Prvé zápasy mladších mini v Banskej Bystrici

24.10.2015 22:18

Dnes do prvých súťažných zápasov v oblastnej slovenskej súťaži vstúpili aj naše najmladšie dievčatá.

ŠKP 08 Banská Bystrica - BKM Žilina  52:20 (16:02,12:06,16:02,08:10)
Mühlbergerová 8, Pallová 6, Dubielová 2, Kavacká 2, Krajmer 2, Hulmanová, Chytilová, Jurgová, Maliarová, Michaličková, Stroková, Šelingová
Fauly: 2 - 4    TH: BB 0% (2/0) - ZA 0% (0/0)

Hodnoteie trénerky:
"Som rada, že sa neopakoval výkon z prvého zápasu v Bruntáli a dievčatá bojovali hneď od začiatku. Súper mal dve veľmi šikovné hráčky, ktoré sme mali problém ubrániť a nastrieľali nám spolu až 38 bodov, čo bol určite rozhodujúci faktor v zápase. Druhým bol tiež fakt, že naše dievčatá boli väčšinou o rok mladšie, čo sa prejavilo vo výškovej a fyzickej prevahe súpera. Opäť sa u niektorých dievčat opakovalo zlé postavenie v obrane. V útoku veľa strát pramenilo zo zlých prihrávok pri rozohrávke z autu, ale aj z toho, že pri nabiehaní sa zbiehame na jedno miesto, kde to prehustíme a následne aj dobre myslená prihrávka skončí v rukách súpera. Je to však vec, ktorá súvisí aj so zápasovou praxou. V konečnom dôsledku ma však dievčatá nesklamali, naopak, Bystrica je veľmi kvalitný súper v každej kategórii a verím, že v domácej odvete im ukážeme, že sa ich nebojíme a odohráme vyrovnanejšie stretnutie, pretože na to dievčatá určite majú.
Strelecky naše družstvo potiahli najmä Monika a Sára. Monika mohla viac využívať svoju výšku a presadzovať sa častejšie na doskoku, v ostatných činnostiach však zahrala veľmi dobre. Sára ma potešila, keď sa konečne odhodlala driblovať aj ľavou rukou a ukázala aj zlepšený pohyb pri uvoľňovaní. Na Lucke opäť ležala zodpovednosť s vynášaním lôpt na súperovu polovicu a navyše ju bránila súperova najlepšia hráčka, ktorá vedela potrestať každú chybičku. Napriek tomu sa jej nebála a určite ju aj takéto skúsenosti budú veľmi posúvať dopredu. V obrane zahrala opäť veľmi dobre. Zlepšenie a oveľa väčšie nasadenie oproti predchádzajúcim zápasom v Bruntáli ukázala Rebecca, ktorá však musí pridať dôraz v obrane a zlepšiť prihrávanie. Števka v zápase znovu ukázala, že ma dobrý ťah na kôš, akurát treba stále pracovať na driblingu v plnej rýchlosti. Julka sa veľmi dobre začala chytať v obrannej činnosti, ale po získaní lopty častokrát nevedela, čo s ňou a pramenilo to do strát. Karolínka opäť ukázala svoju rýchlosť, kondičku, veľkú bojovnosť a dobrý prehľad v hre. Stále má technické nedostatky spôsobené krátkym tréningom, znovu však bola na ihrisku veľkou posilou. Sarah s Veronikou odohrali jednu štvrtinu veľmi dobre a druhú slabšie. Sarah ma potešila najmä v momentoch, kedy sa nebála a po doskočení lopty sa driblingom rýchlo presúvala do útoku. Jeden takýto únik jej aj vyšiel a strelila po ňom náš úvodný kôš. Škoda, že v druhom polčase sa jej aktivita vytratila, pretože nám chýbala najmä na doskoku. Veronika ukázala pekný moment, keď si nabehla sama pod kôš, chýbalo jej len šťastné zakončenie. V prvom polčase ukázala veľkú bojovnosť, po zisku lopty driblovala sama na kôš. Na tréningoch však musí stále poctivo trénovať streľbu, aby tieto šance začala úspešne premieňať. Škoda však druhého polčasu, kedy sa aj jej aktivita z ihriska vytratila. Zároveň treba popracovať na obrannej činnosti, lebo je to jej najväčšia slabina. U Agátky a Andrejky stále prevažoval strach zo súperiek, tiež mali častokrát problém so sledovaním lopty počas hry. V obrane sa však zapájali svojou bojovnosťou k zvyšku tímu. Prvý zápas odohrala Nikolka, ktorej nemožno uprieť snahu a odvahu. Páčilo sa mi najmä to, že po získaní lopty sa nebála driblovať. Prehľad v hre získa rovnako ako ostatné jej spoluhráčky odohraním ďalších zápasov."

(ICO)

Späť