Skvelé 3.miesto prípravky na medzinárodnom turnaji na Morave

04.01.2018 00:08

Dievčatá z prípravky Basketbalového klubu mládeže v Závodí, roč. 2008 a ml. sa zúčastnili deň pred Silvestrom na Vianočnom turnaji v Rožnove pod Radhoštem. Boli to vôbec prvé zápasy novotvoriaceho sa družstva v kariére. V konkurencii štyroch moravských družstiev obsadili po dvoch víťazstvách a dvoch prehrách veľmi pekné tretie miesto. Družstvá, s ktorými sme utrpeli prehry, boli tvorené z mixu chlapcov a dievčat.

Výsledky:
BKM Žilina Závodie - BK Rožnov    13 : 25
BKM Žilina Závodie - BK Příbor      22 : 15
BKM Žilina Závodie - BK Přerov      04 : 24                                           
BKM Žilina Závodie - SBŠ Ostrava  13 : 12

Strelci:
Šlosárova – 17, Šelingová – 10, Lalinská– 6, Mühlbergerová- 5, Šmihovská – 4, Pjataková – 4,  Kubicová – 4, Bučáková – 2, Vavricová, Luhová, Muščíková, Jahodová

Hodnotenie trénera:
„Pôvodne som nepredpokladal, že by sme už boli pripravení ísť na turnaj do zahraničia, ale určitá súhra okolností a silné želanie organizátora ma nakoniec presvedčila, že to skúsime. Povedal som si, že aj keď neuspejeme, ale dievčatá získajú skúsenosti, novú motiváciu a krásne zážitky.
Trénujeme zatiaľ len individuálne činnosti a družstvu úplne chýbajú akékoľvek zápasové skúsenosti. Bol som veľmi prekvapený, že sme so všetkými súpermi dokázali držať krok, napriek tomu že sa zatiaľ na tréningoch vôbec nevenujeme systému hry ani taktike, ba ani poriadne nepoznáme pravidlá. Pred zápasmi som síce dievčatám vysvetlil, akým spôsobom chceme hrať, ako sa majú rozostaviť, ale samozrejme neočakával som žiadne divy. Potrvá ešte dlho, kým začnú realizovať tieto myšlienky na ihrisku. Chce to jednoducho čas a postupne bude naša hra lepšie vyzerať. Zatiaľ to bol skôr boj ako hra.
Družstvo je zatiaľ v štádiu tvorby a ako také začalo s tréningom len pred 3 – 4 mesiacmi. Zo zúčastnených 12 dievčat niektoré hráčky (4) hrali už vlani súťažné zápasy za staršie družstvo, niektoré hráčky (3) zase začali s tréningom v prípravke už minulú sezónu, ale zápasy doteraz nehrali, a ďalšie (5) začali s tréningom až od tejto sezóny. Na druhej strane sa turnaja z rodinných dôvodov nezúčastnili niektoré ďalšie hráčky (4), ktoré by boli pre nás výraznou posilou.
Z hľadiska výsledkov nám veľmi pomohlo, že niektoré naše hráčky už mali zápasovú skúsenosť, pretože hrali za naše staršie družstvo, ale nestratili sa ani úplné začiatočníčky, teda dievčatá, ktoré hrali svoj úplne prvý zápas v kariére. Všetky si zaslúžia pochvalu, pretože príkladne bojovali, vložili do hry srdce, snažili sa plniť pokyny trénera na 100%, nezľakli sa ani chlapcov a odmenou je pre nich prvá medaila v kariére. Pre nás všetkých, vrátene rodičov pripravili krásny zážitok, naozaj bola radosť sa pozerať, s akým úsilím a túžbou po víťazstve vstupovali do každého zápasu.
Pochvala patrí aj organizátorom, ktorí sa snažili vytvoriť pre družstvá, čo najlepšie podmienky pre hru ako aj priateľskú atmosféru. Bol zabezpečený bezplatný bufet a všetky družstvá bez ohľadu na umiestnenie dostali medailu. Páčil sa mi aj prístup rozhodcov, ktorí veľmi citlivo posudzovali technické priestupky, a nechávali hre voľný spád. Celkovo som so športovou aj kultúrnou úrovňou turnaja veľmi spokojný. Zohrali sme 4 vyrovnané zápasy. Našimi súpermi boli okrem SBŠ Ostrava všetko buď zmiešané, alebo čisto chlapčenské družstvá.
Na záver by som ešte chcel poďakovať rodičom, ktorí pomohli so zabezpečením dopravy, počas zápasov podporovali naše dievčatá a vytvorili svojim povzbudzovaním dievčatám žičlivé domáce prostredie."

Jednotlivci:

Lenka – výborný výkon v poli, najlepšia strelkyňa, najviac doskokov v obrane, najviac získaných lôpt, organizátormi vyhlásená za najlepšiu hráčku nášho družstva, chýba zatiaľ prehľad pri rozohrávke a väčší pokoj pri zakončení, Aďa – výborný výkon, pomohla hlavne v obrane, najviac získaných lôpt (spolu s Lenku), na doskoku a pri vyvážaní lopty, chýba viac istoty a pokoja pri zakončení samostatných únikov, Ninka –  v útoku dobre, platila na súpera svojou rýchlosťou, v obrane sa musí zlepšiť – neskoro ide brániť, chýbajú doskoky a získané lopty, Lea – dobrý výkon, chýba len viac odvahy a sebavedomia, Vanessa – veľmi dobrý výkon, veľký bojovník, výborný doskok, musí zlepšiť nabehnutie pre loptu a nájsť odvahu hrať sama s loptou, v lepšom pohybe jej bránila šmykľavá podrážka na teniskách,  Steshka- najlepší útočný doskok, najviac stratených lôpt, nevie zatiaľ využiť svoju výšku, má na viac, chýba ťah na kôš a lepšia technika streľby, Katka – ukázala odvahu a nebojácnosť pri únikoch, chýbajú získané lopty a viac útočných doskokov, má veľký zatiaľ nevyužitý potenciál na doskoku, Zuzka – veľký bojovník v poli, najviac asistencií (spolu s Lenkou), chýbajú však doskoky a ťah na kôš, Emmka V – veľká snaha, pohyb ovplyvnený nevhodnou obuvou, asi má malé tenisky, Sima – veľmi dobre plní pokyny trénera, chýba doskok, Emka M – ukázala veľkú chuť a túžbu hrať, chýba zatiaľ lepšia technika a koordinácia, Emka J - ukázala veľkú chuť, nezľakla sa súperov, chýba zatiaľ rýchlosť a technika

(PGE)

Späť