ale bolo to lepšie ako vo Frýdku. Tentoraz sa síce kvôli veľkej agresivite súpera strelecky presadilo len 5 dievčat, ale ostatné pomohli bojovným výkonom v obrane. Veľmi dôležité je, že veľa minút nazbierali, hráčky, ktoré doteraz vysedávali skôr na lavičke.

Jednotlivci:

Vanesa –výborný výkon, výborne sa uvoľňovala pre loptu, nedarilo sa strelecky, naša najfaulovanejšia hráčka, súper ju často zastavoval len faulom, dobrá súhra s Ninkou, najviac obranných doskokov, Steška  - snahu jej uprieť nemôžem, ale nebol to jej deň, slabá obrana a zmätky pri rozostavení, pomalé reakcie na zmenu situácie, najviac stratených lôpt, málo doskokov, Lenka – prvý zápas jej moc nevyšiel, ale v druhom podala excelentný výkon v poli (9 získaných lôpt), Katka – výborný výkon, spolu so Sofiou najviac útočných doskokov, presadila sa aj strelecky,veľa stratených lôpt, Sofia – v prvom zápase sa nemohla dostať do tempa, ale v druhom už excelovala ako pred zranením, našanajlepšia strelkyňa, Ninka–solídny výkon, dobré prihrávky na Vanessu, chýba viac odvahy a bojovnosti v obrane, málo získaných lôpt, vidno tréningový výpadok, Emmka V – zlepšenie v obrane, pekné prihrávky, veľký hendykep v útoku sú šmykľavé tenisky, chýba boj o loptu  (0 získaných lôpt), Terka – získala ďalšie minúty na ihrisku, potešila 2 doskokmi, lepšie už chápe organizáciu hry, len niekedy nevie koho bráni, vidím v nej veľký potenciál,len musí zlepšiť techniku vedenia lopty, Mirka O – výborne v obrane, predviedla najkrajšiu individuálnu akciu zápasu, hrala na nezvyklom poste, ale nezmätkovala, Lucia–bolo vidno, že je po chorobe, ale už nerobila chaos, zlepšila obranu, Emka M – v obrane bojuje ako lev, nerobí už toľko zmätkov, musí zlepšiť vedenie lopty,

Českú súťaž  hráme najbližšie v nedeľu 11.11. doma s SBŠ Ostrava, to bude asi najsilnejší súper. Slovenskú súťaž začíname deň predtým 10.11. turnajom v BB.

Link na tabuľku severomoravskejsúťaže :

https://smo.cbf.cz/souteze-cbf-osm.html ( U11)

(PGE)

 

 

Späť