Staršie minižiačky zabojovali v Považskej Bystrici

05.09.2021 20:15

Staršie minižiačky po včerajších náročných zápasoch v Poprade opäť cestovali za basketbalom, tentokrát v nedeľu 5.9.2021 do Považskej Bystrice, kde si v ďalších prípravných zápasoch zmerali sily s domácim družstvom mladších žiačok. Dievčatá dnes predviedli bojovný a tímový výkon a právom sa tešili z víťazstva.

IMC Slovakia Považská Bystrica - BKM Žilina 36:37pp (14:04,00:09,17:10,00:08,05:06)
Harantová a Rumanová po 14b, Trnovcová 5b, Kubelová a Papajová po 2b, Adamíková, Belčíková, Jaroščiaková, Koporcová, Koscelníková, Lipovská, Macúchová, Rybárska, Syneková, Šmihovská, Tolnayová

 VIDEO ZÁZNAM 

IMC Slovakia Považská Bystrica - BKM Žilina 18:10 (00:00,02:02,02:02,14:06)
Trnovcová 4b, Adamíková, Macúchová a Rumanová po 2b, Belčíková, Harantová, Jaroščiaková, Koporcová, Koscelníková, Kubelová, Lipovská, Papajová, Rybárska, Syneková, Šmihovská, Tolnayová

VIDEO ZÁZNAM

Hodnotenie trénera:
Obával som sa, ako naše baby dnes zvládnu 2 ťažké zápasy so starším družstvom, keďže po včerajšom večernom návrate z Popradu mali dievčatá krátky čas na regeneráciu. 16 Žilinčaniek aj pred očami svojich rodičov milo prekvapilo, zabojovali, basketbal im chutil a únavu cítiť veru nebolo. Celé družstvo predvádzalo smelú, kolektívnu hru, bili sme sa o každú loptu. Až na pár skratov v obrane sme výborne a agresívne bránili. Hýbali sme sa na ihrisku, uvoľňovali sa pre nahrávku, nebáli sa vnikať na kôš aj proti vyššiemu súperovi, zapojili sme konečne pivotovanie. Chýbali už len dlhé nahrávky do pohybu a odstavovanie hráčok pri doskakovaní pod košom, na čo som dievčatá pred zápasom upozorňoval. Opäť sa ukázalo, že sme oproti súperovi mali široký a vyrovnanejší káder. Považanky mali silnú prvú päťku, s ktorou sme dokázali dlhší čas hrať vyrovnanú partiu, ale v druhej päťke sme dominovali my a súperky sa ani v druhej a ani v poslednej časti hry strelecky nepresadili!
Som rád, že dievčatá zažili aj svoje prvé predĺženie, v ktorom sa nám podarilo malý náskok súpera znížiť. Vďaka obrovskej snahe otočiť zápas v náš prospech sme poslednú minútu súpera zatlačili, obstreľovali a so záverečným klaksónom sa nám podarilo dať vytúžený víťazný kôš zásluhou našej kapitánky. Skvelé, baby!!!
V druhom zápase, ktorý nebol až tak atraktívny pre diváka, sme dievčatá v päťkách ( podobne ako včera v Poprade ) premiešali a dali viac časového priestoru aj pre dievčatá, ktoré potrebujú zbierať zápasové skúsenosti bez ohľadu na konečný výsledok. Baby sa držali statočne, dokonca sme v závere zápasu vyhrávali 6:10, ale súper v posledných 4 minútach využil svoje skúsenosti a zápas otočil.
Aj keď celé družstvo dnes hralo super a pochvalu si zaslúžia všetky dievčatá, vyzdvihnem dnes Kiku, Leu a Kamilku.
Rodičom ďakujeme za odvoz a atmosféru.
Víkendové zápasy nám dali veľmi veľa, už sa tešíme na tie najbližšie, doma proti Ružomberku.

Hodnotenie asistentky trénera:
Odštartovanie hráčskej sezóny včera v PP dnes pokračovalo dvomi odohratými prípravnými zápasmi v PB so staršími dievčatami (U13). Prvý zápas, ako sa povie, mal grády, a ako hovoríme, my tréneri, dalo sa na to pozerať :) Dievčatá ukázali obrovskú bojovnosť a tímového ducha na ihrisku. Aj napriek chýbam a strateným loptám, či nepresným strelám na kôš bolo vidieť súdržnosť, spoluprácu a aj rýchle protiútoky po získaných loptách. Chýbali nám dlhé nahrávky dopredu, ale oproti výškovej prevahe súperiek sme boli obratnejšie a miestami sme im boli vyrovnaným súperom. Nebáli sme sa prieniku na ich kôš. 
Neustále doťahovanie v skóre sme nakoniec ustáli a vyhrali sme ho o jeden bod (36:37). Tento zápas nám ukázal, že nie je nemožné zdolať staršieho súpera a tiež, že udržať plné nasadenie sa oplatí až do poslednej stotiny sekundy. 
V zápase dostali príležitosť si zahrať všetky hračky a predviesť, čo v nich je. S ich podaným výkonom sme boli viac než spokojní.
Samozrejme dievčatám k zaslúženému víťazstvu GRATULUJEME a tešíme sa spolu s nimi! Ideme ďalej ako TÍM!
V druhom zápase už nešlo ani tak o výhru ako o to, aby aj menej skúsené dievčatá z oboch družstiev dostali väčšiu hernú príležitosť. Nemohli sa spoliehať na skúsenejšie hráčky, ale samé na seba a predviedli prekvapivo dobrý výkon. Prinieslo nám to aj nové poznatky o hračkách, s ktorými do budúcna je potrebné pracovať.

(LKO, ZKU)

 

Späť