Staršie minižiačky víťazne v Rožnove

17.11.2014 08:58

V sobotu 15.11.2014 cestovalo naše družstvo do Rožnova pod Radhoštem, kde s domácimi dievčatami odohrali dva náročné a vyrovnané zápasy. Našim dievčatám sa v oboch zápasoch podarilo zvíťaziť a pripísali si ďaľšie víťazstvá v severo-moravskej oblastne súťaži.

TJ Rožnov pod Radhoštem - BKM Žilina 39:50 (03:06,08:13,16:12,12:19)
Boženíková 14b, Tarabíková 9, Gavláková 7b, Horváthová 6, Bergerová 5b, Frolová, Košťálová  a Michnáčová po 2b, Váňová 1b, Kubíková L., Kubíková S., Machárová, Pekárová, Sedláčková, Strážovcová, Tlacháčová
Fauly: 22/09   TH: RO 63% (5 z 8 z blizka) - ZA 46%(12 z 26)
 
TJ Rožnov pod Radhoštem - BKM Žilina 34:48 (18:09,08:10,04:18,04:11)
Tlacháčová 13b, Gavláková 11b, Tarabíková 8b, Horváthová, Kubíková S. a Strážovcová po 4b, Boženíková 3b, Bergerová 1, Frolová, Košťálová, Kubíková L., Machárová, Michnáčová, Pekárová, Sedláčková, Váňová
Fauly: 15/12   TH: RO 63% (7 z 11 z blizka) - ZA 28%(5 z 18)
 
Hodnotenie trénera:
"Do 1.zápasu sme nastúpili veľmi opatrne a s príliš veľkým strachom hrať proti starším domácim dievčatám. Ťažko sme sa dostávali pod súperov kôš a keď sme sa tam dostali, vysoké staršie súperove hráčky boli všade a naše strelecké  pokusy úspešne zblokovali. Preto sa naše dievčatá pokúšali niekedy bez zmyselne strieľať z vonkajších pozícii, z uhlov, čo nám samozrejme nepadalo a presadiť sa v doskoku pod súperovým košom bolo pre naše dievčatá takmer nemožné. Po polčase sme si v šatni zakričali, že sa nebudeme báť súpera, veď sme s nimi hrali otvorenú partiu, ale že ich budeme naháňať a unavíme ich. Samozrejme sme dôraz kládli na to, aby sme súpera agresívne napádali už pri jeho rozohrávke a nedovolili mu rozohrať z outu. Naše baby sa trosku spamätali, zvykli si aj na nízky kôš, ktorý bol ešte v nižšej výške, ako má byť. Paradoxne sa nám darilo v streľbe trestných hodov, keďže nás súper veľmi často zastavoval v útoku faulami. Baby záver zvládli a právom sa tešili z víťazstva.

Pred druhým zápasom sme si povedali, že tie dve staršie hračky nedokážu odohrať naplno 8 štvrtín a že musíme vydržať a stále na ne vyvíjať tlak tesným bránením. Do prvého polčasu sme nastúpili odvážnejšie, ale zabúdali sme na zadné vrátka, za čo nás domáce dievčatá nekompromisne trestali a vypracovali si hrozivý 13-bodový náskok. Do polčasu sa nám ho podarilo zvrátiť na prijateľnejších 7 bodov. Opäť sme si povedali, že sme lepší tím s vyrovnaným kádrom a že musíme zabojovať a že každý zápas sa v tejto kategórii dá otočiť. Výborné sme súpera začali brániť. Domáce mali problém s rozohrávkou z outov a loptu nám často „darovali“, čo sme začali rýchlymi protiútokmi trestať my, až sme zápas otočili na svoju stranu a s prehľadom zápas vyhrali.
Do zápasu nastúpilo všetkých 16 dievčat a opäť skórovalo 12, čo je potešiteľné.

Tímový duch neostal v šatni, ako v prvom zápase a baby príkladne bojovali. Radosť sa pozerať na tu snahu, ako moc chceme zápas otočiť. Výborné zahrala a bránila Sandra. Majka a Ninka si odvádzali „čiernu robotu“ a konečne sa nám prebudili bojovnosťou obe Tamarky, Lucka a Emmka. Ostatné dievčatá sa tiež veľmi snažili, ale v bránení sa vyskytovali opakujúce chybičky.

Zápasy v Rožnove boli vhodným príkladom toho, ako sa dajú prehraté zápasy vyhrať, keď sa chce!. Samozrejme, chcieť musia všetky, nie len jedna hráčka. Bol to pre nás prvý zápas, v ktorom sa nám podarilo otočiť nepriaznivé skóre"
 
 
(LKO)
Späť