Slušné výkony žiačok s favoritom súťaže

04.02.2014 08:17

V sobotu 01.02.2014 privítali naše žiačky v 1.dvojkole odvetnej časti regionálnej súťaže na svojej palubovke favorizovanú Banskú Bystricu. Podľa očakávania obidva zápasy prehrali, ale dosiahli podstatne lepšie výsledky ako v úvode súťaže v Banskej Bystrici a v 2.zápase silného súpera donútili zapnúť na maximálne obrátky, pretože na prekvapenie všetkých bol na polčase rozdiel len 6 bodov a súperov tréner musel výrazne zvýšiť hlas, aby privodil definitívny zlom v zápase.

BKM Žilina - ŠKP 08 Banská Bystrica 32:71
Gondová-10, Michalcová-8, Škorvánková-6, Skaličanová-3, Frniaková-2, Dúcka-2, Fatrsíková-1, Jamborová, Kothajová

BKM Žilina - ŠKP 08 Banská Bystrica 31:68
Gondová-11, Škorvánková-5, Dúcka-5, Skaličanová-4, Frniaková-2, Jamborová-2, Michalcová-2, Kothajová, Fatrsíková

Hodnotenie trénera:
„Súper mal fyzickú prevahu, vyplývajúcu z veku ako aj a hernú, vyplývajúcu z väčších zápasových a tréningových skúseností. Navyše bola naša zostava poznačená výraznou maródkou. Oproti tomu súper nastúpil so 17 vyrovnanými hráčkami. Z tohto pohľadu som bol veľmi spokojný s tým, čo dievčatá predviedli. V druhom zápase sme súpera privádzali do úzkych a súperov tréner často strácal nervy. Postupne sme proti veľmi agresívnemu zónovému presingu našli protizbraň a škoda len, že nám už v druhom zápase došli sily a navyše sa nám vyfaulovala kľúčová rozohrávačka.
Obidva zápasy sme síce nakoniec vysoko prehrali, ale vzhľadom na zmienené okolnosti to boli prehry so cťou a dievčatá musím veľmi pochváliť. Myslím, že sme ukázali, že forma nám postupne rastie. Teší ma tiež, že sa proti veľmi dobrej obrane súpera dokázalo presadiť až 7 hráčok.
Podali sme kolektívny výkon. Z jednotlivcov ma potešila Barča Gondová, ktorá sa po zdravotných problémoch vracia do starej formy, výborne zahrala aj Paťa Škorvánková a strelecky sa začína už presadzovať aj Terka Michalcová – hráčka, ktorá hrá basketbal len pol roka. Skúsenosti vo veľmi ťažkom zápase zbierala aj ďalšia nová hráčka Laura Kothajová“.

(PGE)

Späť