Priateľské zápasy prípravky v Novom Meste nad Váhom 08.05.2013

08.05.2013 22:37

V sviatočnú stredu 08.05.2013 cestovali naše najmladšie dievčatá prvýkrát do západoslovenského kraja za súperom BK Nové Mesto nad Váhom, s ktorým sme na jeho palubovke odohrali dva priateľské zápasy.

Vedeli sme, že súper je kvalitný a nedávno si zabezpečil postup na Majstrovstvá SR v o rok staršej kategórii. Dievčatá z Nového Mesta boli nad naše momentálne sily a oba zápasy sme po bojovnom výkone jednoznačne prehrali.

BK Nové Mesto nad Váhom : BKM Žilina Závodie  74 : 12 (20:04,23:02,14:02,17:04)

Strelkyne:  Gabrišová a Vojtušová -4, Derkitsová a Káčerová -2, Bergerová, Gavláková, Horváthová, Košťálová, Kubíková, Sedláčková, Strážovcová

BK Nové Mesto nad Váhom : BKM Žilina Závodie  82 : 10 (13:02,23:04,24:02,22:02)

Strelkyne:  Gavláková a Horváthová -4, Vojtušová -2, Bergerová, Derkitsová, Gabrišová, Káčerová, Košťálová, Kubíková, Sedláčková, Strážovcová

"Vedeli sme, že nás čaká ťažký súper, ktorý trénuje o rok dlhšie a ktorý má odohraných viacero kvalitných zápasov. Aj napriek tomu nastúpili naše dievčatá do oboch zápasov smelo a dokonca sme v oboch zápasoch na úvod vyhrávali. Potom sa však ukázala kvalita a lepšia vyhranosť súpera, ktorý nám robil veľké problémy najmä pri našej rozohrávke a veľmi kvalitne a agresívne bránil. Niektoré naše dievčatá pristupovali k svojim povinnostiam veľmi nedôrazne najmä v bránení, za čo nás súper často trestal lacnými košmi. Súperové hráčky dominovali aj pod košmi a našim najvyšším nedovolili často doskakovať lopty. Opäť ma môže tešiť bojovnosť našich hráčok, ktoré sa aj za pre nás veľmi nepriaznivého stavu stále snažili a podávali obetavé výkony. Teší aj 100% úspešnosť trestných hodov v druhom zápase (4/4) vzhľadom na fakt, že sme opäť hrali zápasy s loptou č.5, na ktorú nie sme priveľmi zvyknutí. Zápasy rozhodlo väčšie sebavedomie súperových hráčok, väčšia bojovnosť a agresívnejšia obrana, s ktorou sme sa doteraz ešte nestretli. Medzi nami a súperom bolo očividne badať lepšiu vyhratosť ich dievčat a najmä stovky hodín trénovania viac ako naše družstvo. Dievčatá si aj napriek nepriaznivému skóre zaslúžia pochvalu a verím, že pri odvetných zápasoch s týmto súperom doma v Žiline sa im bude dariť o čosi viac."

Družstvu BK Nové Mesto nad Váhom držíme palce na blížiacom sa turnaji o majstra SR.

(LKO)

Späť