Staršie mini zdolali Ružomberčanky

13.02.2022 02:31

Po trojmesačnej pauze pokračovala súťaž starších minižiačok 8.kolom, kde domáce dievčatá hostili dievčatá z Ružomberka. Obe družstvá nastúpili v nekompletných zostavách a tak boli oba zápasy nielen bojovné. ale aj fyzicky veľmi náročné.

BKM Žilina - MBK Ružomberok 52:28 (10:04,11:11,16:07,15:06)
Koristová 12, Harantová 11, Koscelníková 8, Adamíková 7, Papajová 4, Macúchová a Tolnayová po 3, Klimková a Lipovská po 2, Belčíková, Krššáková, Rybarská, Trnovcová
Fauly: 8-10    TH: ZA 19% (3/16) - RK 33% (4/12)
 
BKM Žilina - MBK Ružomberok 50:37 (17:12,08:07,16:12,09:06)
Koristová 14, Harantová 10, Koscelníková 7, Tolnayová 6, Adamíková 4, Macúchová 3, Klimková, Lipovská a Rybárska po 2, Belčíková, Krššáková, Papajová, Trnovcová
Fauly: 5-6    TH: ZA 20% (2/10) - RK 16% (1/6)
 
Hodnotenie trénera:

Po takmer trojmesačnej pauze sme sa konečne dočkali súťažných zápasov.
Do Žiliny prišiel zdatný súper, ktorý nám v Ružomberku uštedril jedinú prehru v súťaži. Preto sme na odvetu veľmi tešili. Bohužiaľ ochorenia, karantény a zranenia nám nedovolili rozdať si to so súperom v plnej sile a na zápase sme mali k dispozícii len polovicu družstva, čiže deväť dievčat.  Chýbali nám vyhranejšie a najmä pohybovo rýchle dievčatá, preto sme to pred zápasom veľmi optimisticky nevideli, zápasy sme však rušiť nechceli. Družstvo sme teda doplnili o 4 mladšie dievčatá, ktoré s nami už pár zápasov odohrali. V zápasoch boli pre nás prínosom a mohli sme si dovoliť prestriedavať dievčatá.
Aj napriek tomu, že súper pricestoval kvôli rovnakým problémom iba s 10 hráčkami, oba zápasy sa odohrali vo vyrovnanom duchu a v podstate oba boli ako cez kopirák. V prvom polčase sme si vytvorili mierny náskok, ale súperovi sa podarilo v oboch zápasoch výsledkovo dotiahnuť a priebeh hry zdramatizovať. V druhom polčase som bol preto nútený zameniť naše líderky do iných pätiek, súpera trochu unaviť a hrať čo najrýchlejšie dopredu. Ukázalo sa to ako správny krok a oba zápasy sme zaslúžene doviedli do víťazných koncov.
Všetky dievčatá, ktoré dnes nastúpili, podali bojovný a obetavý výkon, chceli zápasy vyhrať. Takéto zápasy sú pre každú prínosom a zbierame v nich skúsenosti. Baby boli nútené kvôli pohyblivejšiemu súperovi oveľa viac behať a rýchlejšie reagovať na herné situácie. Väčšina si dnes prekonala svoje maximum. Teší ma, že sme sa snažili hrať aj tímovo, viac sa na ihrisku vidieť a že 2010tky začali v zápase aplikovať aj prvky z tréningov. V zápase sme mali sme aj pár pekných akcií. Veľmi dobre sme doskakovali pod našim košom a nadpriemerná bola aj naša úspešnosť zakončenia - 45%. Naopak, v trestných hodoch sme sa trápili. Robíme stále veľa zbytočných chýb, čo je však v tejto kategórii normálne. Každým ďalším zápasom ich počet znižujeme.
Pochvala za predvedené nasadenie patrí celému družstvu.
Chcem zároveň vysloviť aj obdiv súperkám za to, že vydržali v nasadení a bez možnosti striedania oba zápasy.

(LKO)

Späť