Staršie mini s jednou výhrou

15.05.2022 00:50

Staršie minižiačky odohrali odvetné súboje play-off v domácom prostredí proti dievčatám z Popradu. Spod Tatier si naše dievčatá priviezli dve víťazstvá, dnes si víťazstvá so súperom spravodlivo podelili. S tromi víťazstvami a jednou prehrou Žilinčanky postúpili do finálových súbojov play-off s Ružomberkom.

BKM Žilina - BAM Poprad 50:30 (12:05,12:04,12:13,14:08)
Rumanová 14, Šmihovská 13, Harantová 5, Klimková, Lipovská a Syneková po 4, Kubelová, Papajová a Trnovcová po 2, Belčíková, Jaroščiaková, Koporcová, Krššáková, Rybárska, Vavreková
Fauly: 13 - 11   TH: ZA 42% (8/19) - PP 18% (3/17)
VIDEOZÁZNAM

BKM Žilina - BAM Poprad 31:44 (09:20,11:06,04:10,07:08)
Rumanová 7, Lipovská 6, Harantová 4, Belčíková a Klimková po 3, Jaroščiaková, Papajová, Rybárska a Šmihovská po 2, Krššáková, Koporcová, Kubelová, Syneková, Trnovcová, Vavreková
Fauly: 16 - 10   TH: ZA 56% (9/16) - PP 22% (4/18)
VIDEOZÁZNAM

FOTOGALÉRIA

Hodnotenie trénera:
Na odvetu s Popradom sme nastupovali v nekompletnej zostave s jasným cieľom vyhrať aspoň jeden zápas, aby sme na posledné zápasy v sezóne necestovali až do Košíc. Cieľ sa nám naplniť podarilo, ale s výkonom družstva v druhom zápase spokojný nie som.
Opäť sa hrali vyrovnané zápasy s rýchlym súperom. V prvom zápase sme sa dostali do mierneho vedenia a aj keď sa nám nedarilo premieňať "tutovky", dokázali sme si do polčasu vytvoriť náskok, ktorý sme si udržali až do konca zápasu.
Do druhého zápasu, kde nás už nezaujímal výsledok, som zamenil dievčatá v päťkách a chcel zistiť, ako dokážu navzájom spolupracovať. Súper však nastúpil na druhý zápas veľmi koncentrovane, bojovne naladený a zatlačil našu prvú päťku, ktorá robila chybu za chybou a strácala veľa lôpt. Poprad dokázal veľa našich chýb potrestať a vysoko vyhral prvú časť hry, čím bol po mentálnej stránke vo výhode. Ani naša druhá päťka, od ktorej sa očakávalo, že by mohla zápas otočiť, nehrala ideálne a náskok súpera len zmenšila. Ani prestávka medzi polčasmi babám nepomohla, súper si hral svoju hru, smelo ďalej útočil a zaslúžene druhý zápas vyhral.
V oboch päťkách sme dávali priestor všetkým hráčkam, ktoré na zápase boli. Výrazne nám chýbali dve vysoké hráčky, strata pod košmi bola veľmi citeľná. Niektoré naše dievčatá aj napriek ich snahe hrali veľmi mäkko, nevyvíjali tlak na hráča s loptou ako aj bez nej, strácali sme lopty po nepresných a často až veľmi ťažkých nahrávkach hlavne na stojacu hráčku bez pohybu. V zápasoch sa ukázalo, kto výkonnostne a najmä pohybovo na takéto zápasy má a kto bohužiaľ nemá. Nemá preto, lebo tréningová dochádzka zaostáva za ostatnými dievčatami o vyše 40 tréningov v sezóne (3 mes) a nerobí nič navyše pre to, aby tréningovú stratu dobehla. Iné dievčatá sa v druhom zápase snažili zobrať zodpovednosť na seba a hrať si basketbal 1 na 5 a nehrať kolektívne, trochu porozmýšlať, iné sa lopty radšej zbavovali.... Porozprávame sa na tréningu.
Každá prehra je na niečo dobrá a verím, že dievčatá, ktoré druhý zápas nezvládli, sa z týchto svojich chýb poučia. Potešilo, že práve zaváhanie líderok využili konečne aj iné hráčky, ktoré na tréningoch makajú, ale v zápasoch sú nevýrazné. Saška v prvom, Laura najmä v druhom zápase konečne ukázali, čo vedia a aplikovali veci z tréningov! Boli to doteraz ich najlepšie zápasy.

Hodnotenie asistentky trénera:
V rámci playoff2 zápasov sme na domácej pôde privítali naše súperky a aj kamarátky z Popradu. Popradčanky prišli vo veľmi dobrej, sviežej a nabudenej nálade. Boli rozhodnuté a verili, že si od nás odnesú obe víťazstvá. Nakoniec sme si víťazstvá kamarátsky podelili 1:1. 
Začiatky oboch zápasov začali veľmi vyrovnane. Šikovné Popradčanky udávali tempo a nam neostávalo nič iné, len im stíhať a doťahovať sa na ne. Nakoniec sme si v prvom zápase urobili náskok a udržali sme si ho až do konca. V druhom zápase sme toľko šťastia nemali. Dievčatá to pustili tak po fyzickej ako aj po psychickej stránke. Rovnako nám to ani do koša moc nepadalo. Mali dosť streleckých príležitosti v zakončení, kde sa očakáva, že také koše padnú, tzv. tutovky, ale žiaľ nešlo to. Niektoré boli hlavami niekde inde, iné boli až moc premotivované. Chybovali sme stále dokola. Nečítanie hry, hlavy dolu pri driblingu a početné fauly. Zopár dievčatám nechýbalo veľa na to, aby sa vyfaulovali. Z mojho pohľadu sme boli pomalé, ako keby sa nám nechcelo. Nemôžem však povedať, že to bola čistá katastrófa. Bojovali všetky za všetky ako tím a tak to má byť. Nikto neostal sedieť na lavičke a tréner dal príležitosť hrať každej hráčke, ktorá tam bola. Dievčatá predviedli aj zopár pekných herných akcií, tak ako to má vyzerať. Videli sme konečne prebudenie niektorých dievčat, ktoré zrazu prekvapili a vystúpili zo svojej priemernej komfortnej zóny. Musím však vyzdvihnúť najmä Lauru, Sašku a aj Maťku, ktoré zabojovali viac než inokedy. Netreba sa báť súpera a treba si veriť. 
Pred MSR nás čakajú ešte zápasy s Ružomberkom, na ktoré sa tešíme a dúfam, že tam vycestujeme s dobre naladeným tímom, s tímom, ktorý chce vyhrať.

(LKO, ZKU)

Späť