Prvá odveta s "rovnocenným" Ružomberkom

18.01.2016 14:22
V neďeľu 17.01 odohrali dievčatá z BKM Žilina dva zápasy v športovej hale T-18 proti starším mini z Ružomberka. Prečo sa zrodili práve takéto výsledky, sa dozviete nižšie v komentáre.
 
MBK Ružomberok - BKM Žilina 81:17 (14:08,31:04,16:02,20:03)
Pallová 6, Vrždáková 5, Frolová 4, Koniarová 2, Dubielová V., Kavacká, Koňaříková, Žilinčárová
Fauly: 8 - 8  TH: RK 11/4  - ZA 6/3 

MBK Ružomberok - BKM Žilina 57:09 (18:02,10:04,16:01,13:02)
Vrždáková 4, Pallová 3, Dubielová V. 2, Kavacká, Koňaříková, Žilinčárová
Fauly: 5 - 2  , TH: RK 4/1 - ZA 6/1
Druhý zápas sa odohral po dohode s trénerkou domácich 4x6 min. hrubého času. 
 

Hodnotenie trénera:
"V zápasoch by sme ťažko našli nejaké väčšie pozitíva. Jediné pozitívum bolo, že sme sa nevzdali a odohrali sme naozaj v malom počte prvý zápas a ešte viac oklieštenej zostave druhý zápas. Hráčky sú podľa mňa presýtené basketbalom. Avšak, ak ich to má niečo naučiť aj na úkor zranení, potom je to dobrý krok. Vo štvrtok už očakávam na tréningu aj Veroniku Tvrdú z prípravky v Hôrkach. Rozlúči sa s nami Sára Skácelová, pretože odchádzajú do Bratislavy. Prajeme im veľa úspechov v novom meste. Nechcem zbytočne do detailov rozoberať chyby, ktoré hráčky robili hlavne preto, že nevládali. Keď sme hrali s Ružomberkom v Tepličke, dokázali sme vyhrať. Bohužiaľ. V nedeľu nastúpili Ružomberčanky s 18-timi hráčkami.
Veľmi ma mrzí zranenie Terky, za ktoré nemohla. Rovnako ma mrzí, že Soňu začne pichať v kolene počas behania, keď hrá veľa minút. Rovnako za to nemôže. Naopak, teší ma, že chceli bojovať. Rovnako ma teší, že Sima napriek bolestiam pri pohybe na ihrisku hrala a bojovala, a keď som tam poslal Rebeccu, dokázala ju nahradiť. V rámci svojich možností a schopností hrajú dobre. Najviac chcem pochváliť Ivu. Hrala tiež veľmi dobrý zápas. Hlavne ten druhý až na tancovanie na palubovke, keď jej niekoľko krát rozhodca odpískal kroky. Konečne si začala prihrávkami všímať aj Victoriu a vytvorila jej množstvo streleckých pokusov. Škoda, že Victoria premenila len jeden, ale hrala dobre. Pohybovala sa. Stíhala reagovať na súhru z ostatnými spoluhráčkami, v obrane na pohyb protihráčok. Alex sa veľmi rýchlo dokáže prispôsobiť hre. Trénuje kratučko, napriek tomu má obrovský potenciál. Myslím si, že máloktoré dievča, ktoré začne po pár tréningoch hrať zápasy sa dokáže prispôsobiť. V BKM Žilina to bola jedine Lenka Kubíková z družstva 2003. No a Monika hrala na svoj vek basketbal na úrovni. V prvom zápase dala najviac bodov a celkovo po zápasoch ju chválila trénerka Ružomberka a aj diváci v hľadisku. Zatiaľ bola takmer na každom zápase a dokáže vydržať ťažkú záťaž. Verím, že jej to vydrží a vo voľnom čase bude poriadne regenerovať a oddychovať. Na začiatku sezóny som zvolil ako kapitánku Katku Baran-Tomíkovú. Na sústredení bola v porovnaní s ostatnými viditeľne o krok vpred. Katka nie svojou vinou vynechala zápasy. Pomedzi to ju zastupovali Terka príp. Soňa. Tie sú výkonnostne najlepšie, avšak tiež nie svojou vinou niekedy vynechajú zápasy. Z tohto uhla pohľadu je možno nie až tak fyzickou vyspelosťou a vekovo, ale prispôsobením sa situáciám počas sezóny najadaptabilnejšia Monika Pallová a preto od najbližšieho zápasu, ktorý odohráme v sobotu 30.01 doma v Závodí o 13 hod. proti Popradu bude kapitánkou družstva starších mini žiačok až do konca sezóny 2015-2016."

(SIM)

Späť