Prvé víťazstvo mladších minižiačok

13.04.2015 15:11

V sobotu 12.4. vycestovalo družstvo našich mladších minižiačok do Dolného Kubína na ďalšie zápasy Fatranskej mikroligy. Tentokrát sa stretli s chlapcami zo žilinskej ZŠ Zaymusa a domácimi Kubínčanmi a po prvýkrát pocítili sladkú chuť víťazstva.

BKM Žilina-Závodie – ZŠ Zaymusa 22:14 (15:4)
Frolová 12, Dubielová V. 4, Koniarová 4, Baran-Tomíková 2, Dubielová S., Chytilová, Kavacká, Konaříková, Maliarová, Stroková, Valachová, Vrždáková
TH: 50% (8/4)

BKM Žilina-Závodie – Dolný Kubín 23:25 (11:16)
Frolová 19, Baran-Tomíková 2, Vrždáková 2, Dubielová S., Dubielová V., Chytilová, Kavacká, Konaříková, Koniarová, Maliarová, Stroková, Valachová
TH: 20% (5/1)

Hodnotenie trénerky:
"Do Kubína sme cestovali s 12 hráčkami a veľkým hladom po prvom víťazstve. Prvý zápas sme odohrali s chlapcami zo ZŠ Zaymusa, ktorí však nastúpili iba s 8 hráčmi a v nohách už mali zápas s domácimi Kubínčanmi. Naším cieľom teda bolo aktívnou hrou chlapcov ubehať. Dievčatá do zápasu vstúpili so strachom a trochu pasívne. Postupne sa však dostávali do tempa, nad chlapcami zo Zaymusky získavali prevahu a v prvej časti hry si vytvorili rozhodujúci náskok. Od druhej štvrtiny sa hra trochu vyrovnala, naše baby ale konečne začali využívať viac útočný doskok a strelecky sa po ňom aj presadzovať. Tu ma potešilo najmä zlepšenie Vici v tejto činnosti, keď sa jej v útoku podarilo doskočiť viacero lôpt a dvakrát aj skórovala. Som rada, že dievčatá zvládli tento zápas, ktorý určite nebol jednoduchý, udržať a dotiahli ho k zaslúženej prvej výhre.

V druhom zápase sme nastúpili proti chlapcom z Dolného Kubína. V tomto stretnutí som trošku premiešala zostavu a to najmä z dôvodu, aby sa menej skúsené dievčatá nespoliehali vždy iba na naše tradičné opory, ale aby sa naučili nebáť vziať zodpovednosť aj na seba. Najprv im to robilo problémy, postupne sa však osmelili a darilo sa im ohrozovať súperov kôš a aj skórovať. Problémy sme mali v obrane, kedy sa nám nie vždy darí zaujať správne postavenie. Súper mal niekoľko rýchlych chlapcov, ktorí nám aj v súvislosti s tým robili značné problémy. Prvú štvrtinu sme síce prehrali o 7 bodov, ale baby bojovali a to si veľmi cením. V druhej päťke som postavila naše skúsenejšie hráčky, od ktorých som chcela, aby nehrali samostatne každá na seba, ale aby sa snažili spolupracovať. Dievčatá však napriek tomu hrali viac individuálne ako tímovo a nevyužívali prihrávky na voľné spoluhráčky a ani v obrane to nebolo ideálne. Je to škoda, lebo hoci sa nám podarilo zo súperovho náskoku ukrojiť dva body, určite sme mali na to, aby sme ho vymazali úplne. V druhom polčase som sa vrátila k tradičnejšiemu postavaniu pätiek a verila som, že zápas sa nám ešte podarí zvrátiť. Na niektoré dievčatá však doľahla nervozita, ktorá im zväzovala ruky a v tretej štvrtine nám žiaľ nepadol ani jeden kôš. V poslednej časti to vzala na seba najmä Terka a dvanástimi bodmi v tejto štvrtine sa zaslúžila o to, že zápas mal veľmi vyrovnaný a napínavý koniec. Škoda niektorých čistých šancí, ktoré sa nepodarilo premeniť. Vyrovnávajúci kôš mohla streliť Vici po útočnom doskoku sekundu pred koncom zápasu, avšak šťastie v tej chvíli pri nej nestálo. Tento zápas nám však ukázal, že bojovať treba vždy až do poslednej sekundy a každý zápas sa dá bojovnosťou zvrátiť vo svoj prospech.

V oboch zápasoch sa dievčatám podarilo niekoľko pekných akcií a potešili ma momentami, kedy si vedeli medzi sebou pekne prihrať. Bolo vidieť, že sa snažili hrať viac tímovejšie, ako to bolo v predchádzajúcich zápasoch. Napriek tomu treba povedať, že viacero dievčat už ukázalo v predošlých stretnutiach viac, ako v tých dnešných. Ideálny deň nemali Rebecca, Sarah ani Sima, ktorá vždy bojuje ako lev, ale dnes mi tento faktor u nej chýbal, čo však mohlo byť spôsobené tým, že bola po chorobe. Strelecky opäť potešila Katka, ktorá sa stáva tradičným strelcom v každom zápase. Agátka s Julkou potešili, že získavajú lepší prehľad v hre. Danka sa snažila, behala a bojovala najmä v obrane, kde sa jej podarilo získať niekoľko lôpt. Lucka je veľký snaživec, bojuje o lopty, ale škoda, že sa dnes bála zobrať to občas do svojich rúk a súperovi ukázať, že vie dobre driblovať.  Ivka sa stále často púšťa bezhlavo dopredu s hlavou dole a žiaľ to často končí stratami lôpt. Som však rada, že i jej sa podarilo skórovať a rovnako chválim jej peknú asistenciu v poslednom zápase na Katku. Soňa tiež bojovala, podporila nás aj bodovo, častokrát bola voľná pod košom, nie vždy ju ale spoluhráčky našli.

Všetky dievčatá si ale v konečnom dôsledku zaslúžia pochvalu, žiadnej nemôžem uprieť snahu a chuť a tiež ma teší, keď vidím, že dievčatá sa krôčik po krôčiku zlepšujú v jednotlivých oblastiach. Baby, gratulujem k prvej krásnej výhre, pretože ste si ju naozaj zaslúžili!"

Fotogaléria + video

(ICO)

Späť