Staršie mini víťazne v 4.kole nad Martinom

07.12.2013 20:54

Naše staršie minižiačky privítali v sobotu 07.12.2013 na domácej palubovke vo štvrtom dvojkole regionálneho rivala z Martina. Súper hrá v súťaži mimo súťaž, pretože má v kádri aj staršie hráčky. Dievčatá sa súpera nezľakli, v oboch zápasoch zvíťazili a udržali si v tabuľke 2.miesto za vedúcou Banskou Bystricou.

BKM Žilina - Medik Martin 36:11
Gažiová 16b, Gašpieriková a Rajčanová 6b, Gavláková 4b, Búryová a Ďuranová 2b

BKM Žilina - Medik Martin 33:29
Gažiová 12b, Rajčanová 7b, Gavláková 5b, Gašpieriková 4b, Búryová 3b, Ďuranová 2b

Hodnotenie trénera:
„V prvom zápase sme súpera zaskočili výbornou obranou. Kým sa aklimatizoval v našej malej telocvični prehrával 20:0 a bolo po zápase. V druhom zápase súper výrazne pridal na agresivite v obrane, hral veľmi nečisto a často si pomáhal faulami, ktoré rozhodcovia nedostatočne trestali. Naše hráčky zostali bojovnosťou súpera zaskočené, ale nakoniec sa spamätali a víťazstvo si nenechali ujsť. Bolo to však ťažko vybojované víťazstvo a chlieb sa lámal až v poslednej štvrťke. V Martine nás čaká určite veľmi ťažká odveta.
Tieto víťazstvá síce nemajú vplyv na postup na finalový turnaj Majstrovstiev Slovenska, ale zdolali sme silného súpera a teší ma, že sme ukázali zlepšenie v obrane. Stále však nemôžeme byť spokojní s riešením štandardných situácií a hlavne s hrou 1:1. Veľa lôpt sme stratili zlou rozohrávkou zo štandardných situácii. Tu nás asi tlačí topánka najviac.
Dievčatá podali kolektívny výkon. Nikto vyložene nesklamal. Boj s fyzicky silným súperom si vyžiadal aj mnoho úderov od úporne bojujúceho súpera. Z individuálnych výkonov by som chcel pochváliť za hru v obrane hlavne Zuzku, Natáliu, Mišku a Adelku. Veľmi dobrý výkon v útoku predviedla Betka. Najviac ma potešilo, že už dokáže aj zdvihnúť hlavu a presne prihrať.
Celkovo si myslím si, že sme nepodali žiadny super výkon a verím, že máme na viac, ako sme ukázali dnes. V hre prevažovala viac bojovnosť ako kvalita. Potešiteľné bolo, že sme mohli dať príležitosť všetkým hráčkam.“

(PGE)
 

Späť