Prehry mladších žiačok v Havířove

09.04.2016 03:03

Dievčatá roč.2003 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí nastúpili v moravskej súťaži kategórie U13 (roč.2003) na pôde Startu Havířov a v oboch zápasoch ťahali jasne za kratší koniec. Domáce dievčatá ukázali hlavne väčšiu bojovnosť, ochotu drieť, túžbu po víťazstve ako aj lepšiu fyzickú pripravenosť.

Start Havířov – BKM Žilina 52:22 (12:10,03:04,22:04,15:04)
Strážovcová- 12, Kubíková-4, Váňová- 2, Horváthová-2, Macharová-2, Michnáčová, Derkitsová, Pekárová, Tarabíková, Halamová
Fauly: 6/21   TH:  HAV 27/10 (37%)  – ZA 2/0 (0%)

Start Havířov – BKM Žilina 60:26 (11:04,10:04,19:08,20:10)
Strážovcová- 10, Váňová- 10, Kubíková-2, Macharová-2, Derkitsová-2, Pekárová, Tarabíková, Michnáčová, Horváthová, Halamová
Fauly: 12/18  TH: HAV 19/6 (32%)  – ZA 10/0 (0%)

Hodnotenie trénera:
„Doma sme s týmto súperom obidva zápasy prehrali, ale veril som, že súpera predsa len viac potrápime. Nebolo tomu tak, prehrali sme až príliš jasne. V 1.zápase sme sa ešte držali do polčasu, ale potom akoby sme sa bojovnejšieho súpera zľakli. Súper mal síce jednu výbornú hráčku, ktorá nám dala kôš takpovediac kedy chcela, ale to nás ešte neoprávňuje sa vzdať. Ostatné hráčky boli porovnateľné s našimi. Myslím, že sme až tak nezaostávali basketbalovo ako skôr mentálnym nastavením, nesústredenosťou a vierou vo vlastné sily. Bol som veľmi sklamaný, lebo takto hazardujeme s menom klubu. Určte je pred nami veľký kopec práce.
Pozitívne bolo, že sa až na pár výnimiek zišiel konečne celý káder. Lenka síce nemohla hrať naplno kvôli zlej obuvi a Peťa bola zdravotne indisponovaná, ale v podstate sme mali po dlhej dobe k dispozícii všetky opory. Bohužiaľ sa nám počas 1.zápasu zranila Peťka H.
Zo športového hľadiska nám najväčší problém robila rozohrávka z autu, nemáme to ešte dostatočne dobré nacvičené. Nie každému je úplne jasné, čo má robiť, ale súvisí to aj s dochádzkou na tréning. Druhý problém je v obrane, nenapádame dostatočne súpera, hráme príliš pasívne. Individuálna obrana je asi naša najväčšia slabina. Bránime rukami, sme pomalí na nohách. Nepomáhame si, nesledujeme loptu a pod.

Jednotlivci:

Sima – chýbajú hlavne doskoky a prehľad v hre, veľa stratených lôpt, nechýba bojovnosť a snaha, Emma – pridala na odvahe a bojovnosti, dobre vypomáha v obrane, veľa stratených lôpt, prekvapila doskokmi v obrane, Peťa T - nebola zdravotne v pohode, slabší výkon, Peťa H – veľmi dobrý výkon, škoda zranenia, veľmi dobre číta hru, Lenka – je na nej vidno dlhý tréningový výpadok, ale nesklamala, výborne doskakovala, Lucia – nezahviezdila, ale bol to solídny výkon, slabo sa vracia do obrany, Baja - výborný strelecky výkon, ale chýbajú doskoky v obrane, Denisa – chýba viac odvahy zobrať zodpovednosť na vlastné plecia, Ema P – výborný doskok, mizerná streľba, často bez mierenia na náhodu, Iva – pomohla pri vyvážaní lopty, výborný obranný doskok, chýba prehľad v hre, veľa stratených lôpt, slabá streľba, chýba odvaha vnikať."

(PGE)

Späť