Posledné zápasy žiačok v sezóne

29.05.2022 22:10

Žiačky (roč.2008) z Basketbalového klubu mládeže sa stretli v poslednom kole regionálnych majstrovstiev Stred doma s dievčatami z Banskej Bystrice. Vonku s nimi obidva zápasy vyhrali a ani tentoraz sa nenechali zaskočiť a víťazstvá zostali doma. Zároveň to znamená, že obsadili v konečnej tabuľke 1.miesto s 19 víťazstvami a 5 prehrami.

BKM Žilina – BK ŠKP Banská Bystrica  43:26 (12:10,06:06,13:05,12:05)
Šmihovská 12, Macúchová 10, Koristová 9, Korenková a Remencová po 4, Ondrašinová a Šlosárová po 2, Ochodničanová, Sobolová Vik.
Fauly: 11 - 11    TH: ZA 50% (3/6)  – BB 40% (4/10)

BKM Žilina – BK ŠKP Banská Bystrica  43:40 (13:12,06:08,11:12,13:08)
Šmihovská 12, Koristová 11, Šlosárová 7, Ondrašinová 4, Sobolová Vik. 4, Korenková  a Macúchová po 2, Remencová 1, Ochodničanová
Fauly: 13 - 17   TH: ZA 45% (9/20) – BB 25% (2/8)

FOTOGALÉRIA (zdroj Ivan Golembiovský - Bystrické Pumy. zdroj Martin Korenko)

Hodnotenie trénera:   
„Som veľmi rád, že sme to zvládli kondične, pretože sme obidva zápasy odohrali len s 9 hráčkami. Bolo trochu cítiť, že nám pod košom chýba naša najvyššia hráčka, ktorá bola na repre-sústredení, ale zvyšné hráčky výborne doskakovali a nakoniec sme mali aj tak až 61 doskokov v útoku (2 zápasy), pričom sme nemali výškovú prevahu. Myslím si, že to bol kľúčový faktor pre naše víťazstvá, pretože streľba z hry nám vôbec nešla.
Súperovi treba poďakovať za dva dobré zápasy vedené v športovom duchu, ktoré nás opäť posunuli o kúsok vpred. Hralo sa rýchlo a s veľkým nasadením, ale férovo, bez prehnanej tvrdosti. Súperky postúpili na majstrovstvá Slovenska, takže sme si mohli otestovať našu výkonnosť a odhadnúť naše šance v budúcej sezóne. My sme tohto roku hrali bez nároku na postup, pretože za nás pravidelne nastupovali aj 2 staršie dievčatá (roč.2007). (Nechceli sme, aby skončili s basketbalom.)
Naše víťazstvá sa nerodili ľahko. So súperkami sa dobre poznáme. Poučili sa z posledných zápasov a dobre bránili naše nacvičené kombinácie. Len sem-tam sme ich zaskočili lacným košom. Prvý zápas sme zlomili už v 3.štvrtine, keď sme súperovi ušli na 10 bodov a 4.štvrtinu sa náš náskok už len zvyšoval. Do druhého zápasu súperky nastúpili veľmi motivované, bolo zjavné, že chcú dosiahnuť aspoň jedno víťazstvo. O  víťazstvo sa bojovalo až do poslednej sekundy. Ešte počas poslednej štvrtiny súperky viedli o 6 bodov, ale záver patril nám. Nestalo sa to prvý raz, už viackrát sme rozhodli v samotnom závere, čo hovorí o našej dobrej kondičnej pripravenosti.
Streľba z hry bola len 22%, ale treba povedať, že súper výborne bránil. Podľa doterajších zápasov má najlepšiu obranu v súťaži. Na streľbu bolo preto len veľmi málo času. TH boli 46%, čo je veľmi slušné na túto kategóriu (súperky len 20%). Odpovedá to zhruba naším tréningovým štatistikám.
Celkovo som s výkonom veľmi spokojný, hrali sme s veľmi dobrým súperom a dokázali sme si, že na budúci rok môžeme smelo pomýšľať na postup na majstrovstvá, teda nebudeme už hrať bez nároku na postup.
Pred nami stojí teraz dôležitá úloha, zabudovať do tímu nové dievčatá, ktoré prišli len v tejto sezóne. Jednak si to zaslúžia za svoj prístup k tréningu, jednak je náš káder skúsených hráčok veľmi úzky, teda budeme ich určite potrebovať. Sezóna je dlhá, určite prídu aj zranenia resp. výpadky z iných dôvodov. Len so súčasnými skúsenými hračkami by sme to nezvládli. Dievčatá narodené 2007 budú môcť s nami súťažne hrať až rok na to, pretože kadetky sú už 2-ročná kategória.
Zápasová  sezóna sa skončila, teraz sa budeme venovať individuálnemu testovaniu (olympiáda) a v utorok 21.júna ukončíme sezónu už tradične slávnostným odovzdaním cien za účasti všetkých družstiev, hráčok, trénerov a ako aj ostatných fanúšikov basketbalu. Tradične sa to uskutoční v telocvični v Závodí. Všetkých srdečne pozývame.“

(PGE)

Späť