Prípravné zápasy starších mini v Poprade

05.09.2021 19:30

Dievčatá z družstva starších minižiačok (r.2010) odštartovali novú sezónu prípravnými zápasmi v sobotu 4.9.2021 v Poprade.
Po dvojmesačnej zápasovej prestávke si tak konečne opäť zahrali basketbal.
Žiadny oslnivý basketbal to z našej strany síce nebol, ale po vyrovnaných zápasoch sa nakoniec z prvých víťazstiev v sezóne tešili mladé žilinčanky.

BAM Poprad - BKM Žilina 30:31 (10:02,04:15,08:04,08:10)
Harantová 9b, Tolnayová 8b, Rumanová 6b, Adamiková 4b, Jaroščiaková a Trnovcová po 2b, Belčíková, Koporcová, Koscelníková, Krššáková, Kubelová, Lipovská, Macúchová, Papajová, Rybárska, Syneková, Šmihovská, Štekláčová

VIDEO ZÁZNAM

BAM Poprad - BKM Žilina 16:30 (05:06,02:06,07:05,02:13)
Tolnayová 9b, Rumanová 7b, Adamíková 6b, Jaroščiaková, Lipovská, Papajová a Trnovcová po 2b, Belčíková, Harantová, Koporcová, Koscelníková, Krššáková, Kubelová, Macúchová, Rabárska, Syneková, Šmihovská, Štekláčová

VIDEO ZÁZNAM

Hodnotenie trénera:
Po letnej pauze sme sa tešili na prvé zápasy v sezóne. Na zápasy pocestovalo 13 dievčat z družstva r.2010, ktoré boli doplnené o 5 šikovných 2011tok. V zápasoch chýbali Ema, Adel, Nene a Beky, čiže až tri naše najvyššie hráčky. Boli to naše prvé zápasy bez zranenej Emy, ktorá svojimi skúsenosťami družstvo ťahala, na ktorú sa dievčatá spoliehajú a veľmi sme boli zvedaví, ako to dievčatá zahrajú bez nej a ktorá z dievčat prevezme na seba lídersku zodpovednosť.
Po prvej štvrtine sme však zistili, že herný prejav z júna očakávať nemôžme a dvojmesačný herný výpadok bolo badateľne cítiť. Domáce dievčatá na nás vybehli, zaskočili nás pohybom, nasadením, my sme pôsobili nervózne a zbrklo. Pridali sa začiatočnícke chyby, nedôrazná obrana a veľké množstvo stratených lôpt, predovšetkým pri vyhadzovaní z autu. V druhej časti hry sme výsledok otočili a potom sa už hral so súperom viacmenej vyrovnaný basketbal. Záver zápasu sme si zbytočne zdramatizovali, ale zápas sme o jeden bod so šťastím nakoniec vyhrali.
V druhom zápase naše dievčatá ožili, viac im chutil basketbal. Už bolo cítiť našu výškovú prevahu, zlepšili sme doskok. Baby sa osmelili v únikoch na kôš, bránili sme agresívnejšie a vytvorili si náskok, ktorý nám vydržal až do konca zápasu. Tu už Popradčanky nekládli väčší odpor. Z našej strany to ale žiadny oslnivý výkon nebol. Na oboch stranách sa hra často prerušovala kvôli priestupkom, najčastejšie krokom. Sklamaním bolo, že sme sa báli aplikovať do hry to, čo trénujeme.
Našou silnou zbraňou bolo to, že sme dokázali dievčatá pravidelne striedať a že naše družstvo je vyrovnané, čo bolo vidno najmä v druhej a v poslednej štvrtine. S domácou trénerkou sme sa tiež dohodli, že v druhom zápase pomiešame zostavy tak, aby si zahrali 2011tky spolu, to najsilnejšie spolu a aby si spolu zahrali dievčatá, ktoré z basketbalom neskôr začali a nemajú ešte toľko basketbalových skúseností.
Milo prekvapilo viacero dievčat, práve tých menej vyhratejších, menej skúsenejších. Určite si pochvalu zaslúži Lucka, ktorá odohrala len svoj druhý zápas. Konečne nám ožila Sandra, ktorá spolu s Naty boli výborné v obrane. Osmelila sa nám Kamča, Laura a v druhom zápase aj Júlia s Mari. Som rád, že si dostatočne zahrala Ninka, Saška a Nely, určite ich tieto zápasové skúsenosti posunú ďalej. V útoku to dnes potiahli Vivien s Leou.

Rodičom ďakujem za odvoz dievčat ako aj za podporu v hľadisku.

Hodnotenie asistentky trénera:
Prvý zápas bol pre nás veľmi ťažkým hráčskym rozbehom. Aj napriek tomu, že počas mesiaca júl sa trénovalo a v auguste bolo basketbalové sústredenie, tak následný dvojtýždňový výpadok tréningov bol citeľný po každej stránke. Dokonca u niektorých dievčat sme mali pocit, že je to ich prvý zápas v živote. Veľa stratených lôpt bolo pri vyhadzovaní z autu, či pri nepresných nahrávka počas hry. Chýbalo viac obranných aj útočných doskokov. Neskôr po motivačných slovách z našej strany, dievčatá precitli k hre a viac bojovali. Nakoniec sa nám podarilo vyhrať o jeden bod. V zápase si zahrali všetky dievčatá.
V druhom zápase sa nám podarilo si dlhodobo udržať náskok pred súperkami z Popradu. Dokonca niektoré dievčatá ukázali aj herné akcie nacvičené na tréningoch, ktoré im aj vyšli. Mohli sme vidieť väčšiu bojovnosť o loptu a tiež sme nabrali odvahu na rýchle protiútoky zakončené streľbou na kôš.
Dnešné prvé dva prípravné zápasy v Poprade sme vyhrali. Dievčatám GRATULUJEME! Samozrejme vieme, že to nebude stačiť na iných súperov a preto aj naďalej musíme trénovať, vychytať muchy a zlepšovať sa.

(LKO, ZKU)

Späť