Prvé víťazstvá v českej súťaži mladších žiačok

20.09.2015 23:55


Mladšie žiačky z družstva r.2003 odštartovali sezónu v severo-moravskej oblastnej súťaži úspešne, keď si na palubovke Basketu Ostrava vybojovali po bojovnom výkone dve víťazstvá. 

Basket Ostrava - BKM Žilina 25:66 (06:12,03:22,08:14,08:18)
Váňová 16b, Tarabiková 10b, Frolová a Machárová po 7b, Košťálová a Kubíková po 6b, Boženíková a Pekárová po 4b, Horváthová, Michnáčová a Sedláčková po 2b, Strážovcová
Fauly: 14 - 12    TH: OV 10% (10/1) - ZA 35% (16/6)

Basket Ostrava - BKM Žilina 31:49 (02:14,12:05,06:14,11:16)
Boženíková 18b, Kubíková 6b, Frolová a Tarabiková po 5b, Horváthová a Košťálová po 4b, Pekárová, Strážovcová a Váňová po 2b, Michnáčová 1b, Machárová, Sedláčková
Fauly: 19 - 17    TH: OV 35% (17/6) - ZA 11% (28/3)

Hodnotenie trénera:
"Na prvé súťažné zápasy sme do Ostravy vycestovali za súperom, ktorého sme nepoznali a s ktorým sme sa ešte doteraz nikdy nestretli. S Ostravou sme aj napriek výškovej prevahe začali veľmi z ľahka, postupne sme sa však viac osmelili a rozhýbali sa, čím sme prevzali kontrolu nad zápasom a s prehľadom ho vyhrali. Druhý zápas sme začali tak, ako som si to predstavoval, dievčatá si hľadali vhodné miesto na skórovanie, uvolňovali sa a ľahko sme vnikali do súperovej obrany. Hrali sme rýchlo, kazili súperovú rozohrávku a do ničoho ho nepúšťali. Hra sa vyrovnala až v druhej časti hry, ktorú sme herne nezvládli a kde niektoré dievčatá ľahko-vážno bránili a školáckymi chybami dovolili súperovi vrátiť sa do zápasu. Za každú našu stratenú loptu nás súper nekompromisne trestal. V druhom polčase sme už v premiešaných zostavách nedovolili súperovi zápas zdramatizovať a zaslúžene zápas dotiahli do víťazného konca.
V zápasoch boli pasáže, s ktorými som bol veľmi spokojný a kde sa dievčatá snažili aplikovať to, čomu sa venujeme na tréningu a boli aj pasáže, kedy sme nechápavo krútili hlavami. V prvom zápase sme mali veľmi slušnú úspešnosť streľby 36% a z trestných hodov 35%. V druhom zápase sa nám streľba najmä spod koša vôbec nedarila a nesústredili sme sa na zakončenie. Vobec sa nám nedarilo v streľbe trestných hodov, kde sme oproti prvému zápasu premenili len 3 pokusy z 28, čo je veľmi málo. Vzhľadom na neúspešné pokusy v druhom zápase sme zlepšili útočné doskakovanie, kde sme pod košmi dominovali.
Do zápasov nastúpilo všetkých 12 dievčat a každej sa v dvojzápase podarilo skórovať, čo opäť teší. Stabilným a vyrovnaným výkonom potešila Terka, pod košmi dominovala Lenka s 25 doskokmi, ale v zakončení spod koša sa jej nedarilo. V prvom zápase strelecky potiahli Peťka T. s Luckou, v druhom Sandra s celkovou úspešnoťou streľby 46%. Spokojný som bol aj s osmeleným výkonom Tamarky K. a Emmky H., zlepšenú bojovnosť a nasadenie pod košmi ukázali aj Emka P., Deniska a Maruška. Prekvapením bolo nasadenie Ivky prvom zápase a ziskom 6 lôpt, svoj štandart odohrala Baja, od ktorej sa čakalo viac pod košom a viac streleckých pokusov."

(LKO)


 

 

Späť