Tešili sa doma aj staršie mini

16.11.2015 13:24

Staršie mini žiačky v nedeľu (15.11) dohrávali preložené zápasy 2. kola proti Bruntálu. Všetky hráčky podali veľmi bojovný výkon na hranici svojich možností a zaslúžene sa tak mohli tešiť z ďalších víťazstiev v tejto sezóne.

BKM Žilina - SK Bruntál  73:43 (20:08,20:10,18:16,15:09)
Frolová 44, Polkorábová 11, Dubielová 6, Koňaříková 6, Koniarová 4, Pallová 2, Baran-Tomíková, Kavacká
Fauly: 11 - 14  TH: ZA 50% (26/13) - Bruntál 20% (5/1)

BKM Žilina - SK Bruntál  66:43 (20:11,20:12,12:05,14:16)
Frolová 36, Polkorábová 10, Dubielová 8, Koniarová 6, Pallová 4, Koňaříková 2, Baran-Tomíková, Kavacká
Fauly: 6 -0  TH: ZA 0% (0/0) – Bruntál 17% (6/1)

Hodnotenie trénera:
„V nedeľné poobedie sme si dohrali preložené zápasy s Bruntálom zo začiatku októbra. V zostave nám stále pauzuje Iva. Do zápasov som ešte nemohol nasadiť Alex a dúfam, že v najbližšej dobe sa to podarí. Navyše Barbora z Tepličky bude vypomáhať hlavne v slovenskej súťaži. Napriek tomu sme vedeli, že so súperom môžeme odohrať v oboch zápasoch vyrovnanú partiu. Naša prvá rozohrávačka Soňa musela odohrať dokopy v oboch zápasoch 58 min. Aj ostatné hráčky však odohrali slušnú porciu minút. Najmä pre trojicu Katka, Monika a Rebecca to bolo extrémne náročné. Vedel som, že sa môžem spoľahnúť na každú hráčku.
V prvom zápase sme začali hneď z ostra. Súper viedol po pár sekundách hry 1:4, avšak najmä zásluhou kvalitne obrany a skvelej spolupráce Elišky s Terkou sme 1. štvrtinu vyhrali 20:8 a prekročili tak psychologický náskok hranicu 10 bodov. Po celý zápas až do konca sme viedli a koncentrovaným výkonom ako v obrane, tak i v útoku, nedovolili súperovi pomýšľať na zvrat v stretnutí. Ani jednu štvrtinu sme neprehrali a tak sme si mohli po týždni opäť zakričať ciky-caky.
V druhom zápase, oveľa unavenejší a oslabený o Katku a po 1. štvrtine aj o Simu, sme chceli hlavne sami sebe dokázať, že máme na to, aby sme vyhrali. Nabudení po predchádzajúcom víťazstve sme sa zahryzli do súpera a opäť sme ho trápili v každej štvrtine. Prehrali sme akurát vo 4. štvrtine tesne 14:16, avšak ani tento fakt už nemohol nič zmeniť na tom, aby sme si v tejto sezóne do tretice zakričali ciky-caky.
Veľmi výborný výkon na hranici svojich možností podali všetky hráčky. Terka svojim výkonom vytvorila klubový rekord v individuálnych štatistikách. Všetci ju veľmi potrebujeme v tomto družstve a bez nej sme značne oslabení. Cením si to, že napriek tomu, že na konci druhého zápasu nešťastne spadla a udrela sa, vrátila sa naspäť do zápasu a vybojovala s babami víťazstvo. Soňa perfektne vyvážala loptu a mala minimum strát. Aj keď jej kúsok tiekla krv z pier, ani to ju vôbec nezastavilo, práve naopak nakoplo. Sima perfektne čítala hru a vypomáhala Soni, ak si potrebovala oddýchnuť. Mala aj 3 asistencie v prvom zápase rovnako ako Soňa, čo je v tejto kategórií super. Mrzí ma, že si v druhom zápase ľahko zranila členok a nemohla dohrať zápas do konca. Verím, že ho bude mať v poriadku. Eliška dala body, ktoré sme od nej očakávali a na 100 % si splnila svoju úlohu. Úspešnosť streľby 62,5 % v prvom zápase a 8 získaných lôpt v druhom zápase, to nepotrebuje komentár. Na margot tohto Terka získala v oboch zápasoch spolu až 20 lôpt a v obrane aj útoku spolu doskočila neuveriteľných 34 lôpt. Eliška, nabudúce sa poriadne naobeduj, aby si mala dostatok energie na zápase. Viktória stále viac a viac prekonáva sama seba. Behá oveľa rýchlejšie ako v septembri, do obrany sa vráti vždy. Na začiatku prvého zápasu mala trochu problém sa chytiť, a preto som tam poslal Moniku. To ju nakoplo, a keď znova nastúpila na palubovku, začala do toho dávať všetko. Všetci si uvedomujeme, že bez jej výškovej prevahy by sme to mali podstatne ťažšie. Musí ešte popracovať hlavne na rýchlej reakcii. Rebecca je veľká bojovníčka. V jej veku by sme márne hľadali dievča, ktoré sa dokáže takto premôcť. V oboch zápasoch 6x strelila na kôš, získala 2 lopty a odohrala 32 minút. Priznám sa, že takéto sebazaprenie by som chcel mať aj ja. Monika Pallová super. Mala najviac červené líca po zápasoch. To svedčí o tom, že nabehala kvantum metrov. Odohrala 57 minút. Hráčka, ktorú bránila. nedala takmer žiadny kôš. Vždy sa vrátila do obrany, vytvorila si 16 streleckých pokusov a premenila 3. Okrem toho získala 4 lopty v prvom zápase a 2x asistovala. Na to, že je o rok mladšia, to bol perfektný výkon z jej strany. Je to neuveriteľne všestranná hráčka a vážime si to, že hrá práve v klube BKM Žilina. Katka odohrala najmenej minút a musela nechcene oddychovať. V prvom zápase jej otlačená achilovka bránila pokračovať v hre. Napriek tomu skoro dala kôš, dobre bránila a získala 1 loptu. Dúfam, že si už nikdy nezabudne na tréning zobrať ponožky.
Oba zápasy nám ukázali, na čo momentálne máme. Bruntál bol súper z kategórie slabších a nechcem ho podceňovať. V plnej sile môžeme v tejto sezóne porážať práve Bruntál, Ružomberok a Krnov. Môžeme sa dotiahnuť na Poprad a ostatných súperov musíme potrápiť. Každý z nás musí len chcieť. Ak bude hrať každá v BKM Žilina s takým nasadením a bojovnosťou, ako v týchto zápasoch hrali hráčky družstva st. mini žiačok, môžeme postupom času vyhrávať takmer nad každým súperom a tých najlepších vždy potrápiť. Najbližšie zápasy odohráme v Poprade v nedeľu 29.11. Chcem, aby sme sa predstavili v plnej sile, ukázali našu stúpajúcu formu a demonštrovali silu, ktorá v nás drieme na 200 % aj v mojom rodnom meste.

Jedno srdce, jeden tím BKM Žilina. Ďakujem“

(SIM)

Späť