Staršie minižiačky po roku v oblastnej súťaži porazené

27.10.2014 14:52

V nedeľu 26.10.2014 vstúpili naše staršie minižiačky do oblastnej súťaže dvoma domácimi zápasmi 2.kola s tradičnými súpermi - MBK Ružomberok a ŠKP 08 Banská Bystrica. Domáce dievčatá si najprv vychutnali ružomberčanky, ktoré porazili o vyše 50 bodov a potom smolne prehrali vo výbornom a dramatickom zápase s posilnenou Bystricou košom v samom závere zápasu s klaksónom. Po roku roku tak naše dievčatá našli v oblastnej súťaži premožiteľa, čo len prospeje ku kvalitnejším zápasom v oblastnej súťaži.

BKM Žilina - MBK Ružomberok   66 : 10 (15:02,14:02,14:02,23:04)
Gavláková 14b, Frolová 10b, Horváthová 9b, Boženíková 8b, Váňová 6b, Tarabíková 5b, Bergerová a Michnáčová po 4b, Hrbáňová, Kubíková L. a Tlacháčová po 2b, Halamová, Kubíková S., Machárová, Pekárová, Strážovcová
Fauly: 19/10    TH:  ZA 18% (2 z 11)

BKM Žilina - ŠKP 08 B.Bystrica   53 : 55 (13:13,16:12,09:19,15:11)
Boženíková 16b, Gavláková 11b, Bergerová 6b, Frolová a Váňová po 4b, Horváthová a Pekárová po 3b, Strážovcová, Tarabíková a Tlacháčová po 2b, Halamová, Kubíková L.
Fauly: 23/21    TH:  ZA 33% (9 z 27)

MPV štatistika na stiahnutie

Hodnotenie trénera:
"V nedeľu naše dievčatá opäť vstúpili do zápasov v oblastnej súťaže s cieľom zopakovať postup na majstrovstvá slovenska. V prvom zápase sa do súpera dievčatá pustili bez rešpektu a na súperov kôš sme vystrelili 90-krát s úspešnosťou 32%. Naše podkošové hráčky dokázali eliminovať ružomberské vysoké hráčky a výborne sme doskakovali pod oboma košmi. Víťazstvo o vyše 50 bodov som určite neočakával, ale treba objektívne poznamenať, že na Ružomberku bolo viditeľné, že ich dievčatá dlho netrénovali a neodohrali žiadny zápas. Do zápasu nastúpilo 16 dievčat, niektoré odohrali viac a niektoré menej minút. Som rád, že opäť sa podarilo skórovať Lenke, Deniske a Lucke H., ktoré sa do družstvo zapojili len v tejto sezóne a na palubovke strávili jednu štvrtinu. Celkovo bodovalo v zápase 11 dievčat, čo ma opäť teší a svedčí o tom, že do budúcnosti môžme počítať s vyrovnaným kádrom.
Do druhého zápasu sme nastupovali s veľkým rešpektom, nakoľko v predchádzajúcom zápase B.Bystrica prekvapujúco vysoko zdolala Ružomberčanky. Prekvapujúco preto, že v predchádzajúcej sezóne sa bystričanky, ktoré boli prevažne vekovo mladšie, ani raz neradovali z víťazstva. Túto sezónu sa Bystrica posilnila o šikovné a sebavedomé 2003ky, ktoré hrávali a trénujú s o rok staršími dievčatami, čím sila bystričaniek výrazne stúpla. Zápas bol veľmi rýchly, behavý a bojovný na oboch stranách. Ani jedno družstvo sa nedostalo do výrazného vedenia. Polčas naše dievčatá vyhrali tesne o 4 body. Zápas sa zlomil v tretej časti hry, kde nám ušla 4-minútovka, kde súper sériou košov zápas otočil vo svoj prospech a dostal sa do vedenia o 10 bodov. Prispelo k tomu aj vyfaulovanie sa Peťky, ktorá sa neúnavne snažila naháňať súperovú najlepšiu a najskúsenejšiu hráčku, ktorá v zápase dala 24 bodov! V poslednej časti hry sme sa pokúšali dohnať túto stratu, čo sa našim dievčatám za mohutného povzbudzovania rodičov a fanúšikov našich dievčat podarilo v samom závere zápasu, kde bol už súper na kolenách. Bohužiaľ, v posledných sekundách zápasu sa nám nepodarilo doskočiť odrazenú loptu z nepremeneného trestného hodu hostí a druhá najšikovnejšia bystričanka, ktorá dala v zápase 16 bodov, po skvelej prihrávke so záverečným klaksónom bez prípravy vystrelila a úžasne trafila, čím vybojovala pre Bystricu prvé víťazstvo v oblastnej súťaži.
Naše dievčatá sa proti skúsenejším hráčkam hostí snažili, ako len mohli. U každej, ktorá do zápasu nastúpila, bolo vidno veľkú snahu, chuť po víťazstve a bojovnosť počas celých 32 minút! Každej by sa dalo samozrejme niečo vytknúť, ale každú treba aj pochváliť! Kolektívny výkon, úspešnosť streľby takmer 30%, dominancia našich dievčat pri doskakovaní pod oboma košmi, 28 získaných lôpt a len 15 stratených, 10 hráčok z 12 skórovalo a najmä chladné nervy pri trestných hodoch v druhom polčase, kedy sme potrebovali doťahovať súperov náskok a ich úspešnosť 66% boli super! 
Zápas s Banskou Bystricou bol našim najlepším v tejo sezóne, o čo sa pričinili obe družstvá. Rýchly, bojovný a až do samého záveru dramatický zápas sa musel páčiť všetkým, ktorí to v hľadisku prežívali spolu s hráčkami oboch družstiev a pre každého to musel byť skvelý zážitok. Všetkým divákom z oboch táborov patrí veľká vďaka za atmosféru, ktorú v Závodí dokázali vytvoriť. Tak, ako sme zápas smolne prehrali, mohli sme ho so šťastím vyhrať. Dôležité je hlavne to, že už aj v slovenskej súťaži máme vyrovnaného súpera."

(LKO)

Späť