Presvedčivé víťazstvá mladších žiačok s Havířovom

11.03.2015 11:39
Dievčatá roč.2002 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí privítali na svojej palubovke družstvo z Havířova. Dievčatá z BKM jasne v oboch zápasoch zvíťazili.
 
BKM Žilina – BK Havířov 69:25 (15:7, 8:7, 18:6, 28:5)
Gažiová-16, Ďuranová-12, Rajčanová-10, Gavláková-8, Buryová-8, Gašpieriková-8, Chovancová-2, Derkitsová-3, Tadesse-2
F: 23/11  TH: ZA – 16/3, Hav – 26/5  
 
BKM Žilina – BK Havířov 65:34 (9:13, 11:9, 26:7, 19:7)
Gažiová-19, Gavláková-17, Buryová-10, Rajčanová-7, Ďuranová-4, Tadesse-4, Chovancová-2, Derkitsová-2
F: 17/22  TH: ZA – 22/5, Hav – 20/4
 
Hodnotenie trénera: 
„Nastúpili sme na zápasy len s 9 hráčkami, máme 2 zranené (Evka, Zuzka) a jednu chorú (Adel). Navyše sa nám v 1 zápase zranila aj Vaness G. Narazila si prst, veľmi jej prajem, aby si ho dala čím skôr do poriadku. Napriek tomu dievčatá príkladne bojovali, ukázali dobrú formu a súperovi nedali žiadnu šancu na úspech. Všetky naše hráčky, ktoré nastúpili v oboch zápasoch aj skórovali
V Havířove sme 1 zápas vyhrali a jeden po dramatickom priebehu o bod prehrali. Očakávali sme teda veľký boj. Obidva zápasy mali podobný priebeh, v oboch sme po polčase vystupňovali tempo a súper postupne odpadol.
Mali sme slušnú úspešnosť streľby z poľa (37%), ale na trestných hodoch sa nám nedarilo (len 21%). Bolo to síce trochu lepšie ako súper, ale zaostali sme za poslednými výkonmi v tomto ukazovateli. Predovšetkým kľúčoví hráči (Betka, Natal) strieľali TH katastrofálne (8/1). Iste to súviselo aj s veľkým fyzickým zaťažením, pretože sme hrali s rýchlym a behavým súperom a hrali sme len s 9 resp. 8 hráčkami. Ale myslím, že u oboch musíme popracovať aj na technike streľby.
Súpera sme zdolali hlavne vyšším individuálnym majstrovstvom jednotlivcov a solídnou obranou. Keď sme sa naučili zastavovať rýchlu rozohrávku súpera, súper mal veľké problémy presadiť sa do postavenej obrany. V útoku sme opäť ťažili z nacvičených kombinácií a napriek fyzicky zdatnému súperovi, ktorí sa snažil zodpovedne odstavovať, sme pod jeho košom doskočili v priemere až 27 lôpt na zápas. V tomto vynikli hlavne Miška, Betka, Táňa, Vanessa G. Strelecky nás ťahali Betka so Saškou. Na bloku vynikla Miška so Saškou. Výborné prihrávky rozdávala Betka. V poli bola už tradične bezkonkurenčná Natal. Tím sa nám začína výkonnostne vyrovnávať a nikto z tých, čo nastúpili vyložene nesklamal. Každý prispel k dobrému tímovému výkonu.
Stále si myslím, že máme ešte rezervy v obrane. Najviac to súvisí so sústredenosťou na hru, hráčky nesledujú stále loptu a súpera zároveň. Ľahko sa nechajú rozladiť nesprávnymi výrokmi rozhodcov, či tvrdou hrou súpera. Opäť sme inkasovali niekoľko zbytočných lacných košov. Niekedy si myslím, že naše dievčatá potrebujú viac psychológa ako trénera.
Cením si tieto výsledky, pretože súper patrí v moravskej regionálnej súťaži k špičke. My sme sa síce týmito víťazstvami posunuli na priebežné 1.miesto v súťaži, ale je to spôsobené aj nerovnakým počtom zohraných zápasov. Napr. náš súper má aj po porážkach u nás stále o jednu prehru menej ako my. Súťaž sa chýli ku konci a myslím, že v konečnej tabuľke budeme reálne bojovať o 2.miesto, ale môžeme skončiť v osemčlennej tabuľke aj na 5.mieste. Súťaž je veľmi vyrovnaná a je to výborná príprava na majstrovstvá Slovenska.
V podstate jediným negatívom vydarených zápasov bolo nešťastné zranenie Vanessy G. Našťastie hráme teraz najbližšie až o 3 týždne – doma s Handlovou. Týždeň nato odchádzame na veľký medzinárodný turnaj do Klatov. Dúfam, že sa dovtedy dajú všetci zdravotne do poriadku.“
(PGE)
 
Späť