Staršie mini postupujú na Majstrovstvá Slovenska

11.03.2015 11:49

Naše dievčatá r.2003 zavítali do Banskej Bystrice na zápasy 7.kola oblastnej súťaže, kde sa opätovne stretli s družstvami Ružomberka a Banskej Bystrice.
Dievčatá vyhrali oba zápasy a zapísali si premiérové víťazstvá nad Banskou Bystricou v ich domácom prostredí. Týmito víťazstvami si 3 kolá pred koncom oblastnej súťaže zabezpečili miestenku na blížiace sa Majstrovstvá Slovenska.
 

MBK Ružomberok – BKM Žilina 27:41 (10:11,02:06,11:10,04:14)
Tarabíková 10b, Bergerová 9b, Boženíková 8b, Sedláčková a Tlacháčová po 4b, Košťálová, Machárová a Váňová po 2b, Frolová, Kubíková L., Pekárová, Strážovcová
Fauly: 15 – 15 TH: RK 44% (16/7) – ZA 23% (13/3)

 

ŠKP 08 Banská Bystrica – BKM Žilina 38:42 (07:08,12:09,15:09,04:16)
Boženíková 10b, Kubíková L. a Váňová po 8b, Bergerová a Tarabíková po 5b, Frolová, Košťálová, Pekárová a Strážovcová po 2b, Machárová, Sedláčková, Tlacháčová

Fauly: 18 – 8 TH: BB 60% (10/6) – ZA 43% (14/6)

 

Hodnotenie trénera:
„Do Banskej Bystrice sme túto sezónu cestovali poslednýkrát opäť v oklieštenej zostave. Emmka a Peťka H. sa doliečujú zo zranení.
S Ružomberčankami sme odohrali vcelku vyrovnaný zápas, ktorý sa v náš prospech výraznejšie zlomil až v poslednej štvrtine. Naše dievčatá síce celý zápas vyhrávali, ale nedokázali od súpera výrazne odskočiť. V nevetranej telocvični, v ktorej bolo veľmi teplo a dusno, sa hral pomalší basketbal, kde sa obe družstvá snažili trestať súperove chyby po strate lopty z protiútokov. Veľmi dobre si v útoku rozumeli Majka s Peťkou T., ktoré v poslednej časti hry dali za 4 minúty spolu 10b a súpera zlomili.
Hneď po zápase s Ružomberkom náš čakali domáce dievčatá, s ktorými sa nám ešte v tejto sezóne v Banskej Bystrici nepodarilo poraziť a dvakrát sme tu tesne prehrali o 5 a 3 body. Naše bojovníčky chceli konečne túto neúspešnú sériu u súpera ukončiť a s tým sme aj do zápasu nastúpili. Hneď v úvode sa nám podarilo vyhrávať 0:6, ale domáce dievčatá vďaka ich najlepšej hráčke štvrtinu vyrovnali. V druhej časti hry sa do nás Bystričanky pustili bez rešpektu a naša druhá päťka mala čo robiť. Súper sa dostal do malého vedenia najmä kvôli zlému bráneniu súperových hráčok a podceňovaniu herných situácií. S pribúdajúcimi minútami nám aj vzhľadom na spomínané podmienky v telocvični začali dochádzať sily a súper si vypracoval na začiatku poslednej časti hry sľubný náskok 10b. Naše dievčatá však zabojovali a nevzdali sa, zlepšili sme po time-oute obranu a kazili sme súperovu rozohrávku, z čoho sme vyrážali smelo dopredu. Sandra si výborne rozumela s Tamarkou B. a Lenkou a zápas sa nám podarilo zázračne v samom závere otočiť a tešiť sa z víťazstva. Spokojný som bol aj s nasadením Lucky, ktorá sa dokázala viackrát pod košom presadiť. Bol to v tejto sezóne po prvý raz, čo sa nám podarilo takmer prehratý zápas otočiť a zvíťaziť, čo ma veľmi potešilo, lebo už sme sa o to dvakrát pokúsili a nevyšlo nám to.
Vďaka tomuto víťazstvu sme si predčasne tri kolá pred koncom základnej časti súťaže zabezpečili postup na Majstrovstvá SR.
Náš výkon v oboch zápasoch nebol oslnivý, k čomu výrazne prispeli podmienky v telocvični. Tento krát nám stačila na víťazstvá chuť zvíťaziť. Nedá mi nespomenúť odfláknutý druhý polčas s Banskou Bystricou zo strany oboch rozhodcov, ktorí sa asi veľmi ponáhľali domov a na oboch stranách púšťali hru a nepískali to, čo mali, čo určite neprospieva k hernej výchove hráčok, ktoré nie sú potrestané za chybu, ktorej sa dopustili.
V zápasoch nastúpilo do hry všetkých 12 hráčok a každej sa podarilo skórovať. K prvému súťažnému košu gratulujem Ivke, ktorá s chuťou do zápasov nastúpila a postupne na nej vidieť pokroky.“ 
 

(LKO) 

Späť