Víťazná premiéra starších minižiačok v Havířove

04.10.2014 23:13

Družstvo starších minižiačok odohralo prvé zápasy českej oblastnej súťaže v krásnej športovej hale proti súperovi z Havířova a domácim nedalo žiadnu šancu na úspech a oba zápasy presvedčivo vyhralo. Trinásť našich dievčat tak premiérovo a úspešne vstúpilo do severo-moravskej súťaže.

TJ Start Havířov - BKM Žilina  18:64 (05:10,02:13,07:18,04:25)
Boženíková 12b, Tlacháčová 11b, Frolová, Tarabíková a Váňová po 8b, Kubíková L. a  Pekárová po 4b, Halamová, Horváthová, Kubíková S. a Strážovcová po 2b, Sedláčková 1b, Michnáčová
Fauly:   20 - 7     TH: Hav 50% (3 z 6) - ZA 41% (9 z 22)

TJ Start Havířov - BKM Žilina  20:57 (11:09,00:17,01:19,08:12)
Tarabíková 11b, Boženíková 10b, Tlacháčová 8b, Frolová 6b, Halamová, Horváthová a Strážovcová po 4b, Kubíková L., Kubíková S., Michnáčová, Sedláčková a Váňová po 2b, Pekárová

Fauly:   13 - 7     TH: Hav 50% (7 z 14) - ZA 40% (4 z 10)

Hodnotenie trénera:
"Na poobedňajšie zápasy sme nastúpili proti súperovi, s ktorým sme sa už stretli na Veľkonočnom turnaji v Ostrave. Menšia vyhratosť domácich dievčat sa prajevila hneď v prvom polčase prvého zápasu, kde sme si so súperom robili, čo sme chceli. Dievčatá sa dostávali veľmi ľahko ku zakončeniu a ku streleckým pokusom, problémom však bola výška koša - 260cm, na ktorú sme už 4 mesiace nehrali, čo bolo cítiť pri veľkom množstve nepremenených "tutoviek" najmä spod koša. Aj vzhľadom na priebeh hry si zahrali všetky dievčatá, ktoré nesklamali a každá jedna sa na ihrisku snažila, ako len mohla. Som veľmi rád, že sa bodovo presadilo až 12 z 13tich dievčat v každom zápase a že si všetky baby dali kôš z hry, čo je skvelé! Teší ma aj úspešné zaradenie novej hráčky Lenky do nášho družstva, ktorá trénuje v prípravke len jeden mesiac, včera absolvovala prvý tréning s našim družstvom a dnes sa jej v prvom basketbalovom zápase vôbec podarilo dať až 3 koše a vôbec nepôsobila ako dáky nováčik. Je to skvelé a Lenke ku prvým súťažnym košom gratulujem a dúfam, že jej pomôžu k väčšiemu sebavedomiu, k väčšej chuti k basketbalu a k rýchlemu napredovaniu.
Niektoré dievčatá si plnili moje predstavy o hre vzorne, ostatné sa po dohovore snažili, aj keď to nevychádzalo. Práve takéto zápasy sú baby ideálne na to, aby sme si precvičovali to, čomu sa na tréningoch venujeme! Výkon družstva by som zhodnotil tak na 70%, určite majú naše dievčatá na viac! Nedostatky a chyby v zápasoch si rozoberieme spoločne na najbližšom tréningu.
V zápasoch ma milo okrem Lenky prekvapila Peťka H., Terka, Deniska, Emka P. a v prvom zápase aj Maruška s Luckou. Ostatné dievčatá zahrali to, čo sa od nich očakávalo a nesklamali! Preto si za oba zápasy zaslúžia pochvalu všetky dievčatá! Bol to kolektívny výkon.
Ďakujeme rodičom za bezpečný odvoz a podporu v hľadisku, dnes Vás bolo viac, ako dievčat :) Super!"

Fotogaléria zo zápasu 
Video záznam zo zápasu

(LKO)

Späť