Prípravka si na prvé víťazstvo v súťaži musí ešte počkať 20.04.2013

21.04.2013 09:25

Piatym kolom pokračovala v sobotu 20.04.2013 basketbalová fatranská mikroliga domácim turnajom v Závodí, v ktorom si naše dievčatá postupne zmerali sily s chlapcami zo ZŠ Rozkvet (Považská Bystrica) a ZŠ Zaymusa (Žilina).

Naše najmladšie minižiačky túžili zažiť pocit prvého víťazstva. Bohužiaľ sa nám to opäť nepodarilo, a tak si baby z prípravky musia na prvý víťazný zápas v súťaži ešte počkať.

BKM Žilina Závodie : ZŠ Rozkvet,PB (chlapci)  18 : 101 (07:20,02:22,05:23,04:36)

Strelkyne: Gavláková -7, Vojtušová -4 , Buchelová, Košťálová a Kubíková -2, Buryová -1, Bergerová, Čerepová, Derkitsová, Gábrišová, Chovancová, Kocúrková, Sedláčková, Strážovcová, Váňová, Vrždáková

BKM Žilina Závodie : ZŠ Zaymusa,ZA (chlapci)  23 : 45 (06:16,05:07,10:12,02:10)

Strelkyne:  Gavláková -11, Gábrišová -5, Chovancová -3, Košťálová a Vojtušová -2, Buchelová, Bergerová, Derkitsová, Kocúrková, Kubíková, Sedláčková, Strážovcová, Váňová, Vrždáková

"V prvom zápase sme narazili sa súpera, ktorý je pre nás priveľmi vzdialeným a výkonnostne naňho nemáme, aj keď nastúpil len s 8 hráčmi. Dievčatá začali síce smelo, dvakrát sme v úvode vyhrávali. Potom však prišla séria chýb z rozohrávky, ktoré súper využil. Našou slabinou bol pohyb na ihrisku a najmä kvantum stratených lôpt pri rozohrávke z outov. Toto ešte nemáme poriadne nacvičené a budeme sa tomu venovať na najbližších tréningoch. Teší ma vyše 60% úspešnosť streľby trestných hodov (10 z 16 pokusov) a aj účasť nových dievčat na zápasoch - Barbarky, Ivky a Lucky, pre ktoré to boli prvé zápasové minúty a ktoré si počínali smelo.

Druhý súper bol už pre nás hrateľnejším. Druhú a tretiu štvrtinu sme s chlapcami zo Zaymusky zahrali vyrovnane. Dievčatá sa "zobudili" a oproti prvému zápasu sme zlepšili pohyb na ihrisku, útočné a obranné doskakovanie. Mrzí ma len to, že sme opäť nedokázali naplno využiť výškovú prevahu nášho družstva v útoku a že sa nám prestalo dariť v streľbe trestných hodov (3 z 12 pokusov) a v streľbe pod súperovým košom (10 z 42 streleckých pokusov). Keby sa nám trošku viac darilo, mohol byť zápas určite viac dramatickejší. Na druhý zápas, nenastúpila zranená Peťa, ktorá by nám určite v zápase pomohla a družstvu citelne chýba aj zranená kapitánka Emmka. 

Stále nám robí problém prechod z útoku do obranny a rozohrávka z outu, čo bude predmetom najbližších tréningov. Potešili ma výkony Sabínky a Marušky, ktoré sa každým zápasom zlepšujú ako aj prvé minúty nových dievčat. Ostatné dievčatá odohrali svoj štandart."

Tréner (LKO)

Sumár oboch zápasov:

Najužitočnejší hráč: Ninka, Sabínka
Najlepšie doskakovali: Ninka, Sabínka
Najviac získaných lôpt: Ninka

Úspešnosť streľby: 23% (14/61)
Úspešnosť trestné hody: 46% (13/28)
Získané / stratené lopty: 41/44
Doskoky obrana / útok: 27/14

 

Späť