Tesné prehry mladších žiačok s Prievidzou

30.11.2014 17:01
Naše mladšie žiačky privítali v posledný novembrový deň na svojej palubovke súperky z Prievidze, ktoré však hrajú mimo súťaž, lebo majú v tíme niekoľko starších hráčok. Súper mal výraznú výškovú prevahu, ale naše dievčatá statočne bojovali. Nakoniec sme po tuhom boji oba zápasy tesne prehrali. Prvý dosť nešťastne po predĺžení, keď naše dievčatá inkasovali vyrovnávajúci kôš 3s pred koncom riadneho hracieho času. Druhý po vyrovnanom priebehu, keď sme ešte na polčase viedli o 7 bodov. 
 
BKM Žilina – BC Prievidza 46:53 (16:05,16:09,07:18,06:13,01:08)
Gašpieriková-12, Ďuranová-8, Gažiová-6, Tomiczková-6, Tadesse-4, Buryová-4, Rajčanová-3, Chovancová-2, Káčerová-1, Derkitsová
Fauly: 19/18     TH: ZA –12/2, PD – 15/7
 
BKM Žilina – BC Prievidza 37:43 (07:08,17:09,01:10,12:16)
Gažiová-11, Buryová-7, Rajčanová-6, Tadesse-6, Ďuranová-4, Káčerová-2, Tomiczková-1, Chovancová, Gašpieriková, Derkitsová
Fauly: 20/11     TH: ZA –8/3, PD – 15/7
 
Hodnotenie trénera: 
„V prvom zápase sme zohrali veľmi nešťastný zápas. Celý zápas sme viedli, na polčase až o 18 bodov, súper 1-krát vyrovnal 3 s pred koncom a v predĺžení už dominoval. K zásadnému obratu došlo tým, že súper v druhom polčase stiahol obranu až na trojkový oblúk. Keďže naše dievčatá nie sú zvyknuté hrať proti takejto obrane, nie sú na to takticky a mentálne pripravené, nedokážu ešte rozobrať takúto stiahnutú obranu, nemáme takých dobrých strelcov a proti výraznej výškovej prevahe súpera sa nám doskakovalo veľmi ťažko. Navyše celý druhý polčas sme už hrali prakticky len proti o rok starším dievčatám. Napriek tomu si dievčatá zaslúžia absolutórium, bol to boj Dávida s Goliášom. Súperky boli často o hlavu až 2 vyššie.
Druhý zápas mal podobný priebeh, opäť sme na polčase viedli (o 7 bodov), súper v 2.polčase vývoj otočil a o výsledku sa rozhodlo až v samotnom závere. 2 minúty pred koncom bol stav ešte 35:35.
Súper hral úplne inú obranu, s akou sa stretávame v českej súťaži, v našej kategórii by sa ani nemala hrať, je síce účelná, ale nevychováva hráčky k zodpovednej obrane 1 na 1, čo je dnes svetový trend. Jednoducho využil, že jeho hráčky sú mentálne aj fyzicky vyspelejšie, čo samozrejme vyplýva z veku hráčok. Basketbalovo sa však nemáme za čo hanbiť, ukázali sme viaceré pekné akcie a dobrú streľbu zo stredných pozícii.
Z jednotlivcov tentoraz nikto výrazne nevynikol, bol to kolektívny výkon, ale bola to radosť pozerať ako malá Adel, príp. Evka úspešne bojovali s hráčkami aj o 2 hlavy väčšími. Adel sa v 1.zápase dokázala presadiť aj v útoku. Potešilo ma tiež, že úspešne sa vracia do zostavy Miška a napriek nedoliečenej nohe sa dokázala presadiť strelecky aj na doskoku.
V streľbe trestných hodov sa nám nedarilo, súper nás prevyšoval, ale súvisí to aj s vekom. V prvom zápase nás to stálo víťazstvo.“ 
 
(PGE)
 
Späť