Staršie mini s prvým víťazstvom v sezóne

08.11.2015 05:32
Prvú týždňovú novembrovú sobotu ukázali hráčky družstva starších minižiačok, že netrénujú zbytočne a po tesných prehrách z minulého týždňa (31.10.) doma s Krnovom si na prechodnej domácej palubovke v Tepličke nad Váhom vybojovali v oklieštenej zostave prvý víťazný zápas v tejto sezóne a mohli si tak zakričať prvý krát víťazný pokrik. V druhom zápase však už nedokázali zvíťaziť.
 
BKM Žilina - MBK Ružomberok 39:34 (22:05,02:14,15:00,00:15)
Frolová 22, Koňaříková 6, Koniarová 5, Pallová 4, Polkorábová 2, Dubielová, Horváthová, Kavacká, Stroková
Fauly: 15 - 6  TH: Žilina 8/3 (37,5%) - Ružomberok 12/2 (16,6%)
 
BKM Žilina - MBK Ružomberok 42:47 (06:14,09:08,02:14,25:11)
Frolová 21, Dubielová 10, Koniarová 4, Polkorábová 3, Horváthová 2, Koňaříková 2, Kavacká, Pallová, Stroková
Fauly: 13-6  TH: Žilina 2/1 (50%) - Ružomberok 6-3 (50%)

Hodnotenie trénera:
"V prvom zápase sme začali dobre. V 1. štvrtine sme si vytvorili náskok, ktorý ako sa neskôr ukázalo bol veľmi dôležitý a pomohol nám. Veľmi dobre sme bránili aj v 3. štvrtine, keď sme nedovolili súperkám streliť kôš. Za to sme my dali 15 bodov. Napriek tomu, že poslednú štvrtinu sme nezvládli a prehrali sme ju 0:15, tešili sme sa z prvého víťazstva v sezóne. Toto víťazstvo sme veľmi potrebovali.

V druhom zápase som zmenil rotáciu hráčok, aby som zistil, či dokážeme herne spolupracovať každá s každou. Ukázalo sa, že áno. Počas zápasu sme stratili koncentráciu, hlavne v obrane sme už nevládali makať tak, ako v prvom zápase. Snahu a chuť po druhom víťazstve bolo cítiť. V útoku sme spravili zbytočne veľakrát kroky a zahodili sme šance z pod koša, ktoré sme v prvom zápase premenili  a bez košov a kvalitnej obrany sa nedá vyhrať. Ani Ružomberok v druhom zápase nehral extra dobrý basketbal. V závere sme to stiahli na 3 body. Povedal by som, že mal o kúsok viac šťastia v poslednej štvrtine.
K výkonom. Najviac chcem pochváliť
Luciu Strokovú, nar. 2006, nemám jej čo vyčítať. Zahrala dobrý zápas, odvážne bránila. Tvrdo ju faulovali a nezložila sa. Vystriedala a opäť nastúpila späť na palubovku. Každá hráčka v celom klube BKM Žilina by si mala brať od nej príklad. Veľký kus roboty urobila Tereza Frolová, ktorá dobré čítala hru, vypomáhala v obrane, kvalitne bránila svoju hráčku a dala koše, ktoré nám pomohli k víťazstvu. Som spokojný aj s výkonom Barbory Horváthovej, ktorá v našom družstve odohrala ďalšie dva zápasy a do budúcnosti môže byť platnou hráčkou. V druhom zápase sa dokázala oveľa viac sústrediť na obranu ako v prvom a dokonca dala aj kôš. Má však ešte veľké rezervy a musí na sebe pracovať. Eliška Polkorábová odbehala v zápasoch asi najviac metrov. Cením si jej snahu ísť až takmer na dno svojich síl. Myslím si, že v ďalšom zápase v nedeľu proti Bruntálu dá aj viac košov. Viktória Dubielová odohrala úplne dva odlišné zápasy. V tom prvom ju takmer vôbec nebolo vidieť na palubovke, za to v tom druhom bola jednoznačne oporou nášho tímu. Dala koše a doskočila dôležité lopty v obrane. Napriek tomu, že sme v druhom zápase prehrali, individuálne to bol jej najlepší výkon. Podľa mňa vie hrať ešte oveľa lepšie a verím, že to, čo sa v nej naozaj skrýva, ukáže v najbližšej dobe. Aj Rebecca Kavacká sa od zápasu k zápasu čoraz viac pomalými krokmi zlepšuje. Jej dochádzka patrí aj s Monikinou k najlepším. To sa zákonite ukazuje aj v zápasoch. V nedeľu (15.11) bude mať opäť možnosť ukázať svoju obetavosť v zápasoch s Bruntálom. Družstvo tímovo potiahla aj Simona Koňaříková. Nevadí, že zahodila nejaké koše. Basketbal nie je vždy len o košoch, ale aj o obrane, čo dobre vie. Je trpezlivá a ak sa bude snažiť, môže z nej byť dobrá basketbalistka. Potenciál na to má. Soňa Koniarová nastúpila na palubovku uzdravená po týždňovej pauze a trošku to bolo cítiť. Hlavne kondične. Keďže ak hrá, je na nej veľa zodpovednosti, musí aj veľa behať. Technicky však nezaostávala. Niekedy je lepšie voliť prihrávku, ako hrať nasilu jedna na jedna. Prihrávku takú, keď si je istá, že spoluhráčka, ktorej chce nahrať, je úplne voľná. Rovnako ako od Elišky od nej v nedeľu proti Bruntálu očakávam viac košov. Monika Pallová hrala dobre. Na ihrisku ju bolo vidieť. Má prehľad. Výborne bráni a má chuť hrať. Basketbal však nie je všetko, aj keď v budúcnosti môže byť, a preto treba pozornosť venovať aj škole. Pozdravujem aj Ivanu Vrždákovú, ktorá nás bola pozrieť a verím, že si čas na učenie dokáže spojiť aj s basketbalom. Náš tím ju v zápasoch potrebuje. Slovíčko snaha je v tomto prípade na mieste.
Ďakujem aj ľuďom okolo, bez ktorých by to nebolo ono. Ďakujem rodičom, ktorí podporili svoje dcéry a nezaskočila ich zmena telocvične. Ďakujem trénerovi Liškovi za pomoc pri organizácií a stolíku aj jeho synovi pri časomiere. Ďakujem zapisovateľke Veronike za mravenčiu robotu. Rovnako aj obom rozhodcom p. Kubicovi a p. Juhásovi za to, že kvalitne rozhodovali. Ďakujem trénerke Nine, za pomoc na lavičke a ďakujem manažérovi klubu Petrovi, za odvoz, chutný obed a za každý vtip."


(SIM)

 

Späť