Starším minižiačkam dnes nevyšli zápasy s Ružomberkom

11.09.2021 16:48

V sobotu 11.9.2021 si staršie minižiačky v Budatíne zmerali sily proti rovesníčkam z Ružomberka. Šlo o ďalšie prípravné zápasy tohto družstva.
Dnes však mladé žilinčanky predviedli najslabší výkon od začiatku mája 2021 a súperky zaslúžene oba zápasy vyhrali.

BKM Žilina - MBK Ružomberok 26:39 (06:15,04:08,06:08,08:07)
Rumanová 11b, Harantová 6b, Križanová 4b, Jaroščiaková 3b, Syneková 2b, Belčíková, Čanigová, Koporcová, Kubelová, Kubošová, Lipovská, Matejčíková, Papajová, Šmihovská, Trnovcová
Fauly: 4 -11 , TH: ZA 13% (1/8)

VIDE O ZÁZNAM

BKM Žilina - MBK Ružomberok 34:46 (22:00,07:14,03:16,02:16)
Kubošová 8b, Harantová 7b, Belčíková 6b, Lipovská 4b, Šmihovská 3b, Čanigová, Matejčíková a Trnovcová po 2b, Jaroščiaková, Koporcová, Križanová, Kubelová, Papajová, Rumanová, Syneková
Fauly: 6 - 7 , TH: ZA 25% (1/4)

Hodnotenie trénera:
V sobotu sme sa v príprave stretli s družstvom, u ktorého sme koncom júna dali víťaznú bodku za minulou sezónou. S výkonom družstva som dnes spokojný nebol. Dievčatá pôsobili, ako keby po troch vyhratých prípravných zápasoch lietali niekde v oblakoch a súpera podcenili. Nemôžem uprieť snahu niektorých dievčat, ale v porovnaní s poslednými zápasmi v PB a v PP sme stratili agresívnu hru, boli sme nesústredené, vytratila sa tímovosť, nechcelo sa nám doskakovať a poriadne brániť súperove hráčky. Dievčatá, ktoré prevzali na seba zodpovednosť boli moc zbrklé, snažili sa zakončovať z nemožných pozícií namiesto toho, aby trošku porozmýšľali, čo s loptou... Každá chcela predriblovať celé ihrisko a aj keď mohla loptu viackrát nahrať voľnej hráčke, nenahrala a loptu vzápätí stratila. Bohužiaľ toto sa opakovalo aj po oddychových časoch, kde som ich na to upozorňoval. 60 stratených lôpt v každom zápase hovorí za všetko. Je to veľmi veľa a za takýto výkon si vyhrať naše baby dnes nezaslúžili.
V zápasoch, kde si zahrali všetky nominované dievčatá vrátane dvoch dievčat z družstva r.2011, sa nájdu aj svetlé momenty. Na svoj prvý zápas statočne nastúpila Tamarka M., ktorá sa v zápase nestratila a dokonca sa tešila sa aj z prvého koša po peknom dvojtakte v druhom zápase. Prvý kôš si dala aj Emka Č., pre ktorú to bola len druhá herná skúsenosť. Obom 2011tkam ku prvému košu GRATULUJEM! Prvé koše si dala aj naša najvyššia hráčka Beky, ktorá si po veľmi dlhej dobe opäť s nami zahrala. GRATULUJEM Beky! Je to hráčka, ktorá výrazne zvyšuje silu nášho družstva, musí však začať pravidelne trénovať a zlepšiť sa najmä v obrane. Potešila aj snaha vystreliť spoza vymedzeného územia od Naty a Sandry a ich dva premenené koše za 3 body.
My sme dnes hrali opäť na dve vyrovnané päťky, zapájali všetky hráčky a zápasy sa dali zahrať oveľa lepšie. Mohli sme zostavy premiešať samozrejme inak, dávať hrať tie isté hráčky, ako to robil súper, ale do súťažných zápasov by to nemalo pre náš žiadny význam. My potrebujeme zapojiť čo najviac dievčat. Veď kedy inokedy majú zbierať herné skúsenosti?
Na druhej strane som aj rád, že dievčatá zažili aj to, že každý súper nás môže tiež poraziť. Doteraz poznali len opak. Takže verím, že tieto dve prehry zas baby nakopnú smerom dopredu, že budú viac makať na tréningoch. Verím, že v najbližších zápasoch v Trnave budeme s našim výkonom bez ohľadu na výsledok spokojní.

Hodnotenie asistentky trénera:
Nabité septembrové víkendy pokračovali aj túto sobotu prípravnými zápasmi s klubom MBK Ružomberok. Posledný spoločný zápas sme odohrali na ich domácej pôde v posledný školský deň pred prázdninami. Vtedy sme od nich odchádzali so zaslúženým víťazstvom a s pocitom dobre odohratého zápasu. Žiaľ, tentokrát sa nám nepodarilo vyhrať ani jeden z dvoch sobotných zápasov. 
Keď niekto povie, že má zlý deň a nedarí sa mu, poviete si, aj to sa stáva. Avšak v tomto prípade mali zlý deň takmer všetky hráčky v našom družstve. Alebo sme súpera podcenili a mysleli si, že ho znova porazíme? Pri pohľade na hru sme mali pocit, že dievčatá sú ako Alenky v ríši divov. A to platilo pre oba zápasy. Strácali sme veľké množstvo lôpt a to nielen nepresnými nahrávkami, zlým driblingom, nevydarenými vyhadzovaniami z autu, ale aj zbytočne dlhým držaním lopty a rozhodovaním sa, čo s ňou urobiť. Protihráčky túto našu rozladenosť, nesústredenosť a chybovosť hneď využili. Boli dravé, rýchle a nestíhali sme im, aj keď musím povedať, že dievčatá si udržali bojovnosť do konca a chceli zápasy odohrať so cťou.
Opäť si zahrali všetky nominované dievčatá. V tíme sme mali posilu dvoch mladších hráčok (U11 - Tamarka Matejíčková a Emka Čanigová), ktorým GRATULUJEME k ich prvým košom v druhom zápase. Tiež musím povedať, že dievčatá sa v druhom zápase trochu prebrali a snažili sa viac doskakovať lopty tak v útoku, ako aj v obrane, dokonca sa nám podarilo počas zápasov premeniť aj dva trojkové pokusy v streľbe. Ale žiaľ ani to nám nepomohlo. 
Aj takéto prehraté zápasy potrebujeme na to, aby dievčatá vedeli, že to nie je vždy len o víťazstve a netreba byť hlavou niekde v oblakoch. A tiež, že to všetko nestojí len na jednej hračke, ale na celom tíme. Určite ich táto skúsenosť posunie vpred a sú dostatočne namotivované, aby pri najbližšom zápase s MBK Ružomberok si zaslúžili vyhrať. 

(LKO, ZKU)

Späť