Prvé zápasy našich najmladších dievčat

22.12.2014 10:20
Naše mladšie minižiačky odohrali v sobotu 20.12.2014 v Považskej Bystrici svoje prvé zápasy v rámci  1. kola Fatranskej mikroligy. Sily si zmerali s chlapcami (roč. 2005 a mladší) zo žilinskej ZŠ V. Javorku a z považskobystrickej ZŠ Rozkvet. V oboch prípadoch síce ťahali za kratší koniec, za svoj výkon sa však hanbiť nemusia.
 
ZŠ Závodie -  ZŠ V. Javorku 14:30 
Frolová 6, Polkorábová 2, Dubielová S. 2, Baran-Tomíková 2, Koniarová 2, Dubielová V., Chytilová, Jurgová, Maliarová, Mažgútová, Stroková, Valachová, Vrždáková
 
ZŠ Rozkvet - ZŠ Závodie 25 : 7
Frolová 3, Valachová 2, Vrždáková 2, Polkorábová, Dubielová S., Baran-Tomíková, Koniarová, Dubielová V., Chytilová, Jurgová, Maliarová, Mažgútová, Stroková
 
Hodnotenie trénerky:
"Väčšina dievčat nastúpila na svoj vôbec prvý zápas a vstúpili doň s chuťou ukázať početnému rodičovskému publiku, čo sa už naučili a súperom nedať nič zadarmo. Bohužiaľ s nami pre chorobu nemohli vycestovať všetky dievčatá, na druhej strane tým však dostali priestor aj naše najmladšie nádeje. 
Na niektorých hráčkach bolo zo začiatku badať nervozitu z prvých minút strávených na ihrisku v skutočnom zápase, nakoniec sa však väčšina osmelila a príjemne ma prekvapili. Musím pochváliť každú jednu za ich prístup. Ani u najmladších báb som nepočula žiadne slová o strachu a sami sa pýtali na ihrisko a tešili sa z každej chvíle, ktorú na ňom mohli stráviť. 
Prvý polčas  zápasu s chalanmi zo ZŠ Javorku bol vyrovnaný. Dopomohol nám k tomu aj chaos v druhej štvrtine, keď si chlapci pomýlili kôš, na ktorý útočia a tým pádom sa ani po zisku lopty nesnažili prejsť na svoju polovičku. Tu sa nám preto podarilo párkrát skórovať, jedným vlastným košom nám prispeli aj súperi a vytvorili sme si menší náskok. Ich tréner však samozrejme zareagoval time-outom, preto som upozornila nadšené baby na to, že teraz už chlapci budú vedieť, kam majú útočiť a budú si musieť dávať väčší pozor v obrane. Moje slová sa potvrdili a do konca polčasu sa chlapcom ešte podarilo vyrovnať. V druhom polčase sa nám žiaľ už nepodarilo prekvapiť ich, naopak, na ihrisku začali dominovať chlapci a rozdiel v skóre začal narastať v ich prospech. 
Druhý zápas už žiaľ vyrovnaný priebeh nepriniesol. Chlapci z Považskej Bystrice boli oddýchnutí, zatiaľ čo naše dievčatá nastúpili hneď v dvoch zápasoch po sebe, takže únava sa tiež podpísala pod náš výkon. Ľahko sme púšťali súpera za našu obranu, potom sme ho nevedeli dobehnúť a navyše sme ho nechávali doskakovať si vlastné neúspešné strely, čo viedlo k rýchlemu navyšovaniu súperovho skóre. 
Zápasy nám ukázali, na ktorých základných veciach musíme ešte poriadne popracovať, zároveň nám však určite poskytnú veľkú motiváciu poctivo trénovať, aby sme v ďalšom kole skúsili vrátiť požičané. Pevne verím, že všetky baby si zápas naplno užili a gratulujem všetkým, ktorým sa podarilo prvýkrát súťažne skórovať. V ďalších zápasoch sa k nim určite pridajú aj zvyšné dievčatá, takže sa majú určite na čo tešiť."
 
(IČO)
Späť