Séria prehier mladších žiačok pokračuje

08.11.2015 20:19

V nedeľu 08.11.2015 cestovali naše mladšie žiačky za súperkami do Frýdku-Místku, ktorý ma v tejto sezóne výborné výsledky. Po zbabranom prvom zápase naše družstvo nenašlo sily a chuť bojovať v druhom zápase a tak oba zápasy s domácimi dievčatami prehrali a natiahli sériu prehier na 9 zápasov bez výhry po sebe.

BK Frýdek-Místek - BKM Žilina 43:36 (13:10,04:14,18:06,08:06)
Kubíková 8b, Horváthová, Tarabiková a Váňová po 6b, Michnáčová 5b, Frolová a Machárová po 2b, Košťálová, Strážovcová
Fauly: 17 - 15   TH: FR 25% (12/3) - ZA 26% (19/5)

BK Frýdek-Místek - BKM Žilina 46:18 (07:02,19:03,06:06,08:06)
Kubíková 8b, Frolová 3b, Machárová, Pekárová a Váňová po 2b, Michnáčová 1b, Horváthová, Košťálová, Tarabiková, Strážovcová
Fauly: 18 - 16  TH: FR 22% (23/5) - ZA 9% (23/2)

Hodnotenie trénera:
"S basketbalistkami Frýdku-Místku sme doteraz odohrali 6 stretnutí s bilanciou 3 víťazstvá a 3 prehry. V podobnom vyrovnanom duchu sa vyvíjal aj prvý zápas, kde sa obe družstvá striedali vo vedení. Prvý polčas sa nám podarilo vyhrať, niektoré dievčatá sa snažili aplikovať to, čomu sa venujeme už dlhší čas na tréningu. V druhom sa domáce hráčky viac rozhýbali, zápas otočili vo svoj prospech a tesný náskok udržali. V druhom zápase sme predovšetkým odpadli po fyzickej stránke a hlavne zbrklo riešili herné situácie a zakončenie spod koša, bez rozmýšlania a nájdenia si vhodnej streleckej pozície. Taktiež nám robilo problém reagovať na pohyb súperových hráčok, ktorý 6 štvrtín robil to isté. Katastrofou bola streľba trestných hodov. V priemere si stále udržujeme 30% úspešnosť streľby, dnes to bolo pri početnom množstve trestných hodov v druhom zápase len 9%. Niektoré hráčky opäť nepočúvajú, podceňujú súpera pri obrannej činnosti, snažia sa hrať samé štýlom "jedna proti piatim", nevidia alebo nechcú vidieť ostatné spoluhráčky, ktoré sa snažia uvoľňovať pre prihrávku, prípadne si vytvárajú vhodný priestor na streleckú pozíciu.
Domáce dievčatá sa určite dali poraziť v prvom zápase, v druhom sme ich mohli potrápiť viac. V zápasoch sme mali výškovú prevahu, ktorú sme vôbec nevyužili. Stále máme problém nájsť dirigenta hry, ktorý dokáže vnímať tímovú hru, nie len loptu vyniesť, ale ju aj podržať, nahrať a porozmýšľať! Opäť sa bojíme zrýchliť pri zakončení, hrať a napádať súpera agresívnejšie. Toto robil súper a vyhrať si zaslúžil. 
V zápasoch sme nastúpili s 10 hráčkami (v prvom s deviatimi), súper mal hráčok 15. Tri naše hráčky Terka, Lenka a Lucka nastúpili vo všetkých štvrtinách, u súpera len 5 hráčok nastúpilo maximálne v 5 štvrtinách. Pri takomto počte hráčok v zápasoch v slovenskej súťaži si naše baby musia zvyknúť na odohranie celých 3 štvrtín bez striedania, t.j. 18 minút v zápase. Preto beriem aj tieto zápasy v severo-moravskej súťaži aj ako kondičnú prípravu na súťaž slovenskú a nestiahnem hráčku z palubovky len preto, že sa sama pýta, keď viem, že ešte pár minút potiahnúť môže, len sa musí premôcť.
Aj napriek zbabraným zápasom si väčšina hráčok zaslúži pochvalu aspoň za snahu. Ako tak spokojný som bol s Deniskou a Bajou (v 2.zápase), ktoré počúvajú a snažili sa pri hre aj porozmýšľať, ale chýba im obom väčší ťah na súperov kôš, s Emmkou a Peťkou len za ich prvý polčas v zápase prvom a s Terkou, ktorá sa zo všetkých snažila najviac. Všetky ostatné dievčatá majú o mnoho naviac."

(LKO)

Späť