Prvá radosť minižiačok

16.09.2020 18:51

Prvú radosť z basketbalu si včera v Poprade zažilo družstvo mladších minižiačok (r.2010 a mladšie), ktoré nastúpili na svoj prvý basketbalový zápas v priateľskom duchu proti domácim dievčatám z BAMP Poprad a po vyrovnanom zápase sa nakoniec tešili aj z prvého víťazstva.

BAMP Poprad – BKM Žilina 22:30 (08:08, 04:12, 06:06, 04:04)
Fauly: 2 – 0, TH 0/0 – 0/0
Koristová 10b, Tolnayová Vivien 8b, Adamíková 4b, Belčíková, Kubelová, Papajová, Šmihovská po 2b, Andelová, Jaroščiaková, Klimková, Koscelníková, Krššáková, Rumanová, Syneková, Štekláčová, Tolnayová Viki, Trnovcová, Žilinčíková

Hodnotenie trénera:
V tejto neľahkej pandemickej dobe, kde zatiaľ musíme trénovať na vonkajších ihriskách, si veľmi vážim dohodu s Popradom, že sme mohli odohrať prvý náš zápas ( konečne v telocvični a na malé koše ) so súperom, ktorý taktiež zbiera basketbalové skúsenosti a prax.

Dievčatá, ktoré nastúpili netradične v bielych dresoch, sa na zápas veľmi tešili a vôbec na ihrisku nepôsobili vystrašene. Som na ne veľmi hrdý za ich prístup k basketbalu a bolo radosťou pozerať sa, ako sa každá hráčka veľmi snaží a bojuje za svoj tím najlepšie, ako vie. Samozrejme, že sme robili aj veľa chýb, ale to je v tejto kategórii bežné a len zápasovými skúsenosťami a tréningovým procesom ich odstránime.

Zápas s domácimi hviezdičkami začal chaoticky a hneď sme si dali vlastný kôš. Popradčanky boli veľmi rýchle a pohyblivé a robilo nám problém po strate lopty rýchlo zareagovať a začať súpera brániť, často sme sa prizerali na strieľajúcu hráčku a nechali ju vystreliť. Postupne sme sa „oťukali“ a snažili sa viac driblovať, hľadať si svoju hráčku pri bránení, baby začali zdvíhať ruky a snažili sa zabrániť domácim vystreliť, dobre sme doskakovali, nahrávali sme si loptu a mali sme veľa streleckých pokusov. Niektoré dievčatá sa nebáli zakončovať dvojtaktom, čo veľmi oceňujem. Dokonca ma teší, že po ľavej strane si baby uvedomili, že musia driblovať ľavou rukou, aj keď už začali pravou.

Až 17 našich dievčat si prvýkrát zahralo skutočný basketbalový zápas s rozhodcami, pred divákmi a niektorým sa podarilo dať si aj svoj prvý kôš, za čo im GRATULUJEME! Družstvu veľmi pomohla aj Emka K., ktorá má bohaté zápasové skúsenosti a dokázala to prehľadom v útoku ako aj v obrane, často namiesto zakončenia nahrala loptu voľnej hráčke. Aj naše 2011tky a 2012tky sa v zápase nestratili a boli veľmi snaživé, dokonca aj skórovali a tiež získali svoje prvé basketbalové skúsenosti.

Šikovné boli aj domáce dievčatá z Popradu a tak sme si nakoniec spoločne k basketbalovej premiére zatlieskali a spravili spoločnú fotku.

Nebudem hodnotiť jednotlivcov, všetky baby pozitívne prekvapili aj nás trénerov, ako ja rodičov, ktorým ďakujem za podporu v hľadisku, ako aj za pomoc pri cestovaní.
Verím, že nabudúce sa k nám pridajú aj ostatné hráčky, ktoré do PP cestovať nemohli a taktiež že dievčatá budú mať podporu od rodičov v hľadisku.

Ďakujem aj p.Tolnayovej a p.Šmihovskému za fotky a videá zo zápasu, ktoré ostanú milou spomienkou na naše basketbalové začiatky.

FOTO A VIDEO SI MOŽETE POZRIEŤ TU

(LKO)

 

 

 

 

Späť