Staršie minižiačky víťazne s Krnovom

29.03.2015 11:04

V sobotu 28.03.2015 pokračovala oblastná súťaž ČBF 2.kolom nadstavbovej časti. Do Závodia pricestoval kvalitný súper z Krnova, s ktorým sa naše dievčatá stretli len raz na minuloročnom turnaji v Javorníku, kde sme súpera porazili po veľmi vyrovnanom priebehu. Vyrovnané zápasy sa hrali aj tentokrát v Závodí a našim dievčatám sa podarilo oba zápasy opäť vyhrať.

BKM Žilina - TJ Loko Krnov 73:64 (04:27,31:03,16:25,22:08)
Boženíková a Gavláková po 17b, Frolová 10b, Pekárová 7b, Horváthová 6b, Košťálová a Tarabíková po 4b, Bergerová 3b, Berešíková a Michnáčová po 2b, Sedláčková 1b, Halamová, Machárová
Fauly: 34 - 22   TH: ZA 50% (30/15) - KR 51% (47/24)

BKM Žilina - TJ Loko Krnov 57:51 (24:08,05:17,16:09,12:17)
Boženíková 14b, Gavláková 13b, Pekárová 10b, Košťálová a Tarabíková po 6b, Frolová 4b, Bergerová a Halmová po 2b, Berešíková, Horváthová, Machárová, Michnáčová, Sedláčková
Fauly: 22 - 11   TH: ZA 38% (8/3) - KR 35% (26/9)

Hodnotenie trénera:
"V sobotu sme odohrali dva zápasy s dievčatami z Krnova, ktoré si po náročnom cestovaní neprišli do Žiliny len zabehať. Na zápasoch nám chýbala kvôli chorobe Majka a Lenka, z rodinných dôvodov sa ospravedlnila Lucka V. Naopak nám v zápasoch pomohla Ninka a Nataška. teší ma, že trénerka hostí nám taktiež odobrila hrať zápas na vysoký kôš. Hneď v úvode prvého zápasu nám ukázali, že chcú vyhrať a zaskočili naše ospalé dievčatá jednoduchou hrou s dobrým bránením a po 6 minútach vyhrávali hrozivo 00:22. Po stiahnuti celej päťky sa hra na ihrisku vyrovnala a dievčatá do polčasu zápas otočili. V ďalšom priebehu hry sme sa trošku osmelili v hre 1 na 1 a zlepšili sme obranu a najmä doskakovanie a darilo sa nám premieňať protiútoky. Až do poslednej štvrtiny bol zápas vyrovnaný, naše dievčatá o víťazstve rozhodli až v poslednej časti hry, ktorú jednoznačne vyhrali. Na dievčatách bolo vidno, že po spackanej prvej časti hry zabojovali, keď svitla nádej na víťazstvo. Treba však poznamenať, že na rozdiel od súpera sme prvý zápas odohrali s voľným striedanim. V druhom zápase, kde sme sa už snažili hrať na dve päťky, sme sa dostali rýchlo do vedenia a náskok z prvej časti hry sme udržali až do konca.
Krnovčanky potvrdili svoju kvalitu a boli štiplavým súperom, akého sme ho poznali z turnaja v Javorníku. 
Za chcenie otočiť zbabranú prvú štvrtinu a nasadenie všetkých dievčat, ktoré nastúpili po tejto časti hry, si zaslúži pochvalu celé družstvo, držalo spolu až do konca. Zlepšenie výkonu bolo badateľné po dlhotýždňovom výpadku, spôsobeným zranením, u Emmky, stále mi tam však chýbala väčšia istota a odvaha hrať 1 na 1. S herným nasadenim príjemne prekvapila Emka P., ktorú na ihrisku bolo vidno, tlačila sa pod kôš, odkial skórovala a zahrala najlepší zápas v našom družstve. Veľmi spokojný som bol aj s nasadením Terky, ktorá sa súpera vôbec nebála a s bojovným nasadením narobila súperkám problemy a získala cenné lopty. Pochváliť musím aj Marušku, ktorá bola jedinou našou vysokou hráčkou pod košom a potvrdila to výborným doskakovaním v našej obrane. Ostatné dievčatá chváliť nemusím, zahrali to, čo sa od nich očakávalo. Príjemne do družstva zapadla Nataška z Terchovej, ktorej sa podarilo na radosť všetkých hneď v prvom zápase skórovať. Opäť teší, za každá hráčka chcela dať kôš. Skórovalo 12 z 13tich hráčok, aj keď Ivka nemala k tomu ďaleko.
Nespokojný som však s tým, že niektoré hráčky neboli sústredené na hru tak, ako treba, nesledovali loptu a často nestíhali brániť svoje hráčky, čo často vyústilo do faulovania rukami, k zbytočným faulom a až k 73 trestným hodom súpera!
Krnovčanky potvrdili svoju kvalitu a boli štiplavým súperom, akého sme ho poznali z turnaja v Javorníku. S týmto súperom sa stretneme ešte raz na turnaji v Ostrave za pár dní, kde to bude veľmi zaujímavý súboj, nakoľko v zápase nastúpime v oklieštenej zostave."

(LKO)

 

(LKO)

Späť