Prvé zápasy mladších minižiačok v Bruntáli

04.10.2015 19:54

V prvú októbrovú sobotu si svoju premiérovú účasť v severo-moravskej súťaži odkrútilo naše najmladšie družstvo mladších minižiačok. Na palubovke domáceho Bruntálu dievčatá dvakrát jasne prehrali, nazbierali však množstvo cenných skúseností, ktoré im pomôžu v ďalšom priebehu sezóny.

SK Bruntál - BKM Žilina 63:01 (17:00,18:00,14:00,14:01)
Muhlbergerová 1b, Chytilová, Jurgová, Kavacká, Krajmer, Maliarová, Michaličková, Pallová, Stroková, Šelingová
Fauly: 4 - 2   TH: ZA 50% (2/1)

SK Bruntál - BKM Žilina 44:08 (20:02,10:00,08:02,06:04)
Muhlbergerová 4b, Michaličková a Stroková po 2b, Chytilová, Jurgová, Kavacká, Krajmer, Maliarová, Pallová, Šelingová
Fauly: 8 - 6   TH: ZA 0% (6/0)

Hodnotenie trénerky:
"Dievčatá odohrali dva veľmi odlišné zápasy. V prvom stretnutí sa na dievčatách prejavila najmä dlhá zápasová prestávka, keďže šlo o prvý zápas po niekoľkých mesiacoch, ale aj únava a stuhnutosť po dlhej ceste. Zlé postavenie v obrane i útoku, málo pohybu a bojovnosti, to všetko nahrávalo do karát súperovi, aby nás ľahko oberal o všetky lopty a neustále navyšoval skóre vo svoj prospech.
Do druhého zápasu však akoby nastúpili nové hráčky. Začali plniť pokyny, lepšie bránili a súperkám viac sťažovali hru. Rozdielovým faktorom v oboch stretnutiach bolo určite nasadenie a bojovnosť. Svedčí o tom aj pomer získaných lôpt v jednotlivých zápasoch – 14 vs. 39.
Treba podotknúť, že pod výsledok sa prejavil i fakt, že súper mal väčšinu hráčok ročník 2005, zatiaľ čo naše družstvo bolo okrem dvoch hráčok vystavané na dievčatách narodených v roku 2006 a 2007. Miestami sa preto prejavovala väčšia fyzická sila starších súperiek. V základnej zostave sme mali navyše dve hráčky, ktoré odohrali svoje vôbec prvé zápasy.
Za výkon v druhom zápase si zaslúžia pochvalu všetky dievčatá. Oproti minulej sezóne ukázala každá z nich krok vpred. Našou najlepšou hráčkou bola Lucka, ktorá v druhom zápase odviedla najmä v obrane veľmi veľa roboty vďaka svojej rýchlosti a bojovnému nasadeniu, o čom svedčí 14 získaných lôpt. V tomto faktore jej veľmi dobre sekundovala Karolínka, ktorá odohrala svoje prvé zápasy po necelom mesiaci trénovania. Veľkou chuťou, dravosťou a fyzickou zdatnosťou nahradila technické nedostatky a na ihrisku bola veľmi platnou hráčkou. V útoku nás najviac potiahla Sára, ktorá je rýchla, a nebojí sa ísť s loptou smerom na kôš. Spolu s Luckou tiež ukázali, že aj nízkym babám sa môže podariť presadiť sa vďaka prehľadu na doskoku a vytvoriť si strelecké príležitosti. Veľký pokrok oproti minulému roku ukazuje aj Monika. Je rýchla a driblingovo zdatná, niekedy však ukazovala až veľký rešpekt zo súperiek. Miesto toho, aby svoje prednosti využila na rýchly prechod na útočnú polovicu, čo by mnohokrát vyústilo faulom na ňu, sa pomaly a opatrne snažila prejsť cez obrancu, často to však pramenilo do strát. Prvé zápasy odohrala aj Števka, ktorá tiež ukázala, že je prísľubom do budúcnosti. Na ihrisku vidno, že používa hlavu, je rýchla, nebojí sa, musí sa však ešte naučiť sledovať pohyb lopty a hru ako celok. Zlepšenie v prehľade ukázala aj Andrejka, ktorá sa snažila plniť moje pokyny a ukázala niekoľko pekných momentov v obrane. Je to naša najmladšia hráčka a od väčšiny súperiek bola o dva roky mladšia. Je však veľmi dobre pohybovo zdatná a verím, že so súpermi, ktorí s basketbalom začínajú podobne ako my, nazbiera odvahu a ukáže, čo všetko už vie. Bojovný výkon a lepšiu orientáciu v hre oproti minulej sezóne ukázali aj Veronika, Julka a Agátka. Všetkým trom sa podarilo vybojovať lopty v poli aj na doskoku, Veronika s Julkou sa dostali aj k streleckým pokusom. Verím, že nabudúce už budú úspešné. Je však treba popracovať najmä na driblingu a prihrávkach, aby sme tieto zisky vedeli ďalej využiť úspešným útočením. Najmenej sa výkon podaril Rebecce, o ktorej viem, že má určite na viac. Veľkú úlohu v tom však zohrali jej šmykľavé tenisky, ktoré jej znemožňujú poriadne sa hýbať po ihrisku. Tiež však v druhom zápase ukázala, že vie bojovať a podarilo sa jej vypracovať si aj niekoľko streleckých príležitostí."

(ICO)

 

Späť