Prípravný turnaj minižiačok Stará Turá 07.-08.09.2013

09.09.2013 01:31

V sobotu 07.09.2013 naše najmladšie basketbalistky zavítali na prípravný turnaj mladších minižiačok do Starej Turej, kde v priebehu dvoch dní odohrali 5 prípravných zápasov s družstvami BBC Galanta, BK Nové Mesto nad Váhom a domácou MBK Stará Turá. Bohužiaľ kvôli zraneniam či chorobám 5 dievčat sme na turnaj cestovali len s desiatimi dievčatmi. Aj napriek tomuto handikepu sa baby snažili ako len mohli a proti technicky vyspelším a vyhratejším súperom bojovali na doraz svojich síl, čo sa prejavilo najmä na nedeľňajšich zápasoch, kde sme už za súpermi nestačili a kde sa nám zranili ďaľšie dve hráčky. Aj napriek silným súperom bol turnaj určite vhodnou prípravou pred blížiacou sa sezónou a ukázal nám, na čom musíme zodpovedne popracovať a kde sú naše najväčšie medzery.

BBC Galanta - BKM Žilina  52:08 (06:00,14:04,16:00,16:08) 
Strelkyne:
Gavláková, Košťálová, Sedláčková a Vrždáková -2

BK Nové Mesto nad Váhom - BKM Žilina  85:04 (19:00,24:00,20:02,22:02) 
Strelkyne: Bergerová a Kubíková -2

MBK Stará Turá - BKM Žilina  50:33 (14:08,16:05,12:11,08:09) 
Strelkyne:  Gavláková -14, Horváthová -10, Derkitsová -4, Sedláčková -3, Káčerová -2 

MBK Stará Turá - BKM Žilina  62:06 (13:02,11:02,29:00,09:02) 
Strelkyne: Bergerová, Kubíková a Strážovcová -2

BK Nové Mesto nad Váhom - BKM Žilina  64:03 (10:00,22:00,10:03,22:00) 
Strelkyne: Bergerová -2, Košťálová -1

S výsledkami a priebehom hry samozrejme spokojný nie som, ale vzhľadom na káder, aký sme mali k dispozícii, teší, že každá jedna hráčka sa snažila hrať čo najlepšie a každá sa bodovo presadila, čo som určite nečakal. Svoje prvé koše si na turnaji dala Baja a Ivka, určite im tieto koše zdvihnú svoje sebavedomie. V prvom zápase proti Galante sme nevedeli, do čoho ideme. Zaskočila nás rýchla hra súpera zloženého prevažne s chlapcov. Naše baby za súperom nestíhali a nepremieňali sme vyložené tutovky z protiútokov. Dievčatá z Nového Mesta sme už poznali a vedeli sme, čo môžme od nich očakávať. Súper bol jednoznačným favoritom turnaja, veď minulý rok sa zúčastnil na majstrovstvách SR v kategórii 2002ok! Do zápasu sme šli s cieľom pokúsiť sa čo najlepšie ubrániť súpera a nepúšťať ho pod náš kôš, kde mal súper jednoznačnú výškovú prevahu. Nové Mesto ukázalo v zápase svoju silu a počas celého duelu nás do ničoho nepustilo, hoci sa baby v rámci svojich síl snažili. Vyvrcholením sobotňajšieho hracieho dňa bol zápas proti domácim dievčatám, ktoré určite nechceli sklamať svojich verných fanúšikov. V hlučnej atmosfére a za slušnej účasti rodičov a priaznivcov domácich sme zahrali najlepší zápas na turnaji plný šancí na oboch stranách. Súper nám ušiel v prvom polčase a za stavu 38:15 to s nami zas nevyzeralo ružovo. Naše baby však pochopili, že sa nemôžu len tak ľahko vzdávať a začali bojovať. Každá jedna hráčka šlapala na maximum, zlepšila sa obrana a najmä doskakovanie, začali sme si vytvárať viacero príležitostí a zápas trošku oživili aj pre diváka, ktorý sa za stavu 42:29 pre domácich začal obávať o výsledok a svojimi hlasivkami hnal domáce hráčky dopredu. Záver zápasu nám nevyšiel a odišli sme aj po fyzickej stránke. Aj napriek tomu som bol s hrou báb spokojneší a som rád, že sme tak veľmi zabojovali! Baby splnili cieľ, dať súperovi aspoň 20 bodov a tak sme po večeri strávili desiatky minút v bazéne, kde si dievčatá prišli na svoje a kde zregenerovali po únavnom dni. Nedeľňajšie zápasy sme už len so cťou s 8timi hráčkami dohrali, keďže sa nám v prvých minútach zranila naša kapitánka a neskôr sa k nej pridala aj podkošová hráčka. 

Turnaj nám len potvrdil, že s úzkym kádrom - 10 hráčkami - nie sme schopní rovnocenne odohrať viacero zápasov proti kvalitným súperom! Musíme sa čo najskôr začať zaoberať náborom dievčat a doplniť družstvo o šikovné dievčatá. Turnaj nám ďalej ukázal, že našou najväčšou slabinou je prechod z útočnej fázy do obrannej, hra pod košom (doskakovanie) a najmä dôraznosť pri osobných súbojoch a agresivita, ktorá nám počas celého turnaja chýbala! Máme kvantum času, aby sme tieto nedostatky poctivým tréningom postupne odstraňovali.

V mene družstva ďakujem za pomoc s doprovodom na turnaj p. Derkitsovej a p. Horváthovej a samozrejme organizátorom turnaja za prijatie nášho družstva na kvalitne obsadený turnaj, za príjemnú atmosféru počas celého turnaja a zabezpečenie odvozu, ubytovania a stravy.

(LKO)

Späť