Staršie minižiačky sa na Majstrovstvách SR umiestnili na krásnom 5.mieste

25.05.2014 13:34


Výsledky finálového turnaja o Majstra SR, staršie minibasketbalistky 16. - 18.5.2014, Stará Turá:

BKM Žilina - BK ŠKP 08 Banská Bystrica 20:61
Gažiová 7b, Gašpieriková 5b, Buryová 3b, Gavláková a Tadesseová po 2b, Ďuranová 1b, Derkitsová, Chovancová, Káčerová, Rajčanová, Šobichová, Tomiczková, Vojtušová 
"Pred zápasom sme nemali veľké oči, v sezóne sme sa s Banskou Bystricou stretli 4-krát a vždy sme jasne prehrali. Je to majster z minulého roka, zatiaľ čo my sme vlani ešte ani nehrali súťaž."

BKM Žilina - Young Angels Košice 19:53
Ďuranová a Gažiová po 5b, Gašpieriková 4b, Gavláková a Chovancová po 2b, Tadesseová 1b, Buryová, Derkitsová, Káčerová, Rajčanová, Šobichová, Tomiczková, Vojtušová 
Fauly: 21/9    TH: ZA 56% (5/9) - KE 35% (7/20)
"V tvrdom zápase s množstvom faulov boli Košice jasne lepšie. Šírka kádra nášho družstva nestačila na vyrovnanejšie súperky. Ťažko sme sa vyrovnávali s agresivitou súpera. V súťaži sa s tým málokedy stretávame. Doplatila na to naša kľúčová rozohrávačka, ktorá si už na turnaji nezahrá."


BKM Žilina - MBK Stará Turá 37:33
Buryová a Ďuranová po 8b, Gažiová 7b, Boženíková, Gašpieriková a Tlacháčová po 4b, Tomiczková 2b, Derkitsová, Gavláková, Chovancová, Káčerová, Šobichová, Tadesseová, Vojtušová 
Fauly: 19/15    TH: ZA 28% (3/11) - ST 45% (5/11)
"Vydaril sa nám úvod zápasu. Potom sme poľavili v koncentrácii a súper sa chytil. V závere to boli nervy, ale so šťastím sme to udržali. Veľmi nám chýbala zranená rozohrávačka, nezabrali nám opory."

BKM Žilina - ŠKBD Spišská Nová Ves 29:63
Buryová a Ďuranová po 9b, Gažiová 6b, Gašpieriková 3b, Boženíková 2b, Derkitsová, Gavláková, Chovancová, Káčerová, Šobichová, Tadesseová, Tlacháčová, Tomiczková, Vojtušová 
Fauly: 19/15    TH: ZA 28% (3/11) - ST 45% (5/11)
"Prejavila sa väčšia vyhratosť súpera. Mali sme síce výškovú prevahu, ale nestačili sme pokrývať rýchle protiútoky súpera. Súper hral pekný basketbal a zaslúžene vyhral."

BKM Žilina - BK Klokani Ivánka pri Dunaji 35:41 
Gažiová 12b, Ďuranová a Gavláková po 8b, Chovancová 3b, Buryová a Gašpieriková 2b, Boženíková, Derkitsová, Káčerová, Šobichová, Tadesseová, Tlacháčová, Tomiczková, Vojtušová 
Fauly: 20/13    TH: ZA 9% (1/11) - IVA 94% (15/16)
"Súperovi blahoželám, neuveriteľne hádzal trestné hody. To vlastne rozhodlo. Bol to dobrý, dramatický zápas."

Naše dievčatá sa umiestnili na peknom 5.mieste. Gratulujeme!

Hodnotenie trénera:
"Na týchto majstrovstvách boli akoby 2 rôzne výkonnostné úrovne. Prvé 3 družstvá: Košice, Banská Bystrica a Spišská Nová Ves a potom družstvá na 4.-6.mieste: Ivánka pri Dunaji, Žilina a Stará Turá. Medzi prvou a druhou skupinou je rozdiel 30-40 bodov. Vzhľadom k tomu, že súťaž hráme len prvý rok, veríme, že budúci rok tento rozdiel znížime a viac sa priblížime k najlepším.

Skončili sme celkovo piaty s bilanciou 4 prehier a 1 víťazstva, ale 4.miesto nám ušlo v dramatickom záverečnom zápase s Ivánkou len o ten povestný chlp. Súper premenil z 16 TH 15, čo je priam neuveriteľný výkon. S takou úspešnosťou nehádžu ani muži v extralige. V týchto kategóriách je bežná úspešnosť 30-40 %. Keďže sme nakoniec prehrali o 6 bodov, za „normálnych“ okolností  by sme boli vyhrali. Ale o tom je šport. U detí a u dievčat zvlášť sa často dejú v zápasoch neuveriteľné veci odporujúce všetkým štatistikám.

