Skvelý úspech mladších žiačok, sú 4.najlepšie na Slovensku!

17.05.2015 18:53

Naše mladšie žiačky odohrali v dňoch 15.-17.05.2015 finálový turnaj v Starej Turej o majstra SR. Po roku si opäť zmerali sily s rovnakými súpermi a cieľom turnaja bolo skončiť na lepšom mieste ako minulý rok, čo sa našim dievčatám po vydarených zápasoch aj podarilo.

ŠKBD Spišská Nová Ves - BKM Žilina 68:43 (22:11,13:13,14:17,19:02)

BKM Žilina - MBK Stará Turá 61:55 (19:06,11:16,10:16,21:17)

Young Angeles Košice - BKM Žilina 85:75pp (17:16,15:20,15:21,19:09,05:05,14:04)

BK Klokani Ivanka pri Dunaji - BKM Žilina 40:58 (06:11,12:06,08:25,14:16)

BKM Žilina-Závodie - BK ŠKP 08 Banská Bystrica 28:70 (10:14,10:13,05:25,03:18)

Body celkom:
Ďuranová-54, Gažiová-48, Gašpieriková-46, Rajčanová-30, Gavláková-25, Tadesse-17, Káčerová-15, Chovancová-12, Tomiczková-6, Tarabíková-4, Buryová-2, Derkitsová-1, Košťálová

Najlepší strelec TH: Gavlákova, Gašpieriková, Tadesse
Najviac doskokov v útoku: Ďuranová, Gažiová, Gašpieriková
Najviac doskokov v obrane: Gažiová, Ďuranová, Rajčanová
Najlepšia hráčka v poli (rozdiel získ. a strat. lôpt): Rajčanová, Káčerová, Tomiczková
Najfaulovanejšia hráčka: Gažiová, Ďuranová, Rajčanová
Najviac faulujúca hráčka: Rajčanová Tomiczková, Tadesse
Najviac blokov: Gažiová, Gašpieriková, Gavláková
Najviac prihrávok: Tadesse, Káčerová, Rajčanová

Hodnotenie trénera:
V prvom zápase so Spišskou Novou Vsou sme hrali s bronzovým tímom z vlaňajška. Vlani sme s ním prehrávali už na polčase o 23 bodov. Tentoraz sme ho trápili oveľa viac. V priebehu 3.štvrtiny sme sa dotiahli na 3 body a súper mal veľké obavy o výsledok. Poslednú štvrtinu sme už nezvládli, vyfaulovali sa nám kľúčové hráčky a fyzicky sme odpadli. Celkovo som však bol veľmi spokojný. Favorizovaného súpera sme poriadne vystrašili. Za výkon sa dievčatá hanbiť nemusia.
V druhom zápase proti domácim sme začali vo veľkom štýle, po 1.štvrtine sa zdalo, že súpera rozdrvíme, ale opak bol pravdou. Súpera sme podcenili, niektoré hráčky prestali hrať naplno, začali sa predvádzať a súper nás za to tvrdo potrestal. Hnaný domácim publikom bojoval ako o život, začal doťahovať a z jasného zápasu bola nakoniec dráma. V závere sa však predsa len prejavila naša vyššia kvalita a výšková prevaha.
V treťom zápase sme takmer pripravili prekvapenie na úkor úradujúceho majstra z Košíc. Podali sme najlepší výkon na turnaji. Súper, s ktorým sme vlani prehrali o 34 bodov sa nestačil čudovať. Prakticky celý zápas sme viedli. Pred poslednou štvrtinou dokonca o 10 bodov. Súperovi sa podarilo v posledných sekundách vyrovnať z trestných hodov. Nakoniec sme podľahli po dvojnásobnom predĺžení hlavne vplyvom toho, že sa nám postupne vyfaulovalo až 7 hráčok, a súper mal predsa len širší káder a silnejšiu lavičku. Ako sa neskôr ukázalo, touto prehrou sme sa pripravili o bronzové medaily a zostali nám len oči pre plač.
V štvrtom zápase sme sa ťažko rozbiehali. Dievčatá ťažko niesli prehru s Košicami a chvíľami hrali ako duchom neprítomné, ale nakoniec sme sa v druhom polčase vzchopili a súpera s ktorým sme vlani prehrali jasne zdolali. Týmto víťazstvom sme si zároveň zabezpečili 4.miesto, čo znamená posun o jedno miesto hore oproti minulému roku.
V poslednom zápase sme sa stretli s už istým novopečeným majstrom z Banskej Bystrice. Poznáme sa veľmi dobre. V tejto sezóne to bol už 7.vzájomný zápas. Vždy sme prehrali minimálne o 30 bodov. Nečakal som preto žiadne divy, ale prvý polčas ma príjemne prekvapil. Hrali sme úplne vyrovnanú partiu a prehrávali sme len o 7 bodov a vysoký favorit si nevedel rady s naším útokom.  Pre porovnanie vlani to bolo už na polčase o 31 bodov. V druhom polčase sme však úplne odpadli. Výrazne nám chýbala zranená podkošová opora Miška, a keď sa vyfaulovali ďalšie kľúčové hráčky, už sme nevládali čeliť výškovej prevahe a tlaku výbornej bystrickej obrany. Pridala sa už aj celková únava z ťažkého turnaja. Behom 46 hodín sme zohrali 5 ťažkých zápasov, kde sme vždy museli siahnuť až na dno našich síl.
Celkovo som na dievčatá veľmi hrdý, ukázali nielen veľkú bojovnosť, túžbu po víťazstve, obetavosť, ale bol tam už aj kus basketbalového majstrovstva. Na našu hru sa už dalo aj pozerať. Mnoho nestranných fanúšikov vyjadrilo údiv nad tým ako sme sa za rok zlepšili. Pre mňa bolo veľkým ocenením, keď za nami prišiel známy basketbalový funkcionár a generálny manažer Good Angels Košice p.Jendrichovský a vyjadril obdiv nad naším výkonom a doslova povedal, že sme si zápas s Košicami zaslúžili vyhrať. Keby sa tak stalo vrátili by sme sa s bronzovými medailami. Ale na keby sa nehrá ...       
Z hľadiska budúcnosti je však dôležité, že sa už môžeme smelo merať s každým súperom. Vlani sme napríklad s prvými tromi družstvami prehrávali o 35-40 bodov a zápasy boli rozhodnuté už po polčase. Tento posun mi dodáva novú chuť do trénovania a dievčatá určite tiež cítia, že sme sa výrazne zlepšili a medaila ešte nikdy nebola tak blízko. Verím, že nabudúce to už vyjde.

(PGE)

Späť