Staršie minižiačky nestačili na favorita súťaže

30.11.2014 15:28

V poslednú novembrovú sobotu hostili naše staršie minižiačky na svojej palubovke v 5.kole favorita súťaže BK Havířov, ktorý v oboch zápasoch potvrdil svoju kvalitu a našim dievčatám uštedril tretiu a štvrtú prehru v severo-moravskej súťaži.

BKM Žilina - BK Havířov 49:91 (08:26,17:12,09:26,15:27)
Tarabíková 16b, Boženíková 12b, Tlacháčová 6b, Horváthová, Strážovcová a Váňová po 4b, Frolová 2b, Košťálová 1b, Bergerová, Halamová, Michnáčová, Pekárová, Sedláčková
Fauly: 15/17  TH: 63% (16/10)

BKM Žilina - BK Havířov 50:58 (13:12,15:16,06:18,16:12)
Tlacháčová 20b, Váňová 10b, Boženíková 8b, Tarabíková 6b, Košťálová 4b, Strážovcová 2b, Bergerová, Frolová, Halamová, Horváthová, Michnáčová, Pekárová, Sedláčková
Fauly: 20/14  TH: 55% (11/6)

Hodnotenie trénera:
"Dievčatá z Havířova prišli ku nám výborne fyzicky pripravené a svojim pohybom na ihrisku zaskočili naše dievčatá, ktoré na podobný štýl hry nie su zvyknuté. Súper sa výborne pohyboval a presnými nahrávkami do protiútoku jednoducho skóroval. Do polčasu sme sa síce pokúsili zápas zdramatizovať, ale súper hral naplno aj v druhom polčase a pokračoval vo svojej hre, ktorá rozhadzovala našu obranu a nestíhali sme si pokryť svoje hráčky.
Dievčatá prvý zápas nezvládli psychicky, boli zo súpera zaskočené, ale určite mali naviac.
V druhom zápase sme si povedali, že takto prehrať nemôžme a musíme o výsledok  zabojovať a celý zápas byť sústredení a plne koncentrovaní. Baby si mali pokrývať svoju hráčku dôslednejšie, zabrániť prípadnej nahrávke do protiútoku a viac sa pohybovať, aby sme súpera unavili.
V druhom zápase sme nastúpili v úplne inom zložení a hrali sme na výsledok. V zápase sa vystriedalo len 13 hráčok, niektoré nastúpili v každej štvrtine. Mohli sme vidieť, že na našich dievčatách nebolo badať vysokú prehru o jednu triedu z prvého zápasu, baby chceli a zabojovali! Do polovice zápasu sme so súperom držali krok a mierne vyhrávali, lepšie sme si bránili klúčové súperové hráčky, ktoré boli vyhratejšie a sebavedomejšie. Súper vedel, že už si nemôže postaviť vzhľadom na priebeh zápasu lavičkové hráčky a tak isto točil len 10 hráčok v celom zápase. Aj napriek prehre v druhom zápase si dievčatá za výrazne zlepšený výkon zaslúžia pochvalu a za to, že sa dokázali favoritovi súťaže, ktorý minulú sezónu hrával staršiu súťaž, kde získaval potrebné sebavedomie a skúsnosti, postaviť.
Takéto zápasy sú pre nás veľmi potrebné na zlepšovanie svojho sebavedomia a psychiky a nezložiť sa ani v prípade, keď sa družstvu či jednotlivcovi nedarí.
V zápasoch bolo vidno dva veľké rozdiely v bránení. Keď sme nechali klučové hráčky nedôrazne pokryté, skórovali, prípadne boli faulované. V druhom zápase bola obrana 100krát lepšia, ale nie najlepšia, vypomáhali sme si pri unikajúcej hráčke, čo súperovi znemožňovalo jednoducho skórovať.
Teší ma aj výrazne zlepšená úspešnosť trestných hodov, ktorá bolo v oboch zápasoch nad 50%, zvlášť keď sme hrali na nízke koše."

(LKO)

Späť