Turnaj bol výborne zorganizovaný a odniesli sme si krásne spomienky. Jediným negatívom bolo zranenie našej kľúčovej rozohrávačky Natálky Rajčanovej hneď v druhom zápase proti Košiciam, ktoré ju vyradilo z celého turnaja. Veľmi nám chýbala hlavne v obrane.  Je však príkladom aj v bojovnosti, dokáže družstvo strhnúť k veľkým výkonom.  Prajem jej skoré uzdravenie.

Pre naše dievčatá boli majstrovstvá veľkým poučením a motiváciou do budúcnosti. Presvedčili sme sa, kde je slovenská špička a videli sme, že ešte máme veľa, čo doháňať. V budúcej sezóne zvýšime objem aj intenzitu tréningu a verím, že sa to prejaví v znížení výkonnostného rozdielu v porovnaní so slovenskou špičkou.

Na záver chcem poďakovať mojej asistentke Ninke Ičovej, ktorá mi pomohla s vedením družstva a štatistickým sledovaním zápasov. Vďaka patrí tiež rodičom za pomoc s dopravou ako aj celému doprovodu a fanúšikom za vytváranie výbornej atmosféry okolo družstva pri zápasoch aj mimo nich. Všetci sme si to užívali, bol to krásny zážitok pre všetkých."

Hodnotenie asistentky trénera:
"Postúpiť na Majstrovstvá Slovenska, to bol určite sám o sebe veľký úspech pre naše hviezdičky, ktoré hrali túto súťaž iba prvý rok. A za predvedené výkony na nich sa určite nemusia hanbiť. Počas troch dní odohrali päť náročných zápasov, ktoré im dali množstvo nových skúseností a posunú ich basketbalovo vpred. Každé družstvo prinieslo svojou hrou naším bojovníčkam rôzne prekážky, od výškovej prevahy, agresívnej obrany či veľkej vyhratosti až po obrovskú bojovnosť, ktorá však nechýbala ani našim dievčatám. Do všetkých zápasov dali veľké srdiečko a odhodlanie potrápiť každého jedného súpera. Častokrát to aj bolelo, na čo žiaľ už prvý deň doplatila zranením Natálka, ktorej prajeme skoré uzdravenie. Za celé vystúpenie na turnaji som na naše baby hrdá. Sú piate najlepšie na Slovensku a určite majú veľkú motiváciu do budúcej sezóny posunúť sa ešte viac vpred. Ďakujem im za super víkend, ktorý som s nimi mohla stráviť nie len po basketbalovej stránke, ale aj za všetky momenty mimo palubovky. Veľká vďaka tiež určite patrí rodičom za pomoc a za vytváranie výbornej atmosféry pri našich zápasoch. Opäť raz ukázali, že Žilinčania patria medzi najlepších fanúšikov J. Poďakovanie samozrejme nechýba ani pánovi trénerovi a klubu za možnosť zúčastniť sa na tomto vydarenom podujatí."

 Štatistika zo zápasu (klikni sem na stiahnutie) 
Úspešnosť streľby v zápasoch: 2.zápas 19% (7/36), 3.zápas 21% (17/80), 4.zápas 28% (12/43), 5.zápas 22% (17/78)
Úspešnosť streľby celkom: 22% (53/237)
Úspešnosť trestné hody: 31% (14/45)
Získané / stratené lopty: 67/123
Doskoky obrana / útok: 91/93

Tri najlepšie hráčky:
Doskok v obrane: Buryová, Gažiová, Gašpieriková
Doskok v útoku: Gažiová, Ďuranová, Buryová 
Získané lopty: Kačerová, Tomiczková, Gažiová
Prijaté fauly: Gažiová, Buryová, Tomiczková
Blokovaná streľba: Gašpieriková, Gažiová, Buryová
Asistencie: Káčerová, Chovancová, Boženíková
Strelci: Gažiová 37, Ďuranová 31, Buryová 22, Gašpieriková 18, Gavláková S. 12, Boženíková 6, Chovancová 5, Tlachačová 4, Tadesse 3, Tomiczková 2, Rajčanová, Vojtušová, Šobichová, Derkitsová, Káčerová

Fotogaléria zo zápasov TU

(LKO)

Späť