Staršie mini zabojovali v Ružomberku

15.11.2021 21:57

Súťažné zápasy 3. kola U12 nám v Ružomberku vyšli len na polovicu. Prvý zápas sme vyhrali, v druhom sme po nepresvedčivom výkone ťahali za kratší koniec a tesne podľahli šikovným Ružomberčankám.

MBK Ružomberok – BKM Žilina 27:48 (02:14, 11:12, 08:13, 06:09)
Fauly: 9 - 2      TH: RK 0% (0/2) / ZA 38% (5/13)
Koristová 21, Harantová 10, Adamíková 5, Tolnayová a Papajová po 4, Trnovcová a Rumanová po 2, Belčíková, Jaroščiaková, Lipovská, Kubošová, Kubelová, Macúchová, Šmihovská
VIDEO ZÁZNAM

MBK Ružomberok – BKM Žilina 40:35 (09:07, 07:11, 04:10, 20:07)
Fauly: 9 – 4 TH: RK 80% (4/5) / ZA 25% (3/12)
Koristová 17, Jaroščiaková 6, Tolnayová 5, Harantová 4, Kubošová 3, Belčíková, Rumanová, Trnovcová, Papajová, Lipovská, Kubelová, Macúchová, Adamíková, Šmihovská
VIDEO ZÁZNAM

Hodnotenie trénera:
Do Ružomberka sa nechodí len tak ľahko vyhrávať, ale aj napriek tomu sme si verili. Domáce dievčatá majú v tíme viac skúsenejších hráčok, ktoré sme si však dokázali postrážiť a solídne ubrániť. Potešilo, že sme k prvému zápasu pristúpili zodpovedne, snažili sa útočiť, vracať do obrany a súpera sme zaskočili už v prvej časti hry, kde sme si vypracovali náskok, ktorý sme udržali až do konca. Hra nebola z našej strany najlepšia, ale bola účinná. Chýbal najmä útočný doskok a bolo veľmi cítiť nezohranosť s Emkou, ktorá sa do tímu vrátila po zranení. Potešilo, že sme sa snažili preberať unikajúce hráčky.
Do druhého zápasu sme nastúpili ako vymenené družstvo. Väčšina dievčat zápas odflákla. Zápas bol vyrovnaný, náskok sme si spravili až v tretej štvrtine, ale posledná časť hry nám vôbec nevyšla, aj keď sme v nej vyhrávali o 10b. Dievčatám dochádzali sily, chýbala snaha viac zabojovať a keď domáce dievčatá vyrovnali, koniec zápasu sme si prehrali v hlavách. Chýbala nám zdravá drzosť a vymýšľali sme hlúposti. V obrane sme nechávali súperkám veľa priestoru, podceňovali sme ich a strašne sme driblovali. Dievčatám sa nechcelo hýbať ani v útoku, často sme si zavadzali a strácali ľahké lopty.
Oba zápasy v Ružomberku boli vyrovnané a pre naše družstvo veľmi poučné. Dievčatá zistili, že aj vyhratý zápas sa dá ľahko prehrať. Takéto skúsenosti sú cenné a na tréningu sa naučiť nedajú. 

Hodnotenie asistentky trénera:
Dnes sme cestovali do Ružomberka s vedomím, že nás čakajú neľahké zápasy. V prvom zápase sme sa snažili nenechať nič na náhodu. Prvá a tretia päťka vytvorili zakaždým náskok a bolo na zvyšných päťkách, aby ho udržali a doviedli to do výherného konca, čo sa im aj podarilo. Dievčatám k výhre gratulujeme!
V druhom zápase bola situácia vyrovnaná a neustále sme sa na seba doťahovali, ale žiaľ v poslednej štvrtine sme podľahli tlaku, chybovali sme čím ďalej tým viac a nakoniec táto štvrtina rozhodla o konečnom výsledku v prospech súperiek.
Dievčatá bojovali, ale aj napriek tomu nám to moc do koša nepadalo. Niektoré hráčky nemali svoj hráčsky deň. Stále máme dosť stratených lôpt z pokazených vyhadzovaní z autu, alebo z nepresných nahrávok spoluhráčkam. Rovnako v driblingu sme vôbec nepôsobili sebaisto a mali sme problém vydriblovať na súperovú polovicu. Dievčatá sa zľakli dobre brániacich súperiek a snažili sa rýchlo zbaviť lopty, čo nebolo veľmi šťastným riešením, hlavne, keď nahrávky končili v rukách Ružomberčaniek. Veľmi málo sme používali zmenu smeru. Bezhlavo sme zahodili lopty bez toho, aby sme sa pozreli, komu ju vlastne nahrávame. Rovnako sme videli aj dlhé nahrávky dopredu, ktoré boli myslené dobre, ale ich spracovanie už také dobré nebolo. Druhý zápas bol napínavý a nervydrásajúci aj pre nás trénerov. V oboch zápasoch si zahrali všetky nominované dievčatá.
Oceňujem niektoré pekné akcie, kde dievčatá  začali aj premýšľať o hre, zdvihli občas hlavu počas driblingu a rýchlymi nahrávkami a asistenciami sa im podarilo úspešne skórovať. Presne takéto zápasy preveria naše prednosti a ukážu aj nedostatky. Keď viac popracujeme na obranných a útočných doskokoch, a aj na ostatných chybách, bude to ďalší krok, ktorý nás posunie opäť vpred k úspechu. 

(LKO, ZKU)

 

Späť